verkeers situatie Antwerpen Kiel en directe toegangswegen /uitgangswegen

Opmerkingen

#1

Ik vind het enorm erg dat er maar 1 straat is die daadwerkelijk toegang geeft tot abdijstraat. Iedereen die via de autosnelweg komt neemt onze straat als doorgaansverkeer. Je staat soms een uur in de file om je garage te bereiken.
Uren claxonneren aanhoren is ook geen pretje!

Naomi Van Dyck (Antwerpen, 2022-01-14)

#2

Ik onderteken omdat het niet meer houdbaar is qua drukte en geluid. Als er iets gebeurt in de straat kan geen politie of brandweer meer door...

Cindy Sneppe (antwerpen, 2022-01-14)

#3

Omdat de bezoekers van Het Huis niet tijdig in de bezoekruimte geraken- in opdracht van de rechtbank!
Oponthoud tot meer dan 45’! Stilstaand verkeer.

Rita Hey (2020, 2022-01-14)

#4

Ik onderteken de petitie, omdat de verkeerssituatie op het Kiel niet langer houdbaar is, het verkeer staat vast, steeds files in onze straat, wij vergassen hier om maar te zwijgen van het getoeter.

Ann Jonkers (Antwerpen, 2022-01-14)

#5

Langere tijd in de file staan om zowel van het Kiel weg te rijden als te arriveren, het geclaxonneer dat steigert zodra één iemand hiermee start, het parkeren voor garagepoorten en zo de doorgang belemmeren, ruzies die ontstaan door personen die weinig tot geen respect hebben voor de buurt/buurtbewoners. Het mag hier gaan veranderen!

Shari Van Dyck (Antwerpen , 2022-01-14)

#13

Ik teken omdat ik altijd te laat kom voor werk/school door deze situatie. Het moet eens veranderen.

Achraf Ajair (Antwerpen, 2022-01-15)

#14

Ik ondertek omdat mijn huis in wittestraat ligt en ik vind de constant toeteren heel lastig.

Giulia Obert (Kiel, 2022-01-15)

#15

Als bewoner van de Bosschaertstraat dagelijks met de problematiek te maken krijg. Ik zou bv van de Wittestraat een fietsstraat maken. Ook veel scholieren zouden hier dankbaar voor zijn, vermoed ik.

Jan De Munnynck (Antwerpen, 2022-01-15)

#16

Wonende in De Bosschaertstraat word ik dagelijks geconfronteerd met de problematische verkeerssituatie op het Kiel. Ik steun dit initiatief dan ook 100%.

Dieuwertje Van Bourgognie (Antwerpen, 2022-01-15)

#17

Ik onderteken dit petitie om dat destraat steeds vol is en dat een uur duurt eer dat ik in de garage kan dit kan niet wat als er brand of iemand hartaanval krijgt wat gaan jully dan doen

Jean-pierre leclercq (Merksem , 2022-01-15)

#19

Er reeds van 2017 problemen zijn met het het verkeer hier , dit is aan betreffende stads dienst gemeld . Antwoord “we weten ervan “ dit is deels door dat infrastructuur van omringende wegen en straten door Gewest en Stad Antwerpen gewijzigd zijn . Bijna zo goed als alle dagen vooral zaterdag en zondag file en stilstaand verkeer hoofdzakelijk tussen 11uur en 19 uur s'avonds . Hulpdiensten geraken onmogelijk door het is 1 lint van stilstaand verkeer vanaf dat men van de ring , Kennedy tunnel of a12 vanuit Wilrijk komt op de (kleine) boomsesteenweg .of van uit de richting Hoboken komt. Vooral grote bezorgdheid als er ergens brand zou uit breken of iemand dringend medische hulp nodig heeft . 45 min om vanuit de Wittestraat de hoek om te rijden naar boomsesteenweg dit is honderd meter de blok rond . Twee uur gratis parkeren en twee euro om gans de dag te parkeren , Zondag gratis maakt het niet beter . Maar daaruit vloeiend word er massaal gebruik gemaakt van het voetpad door( elec)fiets , moto’s , steps enz in volle snelheid ( dit gebeurd sowieso ook als er minder verkeer is . Men kan zijn neus niet buiten steken voor men eerst moet kijken of men veilig je huisdeur kan buiten stappen . Parkeer plaatsen zijn sowieso nijpend te kort hier op het Kiel en door massale bezoekers voor winkels Abdijstraat ( reclame op instagram en face -book hebben de bewoners hier helemaal geen plek meer om te parkeren . Agressief gedrag , getoeter , geurhinder er is hier geen moment rust . Later op de avond ondanks zone 30 word er in hoge snelheid door de straten gereden van het ene uiterste naar het andere . De buurt word niet aux serieus genomen dat gevoel heerst hier .

