Sluiting opvang "de zeven dwergjes" & "Sneeuwwitje" te Oostkamp

Meer dan 50 kinderen, meerdere verzorgsters, ...

Al deze mensen dreigen hun "tweede thuis" te verliezen...

Op 19 december 2022 werd door de organisatie Opgroeien beslist dat de kinderopvang "de zeven dwergjes" en "sneeuwwitje" vanaf donderdag 19 januari 2023 de deuren moet sluiten, dit omwille van administratieve redenen.

Vanuit alle ouders van de kinderen zijn wij deze petitie gestart om te tonen dat wij niet akkoord gaan met deze beslissing. Ondertussen willen wij deze petitie uitbreiden en een veel groter doel geven die aan de basis ligt van onze strijd. Namelijk...

De administratie van de kinderdagverblijven!

Opvang "De zeven dwergjes" en "Sneeuwwitje" is namelijk niet de eerste opvang die het laatste half jaar omwille van deze reden geschorst of gesloten werd. Soms tijdelijk, soms definitief! Wij zijn dus niet de enige ouders die plots in de kou staan...

De mensen die kiezen om een opvang te openen zijn zéér goed met kinderen maar meestal minder in administratie. Helaas is administratie een groot, belangrijk en essentieel onderdeel geworden van een kinderopvang.

Zou het daarom niet beter zijn dat de organisatie opgroeien, kind en gezin en de minister van welzijn de handen in elkaar slaan en kijken hoe ze het probleem structureel kunnen aanpakken? 

Hoe ze de kinderopvangen beter steun kunnen geven, tips geven, tools aanreiken om ook op dit vlak in orde te zijn?

Uiteraard zijn controles goed en ook nodig maar zou dit voor zowel de kinderopvangen, kinderbegeleidsters, ouders en vooral onze kinderen niet veel beter zijn?!

Daarom vragen wij om deze petitie te tekenen en zoveel mogelijk te delen... niet enkel voor onze opvang maar voor alle andere die reeds moesten sluiten of die nog volgen omwille van deze reden! 

Dat er in de toekomst meer ruimte voor betere ondersteuning van kinderopvangen op administratief vlak kan zijn...

Want kinderen zijn toch onze toekomst 🤍

Bedankt voor de vele steun!!!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Kaatje Cracco om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...