Wij zijn tegen de plannen van het COA voor AZC Budel 2.0!!!!

Opmerkingen

#2001

Ik een hekel heb hoe ze hier bezig zijn in budel

Justin Umans (Budel, 2022-06-25)

#2002

Ik onderteken omdat ik het zat vindt die overlast hier in de gemeente cranendonck

Rob Kober (Budel, 2022-06-25)

#2003

Mijn dochter van 14 wordt bijna dagelijks lastig gevallen door asielzoekers. Met name bij het station. De groepjes van jonge mannen roepen, sissen en vragen om telefoonnummer etc. Ze voelt zich vaak onveilig. De overlast is überhaupt enorm in Maarheeze! Het moet stoppen met eindeloos zogenaamde oplossingen zoeken. De enige oplossing is het AZC sluiten, maar ik ben bang dat het nooit gaat sluiten. Nu wil de gemeente eindelijk het AZC sluiten en praat de overheid al over het verplicht aanwijzen van gemeenten.

Ik merk ook dat bijna niemand hier openlijk over durft te praten. Het is een gevoelig onderwerp, want men is bang als een racist gezien te worden. Terwijl bijna iedereen het AZC weg wil en er helemaal klaar mee is, maar dat durven ze alleen te vertellen als ze zich totaal veilig voelen.

R. Van H. (Maarheeze, 2022-06-26)

#2004

Nu het genoeg is Mel alle troubles er om heen , en vervelende dingen die gebeurd zijn , klaar ermee
Nu is het aan andere gemeenten om de handschoen op te pakken , Cranendonk heeft haar bijdrage geleverd
Nu de rust terug in deze gemeente, en alles herstellen wat is vernield , trauma’s, geld , overlast
, onzekerheid .
En elan hun werk laten doen
Om de rommel er van op te ruimen , en weer voor de burgers te kunnen werken in de gemeente , daar zijn ze voor aangesteld , en gekozen!

Guido Janssen (Budel , 2022-06-26)

#2008

Het een zooitje wotdt met al die gelukszoekers hier

Bright Star (Cranenbroek, 2022-06-27)

#2010

Het is genoeg !!

Angela Verberne (Heusden, 2022-06-27)

#2016

genoeg is genoeg

ad verhagen (Tilburg , 2022-06-27)

#2017

jan van den boom

jan van den boom (Roosendaal, 2022-06-27)

#2019

Dit nadelige gevolgen heeft voor onze natuur, veiligheid, overheidsfinanciën, cultuur. Nederland is het meest dichtbevolkt land van Europa is. 10 keer zo klein als Duitsland maar wel 17 miljoen mensen.

John Peters (Tilburg, 2022-06-27)

#2020

Er zijn meer gelukzoeker dan vluchtelingen, waardoor er veel criminaliteit plaatsvindt.

Henk Abels (Budel, 2022-06-27)

#2026

PER DIRECT DICHT TIMMEREN DIE ZOOI DAAR! Omdat er absoluut geen uitbreiding mag plaatsvinden van het azc, we hebben er nu al veel teveel overlast van en dat wordt alleen maar erger. Ik zeg sluiten die brandhaard en nooit meer openen.

Maria Louwers (maarheeze, 2022-06-27)

#2028

Ik onderteken dit omdat het voor mijn vrouw die werkt in de jumbo te maarheeze en onze kinderen niet meer veilig is te veel diefstallen en vrouwen worden lastig gevallen. Mocht dit mijn vrouw danwel onze kinderen overkomen hebben ze een ernstig probleem

Richard Elken (Maarheeze, 2022-06-27)

#2029

omdat ik conducteur ben voor de ns en dagelijks tijdens mijn werk te maken krijg met extreme overlast op het traject Eindhoven - Maarheeze - Weert. Veelal bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel. Ik deed met plezier mijn werk maar sinds enkele jaren dat wij zulke extreme overlast ervaren is elke werkdag weer een regelrechte hel. ik denk s ochtends als de wekker gaat al... wat ga ik vandaag weer meemaken en voor wat wordt ik straks uitgemaakt door dat tuig? Zie filmpje over ons werk en de overlast: https://youtu.be/EEAl7XH3zyc

Ivar Conducteur NS (Maarheeze, 2022-06-27)

#2032

Ik de overlast zat ben.

Remco Biermann (Budel, 2022-06-27)

#2040

Ik onderteken omdat mijn vrouw niet meer durft te pinnen. Ik onderteken omdat onze dochter van 12 met de trein naar Eindhoven moet voor school en we niet vertrouwen dat haar veiligheid is gewaarborgd, helaas.

Paul Sanders (Maarheeze , 2022-06-28)

#2043

Er heel veel overlast is, zoals diefstal, mensen lastig vallen, winkeldiefstal, winkelpersoneel uitschelden. Lastig vallen van mensen op hey station, zelf meegemaakt
Het over groot deel in het coa Budel zijn alleenstaande mannen. Probleem mensen.