Marina Van Hove (Antwerpen , 2022-01-15)

#29

Ik onderteken om dat ik in de buurt woon en zelf enorme last ondervind!

Dominique Walschaerts (Antwerpen (kiel bewoner), 2022-01-15)

#34

De verkeershinder wordt steeds erger voor de bewoners. Dringende actie dient genomen te worden om de verkeerscirculatie te verbeteren en hinder te verminderen.

Marleen Straetmans (Wittestraat 139 2020 Antwerpen , 2022-01-15)

#35

Ik steun deze actie

Joe Empsten (Antwerpen , 2022-01-15)

#37

Volledig mee eens, einde De De Bosschaertstaat: afgesloten, einde Abdijstraat geen voorrand meer op St Bernardse steenweg, alle kleine kruispunten 7 de Olympiadelaan zijn afgesloten = Kiel opgesloten. Bezoekers LEZ zone komen in deze wijk parkeren omdat het goedkoper is dan de grote parkings aan de rand

Marc Martin (Antwerpen, 2022-01-15)

#41

De enorme autodrukte,
De penetrante geur van uitlaatgassen,
Het continue getoeter van auto's,
Het onrespectvolle gedrag,
Het stadsbestuur die laat betijen,
Het stadsbestuur die niet communiceert.
Gr,
Bewoner De Bosschaertstraat (autosnelweg Kiel)

Jeroen Van Gorp (Antwerpen, 2022-01-15)

#43

Ik onderteken omdat wij in de Zandvlietstraat wonen en wij onze ramen in het weekend in de namiddag nooit meer kunnen openzetten omwille van het stilstaand, toeterend, stinkend verkeer voor ons huis.

Julie Callebaut (Antwerpen, 2022-01-15)

#45

Ik onderteken omdat ik het probleem niet enkel op het Kiel maar ook in Hoboken herken. Het is werkelijk onhoudbaar, de buurt is volledig verzadigd door allerlei verkeer, mensen, diensten, winkels,... Sensibilisering voor minder gemotoriseerd verkeer of autoluwe zones en voordelen voor mensen die per fiets of met het openbaar vervoer zijn gekomen, zijn hier echt wel op z'n plaats.

Axelle Kennes (Hoboken, 2022-01-15)

#50

...omdat het de laatste tijd verschrikkelijk wonen is, gevaarlijk voor onze kinderen. En niemand die er iets aan doet!

Jeroen Croux (Boomsesteenweg 351, 2022-01-15)

#53

Omdat ik zelf bewoner ben.

Gijs Visser (Antwerpen, 2022-01-15)

#55

De verkeerssituatie reeds jaren onhoudbaar is, voor auto’s en voor alle zwakke weggebruikers.

An Vermonden (Antwerpen, 2022-01-15)

#57

Uit solidariteit voor de buurt

Christel Byltjes (Antwerpen, 2022-01-15)

#58

Het is hier onleefbaar geworden.
Met al onze overlast.
Hoop dat de bevoegde instanties nu eindelijk onze problematiek ter harte nemen.

Erik Pooters (Antwerpen 2020, 2022-01-15)

#61

Ik ben een bewoner van ‘t Kiel en de overlast wordt alleen maar erger.
Er wordt niets aan gedaan.

Nahema Mettioui (Kiel, 2022-01-15)

#63

Geluidsoverlast voor al van getoeter van de wagens,restten van eten dat ze laten liggen voor u huis, en vooral dat er geen hulpdiensten door kunnen

Martine Cele (Antwerpen, 2022-01-15)

#70

Ik woon vlakbij Abdijstraat en de situatie wordt onleefbaar.

Bert Beyens (Antwerpen, 2022-01-15)

#71

Ik al meer dan tien jaar op ‘t Kiel woon, hier woon en het hier top vindt, enkel dit beschreven probleem en sluikstorten vindt ik enorm hinderlijk en maken de buurt minder aantrekkelijk

Marisa De Almeida (Antwerpen , 2022-01-15)

#73

De last zich niet beperkt tot het Kiel . Ook de omliggende wijken als Zwaantjes en zelfs Valaar worden moeilijker bereikbaar. Breid de P&R zones uit en zorg voor pergormant openbaar vervoer.

