Ik heb te maken (gehad) met een complexe scheiding met huiselijk geweld

Opmerkingen

#209

Ik onderteken omdat de kinderen en ik hier midden in zitten en wij structureel niet gehoord, niet gezien en niet serieus worden genomen.

Chantal Ruperti (Oud-Beijerland, 2024-04-03)

#212

Nou, ben inmiddels 31 jaar, afgekeurd, nog steeds geen recht op zorg of wonen, en al mijn leven lang oververmoeid, -spannen en -belast. Bij mijn ouders was, te merken aan mijn uiterst agressieve broer, nogal sprake van huiselijk geweld. Ze zijn gescheiden op mijn 4e. Op mijn 15e ben ik voor mijn eigen veiligheid uit huis geplaatst in een justitiële jeugdinrichting. Sindsdien ben ik nog altijd niet veilig (geweest), helaas. Was eindelijk van al het geweld binnen mijn eigen muren af dankzij Veilig Thuis, maar vervolgens zat ik met nog erger geweld dan ooit tevoren door de vele onderburen (en daar onder).

Inmiddels eindelijk een eerste koopwoning, hierbij alsnog het testament van mijn vader tegen de wet, met allerlei geweld, van me afgenomen. Bovendien zit ik nog steeds met voortdurende geluidsoverlast oftewel geweld bij de buren. Een andere nieuwe buurman is overleden, en de vele overige omringende buren blijven onderverhuren of doorverkopen. Alsnog in een eeuwige zoektocht naar een beetje geborgenheid, binnen mijn vele nog steeds vermeerderde chronische beperkingen. Tot zover kan de schade dus gaan bij een scheiding waarbij sprake is van huiselijk geweld. Helaas ben ik hier nog maar heel kort door de bocht.

Voor enige informatie meer zie ‘Heesche Twellonaar op Facebook’, betreffende vele persoonlijke maatschappelijke problemen, die allemaal zijn ontstaan uit de personen die me ooit samen hebben verwerkt. Dus.

Willen we meer of minder (betalen aan) dit soort inwoners wat niet kan werken of op wat voor manier dan ook deelnemen aan onze samenleving oftewel ernstig creperen in of onder onze verwaarloosde huizen?

Minder, graag. In de naam van mijn vader.

Lisa van der Steen (Heelsum, 2024-04-04)

#218

Ben als maatschappelijk werker en aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld regelmatig bij deze trieste zaken betrokken.

Philippe Henssen (Nuth, 2024-04-04)

#229

Complexe scheidingen kunnen lijden tot veel leed voor alle betrokkenen van het gezin. Het kan zelfs leiden tot femicide.

René Haring (Eindhoven , 2024-04-04)

#235

Het is schrijnend hoe vaak huiselijk geweld en het effect hiervan op kinderen, niet wordt meegenomen bij kwesties rond gezag en omgang.

Rianda K (Arnhem, 2024-04-05)

#247

Heb een scheiding gehad wegens huiselijk geweld

Francisca Nicolay (Rotterdam, 2024-04-06)

#248

Ik dit ook mee gemaakt heb. Er moet iets gebeuren en rechters moeten dat ook gaan inzien.

Angela Jasperse (Breda, 2024-04-06)

#252

Ik werd in mijn huwelijk geconfronteerd met vreselijke eenzijdige partner en kindermishandeling door mijn vrouw. Pure coercive control. Duidelijke cluster b problematiek bij moeder.

Ik zei tegen mijn advocaat dat ik wilde scheiden met als reden dat de kinderen en ik mishandeld werden. Op zijn advies werd dat "het huwelijk is duurzaam ontwricht". Ontkenning van dag 1 af.

2 Kinderen zwaar en levenslang beschadigd uitsluitend door moeders ziekelijk gedrag.
Geen passende hulpverlening voor moeder, kinderen en mij. Wel ontkenning van het probleem.
Wat er aan de hand was was volkomen duidelijk voor iedereen inclusief de mediator, kinderpsycholoog, sociaal werk, RvdK, Voogd, hulpverleners.
RvdK, Voogd. Huisarts en kinderpsycholoog doen melding maar blijven in bedekte standaard termen praten. Vechtscheiding, verschil in opvoedstijl etc. Terwijl er met bewijs sprake was van kindermishandeling, huiselijkgeweld, stalking, huisvredebreuk (bel de politie maar) diefstal 50k euro, geld opnemen van kinderrekening, bij mediator aantafel werd ik in mijn gezicht geslagen en mediator vraagt aan de vrouw "heb je wel goed geslapen?" Ik heb zonder dak boven mijn hoofd gezeten door dwingend controlerend gedrag van mijn exvrouw.
Er is bij de kinderen sprake van internaliserend en externaliserend gedrag en parential alienation. Bij onze dochter gedrag van "defensive split of self".
Stockholm syndroom. Als kind slachtoffer ga je om te overleven die ouder pleasen die jou mishandelt en je keert je rug naar de veilige ouder, om te overleven. Dat is toch geen rocket science?