Erik Vanobbergen (Hoboken, 2022-01-15)

#76

Ik het ook beu ben!

Mario Peskens (Antwerpen, 2022-01-15)

#77

Ik de file op het Kiel BEU, wat het nodige claxonneren met zich meeneemt samen met de lucht vervuiling. Een raam laten openstaan voor te verluchten kan gewoon NIET. Ik ben ook al die Nederlanders en ook Belgen die voor onze garagepoort parkeren BEU. DIT IS RESPECTLOOS, en als we ze aan spreken op een vriendelijke manier dan zijn we racisten. Dit is trouwens een Zone 30 en Na 11h in de avond vliegen er IDIOTEN met dikke wagens door de straten. Als ik zeg dat ze hier 70kmh rijden is dit niet overdreven. Zo is er onlangs in oktober een ongeval gebeurd waarbij 3 geparkeerde auto's (op een recht stuk) zijn geraakt waarvan 2 PERTOTAL. de wagen die het heeft veroorzaakt is ook PERTOTAL, en op de kop toe is de bestuurder gaan vluchten. Want meneer vond het nodig om tegen HOGE snelheid door onze straat te VLIEGEN.

joeri martin (antwerpen, 2022-01-15)

#79

Er zijn meer problemen in deze buurt dan de infrastructuur die stad Antwerpen heeft gecreëerd. Stad Antwerpen heeft de keuze gemaakt om het verkeer door en rond het kiel te leiden en andere rijkere wijken te sparen.
Wij hebben hier dan ook het wetteloos gedrag dat zonder problemen verder kan. Het ongecontroleerd plaatsen van aanhangwagens. De werken van Pit Stop die twee vrachtwagens meerdere plaatsen blokkeren en oeverloos vuil in de straat dumpen. De werken van deze winkels, die van s ochtend 6 to s avonds 11 uut lawaai maken en parkeren onmogelijk maken. De agressie bij deze is ook geweldig. Dan hebben we de winkels die dingen naar Marokko brengen. Vrachtwagens, rommel dat op de straat blijft staan, auto s en mensen die ruzie maken.
Er is geen praten want zij zoals zij het tegen mij geroepen hebben de jongens van de pitstop :'Deze straat is van ons'.

Ingrid Uitterlinden (2020, 2022-01-15)

#82

De uitlaatgassen blijven hangen, de wachtrij dagelijks langer wordt, getoeter niet meer aangenaam is en omdat ik soms 45 minuten moet aanschuiven over 200 meter straat.

Maaike Pereira Martins (Wittestraat 123, 2022-01-15)

#86

Verkeersoverlast, racewagens, parkeeroverlast en foutparkeerders rond den Tir is enorm toegenomen. Eigen bewoners kunnen amper parkeren, gevaar voor spelende kinderen, er komt geen extra controle bij klachten en lawaai van claxons of gierende banden is soms verschrikkelijk.

Julie Detroch (Antwerpen Kiel, 2022-01-15)

#88

Ik onderteken omdat ik in het weekend en heel de kerstvakantie geen parkeerplaats vind/vond. Ik woon in een zijstraat van de abdijstraat. Ook duurt het 20min (!) om weg te geraken uit de abdijstraat. Ik kan niet anders dan via de abdijstraat te rijden…
Ik neem de fiets om me in Antwerpen te verplaatsen maar wanneer ik een uitje met de auto doe, zou het toch fijn zijn om zonder files en half uur zoeken naar parkeerplaats naar huis te gaan.

Els Becu (Antwerpen, 2022-01-15)

#90

Ik onderteken omdat ik als Kielenaar het grondig beu ben met de opgesomde overlast en niet te vergeten de problemen : "voor garagepoorten en op invalidenparkings", die de foutparkeer-ders veroorzaken

Harry De Jonghe (Antwerpen, 2022-01-15)

#92

Wij ondervinden ook heel veel hinder.

Rina Van der Heyden (Antwerpen, 2022-01-15)

#95

verkeers situatie Antwerpen- Kiel inderdaad moet iets veranderen !

Ilie Enache (Antwerpen , 2022-01-15)

#97

Als buurtbewoner de geschetste problemen (stilstaand verkeer, getoeter en onveilig/agressief rijgedrag) herken en ervaar. We willen graag dat er gewerkt wordt naar een oplossing en dat plannen daartoe gecommuniceerd worden met de bewoners.

Lisa Popelier (Antwerpen , 2022-01-15)

#100

ik onderteken omdat de verkeers situatie tegenwoordig onhoudbaar is zeker voor de buurtbewoners.

Christel haesendonckx (Karel Mertensstraat antwerpen, 2022-01-15)

#106

Ik woon in de zijstraat en kan deze drukte nie meer aan en het lawaai het is er over aan gaan.

Mouna Bourchi (Antwerpen , 2022-01-15)

#107

verkeersoverlast, uitlaat-gassen, wagens,vrachtwagens, wagens beschadeging (spiegels, karroseries , minm 2x p/w) geluidsoverlast,(opgefokte wagens-uitlaat) te hooge snelheden, te smalle parkeer-strooken (kant van de tramlijn) enz, enz, enzvoort ,,,,

marie-louise van thienen (antwerpen, 2022-01-15)

#109

Het is niet meer leuk wonen in zo’n drukte . Het is erger dan in het centrum en je hebt letterlijk geen enkele dag rust.

Nabil Chaachoua (Antwerpen, 2022-01-15)

#115

IK onderteken omdat ik de onhoudbare last ook ervaar. Ik ben tevens zeer bezorgd over de luchtkwaliteit van deze constante file....

Geert Verdijck (Antwerpen, 2022-01-16)

#117

Omdat ik regelmatig geconfronteerd wordt met deze problemen.

Mia Dierckx (Antwerpen, 2022-01-16)

#118

Het verkeer niet te doen is! Geluidsoverlast, parking, drukte...

Nadia Agdir (Wittestraat , 2022-01-16)

#125

Ik onderteken omdat het hier ondraagbaar leven is geworden en ik op het punt sta mijn ouderlijk huis met veel pijn in het hart na 45 jaar op het Kiel wonen op te geven als de situatie niet verbetert. Alweer een jong gezin dat hier wegtrekt...

Sylvie Van Iseghem (Antwerpen , 2022-01-16)

#126

Het Kiel een hele fijne wijk is om te wonen. MAAR de overvloed aan auto's, racers, toeteraars, dubbelparkeerders, spookrijders, het Kiel onveilig en te druk maken.
De verkeerssituatie moet dringend obder de loep genomen worden. Te beginnen met het autovrij maken van de abdijstraat. Er zulen al veel files opgelost worden

Helga Gehre (Antwerpen, 2022-01-16)

#127

Dat er iets aan moet gedaan worden. Zoals nu de Bosschaerstraat ten einde aan de VII Olympiadelaan kan je niet meer naar llinks. Men zou beter de rijrichting van Abdijstraat en Bosschaertstraat omwisselen

Laurent De Jonck (Stadionstraat Antwerpen Kiel, 2022-01-16)

#130

Zeer frustrerend zoals het er nu aan toe gaat. Een ramp om hier weg te geraken Vorige week een 20 minuten van schijfwerpersstraat tot kruispunt Bosschaert straat en 7 de Olympiadeslaan tof is anders

Elsje Tielemans (Antwerpen, 2022-01-16)

#131

Wij zitten ook als (kielse) ratten in de val

Eugene Van Damme (Kiel 2020 , 2022-01-16)

#132

Mijn zus en schoonbroer wonen percies op een eiland soms gewoon niet te bereiken. Het is een schande.

Anne tielemans (Hoboken , 2022-01-16)

#134

In de Wittestraat staat elke zaterdag middag tot avond een file met vaak toeterende automobilisten. Steeds meer gebeurt dit tegenwoordig ook 's avonds in de spits. Tijdens de kerstvakantie was er bijna elke dag een file. Het wordt tijd om de leefbaarheid van de buurt voorop te plaatsen.

Eva Brarens (2020, 2022-01-16)

#135

ik ook vaak stil sta op het kiel. De verkeerssituatie is daar erg onlogisch....

Dany Goyvaerts (WILRIJK (ANTWERPEN), 2022-01-16)

#136

Ik onderteken omdat ik in de buurt woon en eveneens veel van de geluidshinder ervaar.
Lokaal verkeer daar gelaten, de hoeveelheid Nederlandse nummerplaten vind ik flagrant.