En dan de rechter die er flipping niets van deze materie begrijpt die een kindgesprekje gaat voeren.

Feitenonderzoek en een fatsoenlijke database registratie van relevante feiten ontbrak.

RvdK informeerde de rechter doelbewust onjuist en onvolledig om het vechtscheidingsformat en het "ouders moeten leren communiceren" te kunnen blijven handhaven. Ze verzwegen dat moeder een traject was aanbevolen om te werken aan haar behoefte aan controle en mij een trama traject om te verwerken wat ik allemaal meemaakte. Mij werd geleerd om de kinderen steeds te helpen te herstellen van de schade die ze steeds maar weer bij moeder opliepen. Oa door te helpen leren mentaliseren. Documenten van mij werden consequent gemanipuleerd verduisterd en moeder werd door hulpverlening geholpen bij haar reacties.
Om maar in het vechtscheidingsformat te kunnen blijven.

Schooljuf werd door hulpverlening vooraf geinstrueerd wat te zeggen bij evaluaties. Om te voorkomen dat naar buiten kwam dat er vreselijke dingen op school gebeurden.

Ik heb uit eigenwaarde altijd mijn fatsoen gehouden. In de eerste plaats richting de moeder van mijn kinderen. En ook naar hulpverleners. Ik heb wel gezegd wat ik vond, altijd onderbouwd met feiten. Inhoudelijk niet kunnen reageren omdat alles wat ik zei waar was, dan maar zeggen "wat praat je opgewonden".
Terwijl 2 kinderen naar de haaien gingen.

De organisaties waarmee ik mee te maken heb gehad werken niet volgens een fatsoenlijke code of conduct. Voldoen niet aan internationale wet en regelgeving en hanteren outdated inzichten en werkwijzen (feiten onderzoek, juist en volledig informeren, niet kunnen handelen in geval van dwingende controle, ervan uitgaan dat ouders altijd het beste willen voor hun kind zelfs als zij hn kinderen doelgericht beschadigen)

Uiteindelijk liet hulpverlening alle onpartijdigheid en professionaliteit varen door openlijk een band met moeder aan te gaan.
Huiselijk geweld gaat door met goedkeuring van jeugdbescherming.

NL is een mooi land met veel goede dingen.
Maar Jeugdbescherming hier is een flipping misstand waar de toeslagenaffaire bij verbleekt.

Wat goed werkt is de doofpot functie.

Het trieste is dat de richting naar verbetering wel duidelijk is. In diverse landen om ons heen is het veel beter geregeld. Er zijn nieuwe inzichten, nieuwe werkwijzen.

Mooi is dat het cbs statistieken produceert waar de ellende en de omvang enigszins naar vorenkomt.

Ik kan alles wat ik genoemd heb goed onderbouwen en ben bereid om het gesprek met wie dan ook die er meer over wil weten aan te gaan.

Frank Van der Vaart (Hilvarenbeek, 2024-04-06)

#255

Dit geweld richting ouder en kind(eren) moet stoppen. En het kan ook, wanneer hulpverleners bereid zijn om ook door een andere bril naar een casus te kijken. Vraag jezelf af: dienen mijn acties daadwerkelijk het belang van het/de kind(eren)?

Jorien Van der Velde (Makkum, 2024-04-07)

#268

Ik dit van groot belang vind! Onderzoek is nodig en noodzakelijk !!

Esther Daemen -Sparnaaij (Leiderdorp , 2024-04-14)

#277

Ik onderteken deze petitie omdat ik te maken heb gehad met emotioneel, psychisch, seksueel en financieel misbruik en hier tijdens de scheiding in het juridisch traject geen aandacht voor mocht zijn. 'Daarvoor moet je een strafrechtelijke procedure aanspannen'. 'Maar ja, er is geen wetgeving voor'. 'Je kunt aangifte doen, maar je komt onderop de stapel'. 'Je kunt aangifte doen, maar wil je het hele leed nog een keer doormaken?'. 'Je kunt aangifte doen, maar kun je iets bewijzen?'. 'Je kunt aangifte doen, maar er is te weinig expertise bij de politie, ze zullen je niet begrijpen'. Omdat het misbruik tijdens de hele vechtscheiding (die inmiddels meer dan twee jaar duurt) niet gezegd mocht worden, heb ik veel extra psychische en financiële schade geleden.

Ellen Sebregts (Amsterdam , 2024-04-22)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...