Aron Bohdanowicz (Antwerpen, 2022-01-16)

#137

Jose Soares

José Soares (Kiel, 2022-01-16)

#138

Er zijn bewezen alternatieven die bij de wegenwerken werden toegepast. Onbegrijpelijk dat dit niet permanent werd.

Tom Dyck (Antwerpen, 2022-01-16)

#150

Omdat er veel te veel doorgaand verkeer is in deze woonbuurr

Agnes Hollanders (Antwerpen, 2022-01-16)

#153

Ik onderteken omdat ik dit probleem erken en beu ben.

Bieke Sabbe (Antwerpen, 2022-01-16)

#157

Ik onderteken omdat ik regelmatig mijn zus bezoek op het Kiel en de verkeerssituatie dan vaak heel druk en gevaarlijk is.

Noortje van Bourgognie (Berchem (Antwerpen), 2022-01-16)

#161

Ik ermee eens ben dat tegen het verkeersoverlast moet opgetreden worden of een oplossen moet gezocht worden.

Ahmed BC (Antwerpen , 2022-01-16)

#165

De situatie is stilaan onhoudbaar aan het worden. Als je naar je werk moet dan moet je rekening houden met zeker 15 minuten vroeger vertrekken gewoon om tot de uitvalswegen te geraken. Een mens is rapper te voet. We parkeren de auto al strategisch om op enig sinds “vlotte” wijze weg te raken.
Echt niet meer houdbaar en daarom gaan we ook weg uit deze omgeving waar ik opgegroeid ben.

Sabrina Meulenbergs (2020 Kiel, 2022-01-17)

#166

Na hier bijna 35 hier gewoond te hebben is de verkeerssituatie niet meer leefbaar voor ons en 1 van de hoofdredenen dat ik hier ook ga vertrekken.

Bruno Vleugels (Antwerpen, 2022-01-17)

#167

Hier tellen geen regels. Enkelrichting kennen ze niet . Wij als bewoners moeten zeer lang aanschuiven de bruynlaan of abdijstraat andere weg is er niet. Dit is niet dragelijk

Ann Goevaerts (Antt, 2022-01-17)

#168

Ik vind dit een goed initiatief omdat al die drukte het leven onmogelijk maken.

Leon Roijakkers (Antwerpen (Haven), 2022-01-17)

#169

Ik ben beu van die lawaai, agressiviteit

Peggy Vijverman (Eugeen Laermansstraat , 2022-01-17)

#175

Het nimeer leefbaar is op het kiel wegens het drukke verkeer dat enorm is
Verkeersagressie, luchtvervuiling, lawaai heel de dag door, geen parking, en afval overal een stort.
Schrijnend!

Nejettet Baja (Limburgstraat nr 81, 2022-01-17)

#176

Wij wonen op de steenweg zelf. Als je in het weekend boodschappen gaat doen, duurt het langer om naar en van de supermarkt te rijden dan het winkelen zelf. Je geraakt gewoon niet in de wijk, of je geraakt niet meer weg tenzij je een uur extra inplant.

Birgit WALRAET (Antwerpen, 2022-01-17)

#177

Dat het erg aan toe gaat 😉

Greta Horrevorst (2020, 2022-01-17)

#179

De verkeerssituatie wordt hoe langer hoe erger

Semsi Aslan (Antwerpen, 2022-01-17)

#181

Ik onderteken omdat ik erg bezorgd ben naar de overlast, dat op zich ook agressie in de hand werkt. Mensen rijden op plaatsen waar 30km/u mag gereden worden, 80, tot 100 km/u en zelfs harder.

Mohamed Chatouani (Antwerpen Kiel, 2022-01-17)

#182

Ik als buurtbewoner heb ook last, als we zelf weg moeten of terug komen, moeten we ook overal aanschuiven, gemakkelijk een half uur of langer en parkeerplaats vinden we ook niet alle straten staan vol.

Nina Broeckx (Antwerpen, 2022-01-17)

#183

Beste,

De Abdijstraat is een bovenlokale winkelstraat geworden midden in een woonwijk.
De leefbaarheid gaat hierdoor meer en meer achteruit.

Hier moet naar oplossingen worden gezocht op korte en lange termijn. Parkeren duurder, meer randparkings met gratis openbaar vervoer... . Ben geen specialist maar de verkeersdruk moet op een of andere manier kunnen teruggebracht worden.

mvg,
Koert

Koert Logghe (Limburgstraat 2020 Antwerpen, 2022-01-17)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...