Els Vd Wildenberg (Gastel, 2022-06-28)

#2044

Ik en mijn gezin gaan vertrekken uit ons geboortedorp. Het is vreselijk geworden om in ons dorp (Maarheeze) te wonen. Wij voelen ons onveilig en er heerst een rotsfeer. Het dorp is kapotgemaakt. Het lijkt hier intussen op zuid-Afrika. Camera’s op het station, sinds kort hekken om onze waterplas, beveiligingsmederwerkers in de supermarkten, boa’s in de treinen en in het dorp, politie, stewards op het station, steekpartijen, diefstallen, intimidatie, zelfs al meerdere aanrandingen door ‘onze’ AZC’ers. De oorzaak wordt niet aangepakt. Nee, de symptomen probeert men, tevergeefs, te bestrijden. De beveiliging wordt gewoon steeds verder opgekrikt. Het is de wereld op z’n kop. Wie wil er leven in zo’n ‘politiestaat’? Het doel is duidelijk: Het AZC zal kostte wat kost blijven. Er wordt steeds gezegd dat het ‘slechts’ een kleine groep raddraaiers betreft en dat vooral die aangepakt moeten worden, maar een groep raddraaiers is inherent aan zo’n massale opvang. Als je een grote groep opvangt, zal er altijd een deel voor ellende zorgen. Hoe groter de groep die opgevangen wordt, hoe groter de groep raddraaiers. Bovendien geeft het een rotsfeer dat er de godganselijke dag hordes mensen door het dorp sjokken. Die mensen hebben verder niks te doen, dus het valt misschien te verwachten dat ze in de dorpen gaan rondsjokken, op bankjes hangen, bier drinken, blowen, roepen etc. Heeft niets met racisme te maken (want daar word je meteen van beticht). Het zijn met name jonge mannen. Je ziet zeer weinig vrouwen of kinderen. Vaak lopen ze in groepjes en gedragen zich op z’n minst intimiderend. Ik denk niet dat het AZC hier ooit zal sluiten. Sterker nog, aangezien men in Den Haag eindeloos veel asielzoekers toelaat en telkens gewoon meer bedden zoekt, verwacht ik dat het AZC zal uitbreiden. Dweilen met de kraan open. Er rest ons geen andere keuze dan zelf maar te vertrekken. Vaarwel Maarheeze!

F. de Laat (Maarheeze, 2022-06-29)

#2045

Ik dagelijks overlast ervaar van inwoners van het AZC en mijn kinderen niet eens veilig van en naar het station Maarheeze kunnen zonder lastig gevallen te worden. Dat de burgemeester dit zegt te zien is inmiddels onmogelijk

Sabine Hoff (Maarheeze , 2022-06-29)

#2049

Omdat het niet meer veilig is in de regio
En dat heel belangrijk

APH (Toon) Van Kessel (Soerendonk , 2022-06-29)

#2055

Ik tegen een azc in mijn gemeente ben

Tinus Maas (Maarheeze, 2022-06-30)

#2056

Ik onderteken omdat mijn woongenot en veiligheid enorm onder druk staan door de types uit het AZC. Je gaat als vrouw niet meer per trein, niet meer op de fiets langs het AZC en ook winkelen in Maarheeze alleen in de vroege ochtend. Ik moet mijn leven beperken en dan vind ik niet meer acceptabel.

Sylvia Rutten (Maarheeze, 2022-07-01)

#2059

Ik ben kyara en meerder x lastig gevallen door asiel zoekers ik woonde in Maarheeze en kon als meisje zijnde niet normaal over straat of mij telefoon nummer werd gevraagd of ik werd achtervolgd en ondervraagd door asielzoekers ook heeft er eentje geprobeerd me te zoenen en proberen me handen te pakken en me aan te raken nu woon ik in budel en werk ik in de supermarkt en heb ik nog steeds overlast van deze mensen uit het azc. Mijn ervaring met deze mensen is zo erg geworden dat ik klein flesje parfum heb in me handtas als bescherming want ook in de bus word je lastig gevallen.

Kyara Van zon (Budel , 2022-07-04)

#2062

Ik na aangifte doodsbedreiging het bericht krijg : wij gaan hier niet meer verder.

Max Van Heugten (Nederweert , 2022-07-10)

#2065

Ik vis veel op het Tipke in Maarheeze daar ondervinden wij als vissers veel overlast. Diefstal, vragen om sigaretten, drank. Het proberen te openen van je auto. En het dumpen van fietsen die asielzoekers niet open krijgen.

Roy Van Kessel (Weert, 2022-07-11)

#2074

Ik vind dat Nederland vol is!

Betty Kerkman (Zandvoort , 2022-08-16)

#2076

Omdat ons sociale stelsel de huidige instoom van vluchtelingen niet aankan en eigen volk geen huis kan krijgen.

Tevens is de overlast en criminaliteit die de opvangplekken veroorzaken een zeer grote zorg. Zeker als het gaat om zulke grote opvang plekken.

Indien we nog opvang centrum openen dan zou dat in Benoordenhout in Den Haag moeten.... Dus vlakbij Kaag want zij ziet de mensen zo graag binnenkomen.

Maaike Zuidema (Den Haag, 2022-08-17)

#2079

Mijn schoonouders kunnen nog niet meer veilig naar de supermarkt. Meeste mensen daar zijn geluk zoekers. Vang aub deze mensen in hun eigen land op en Nederland hoeft niet de braafste te zijn. Vol is vol.

Paul Muller (Weert, 2022-09-02)

#2082

Ik nu echt helemaal klaar ben met de overlast van het AZC. Ik wil mijn dorp terug!!! Ik doe al tijden geen boodschappen meer in Maarheeze vanwege de intimiderende opmerkingen van deze mensen. Ik ga een paar keer per week met de trein, en op het station zorgen ze ook voor veel overlast… ik ben serieus bang als vrouw op ons station!
Geen verlenging van AZC Cranendonck maar sluiten per 1-7-2024!!

Bezorgde Inwoonster (Maarheeze, 2022-09-16)

#2085

Ik onderteken omdat er alleen maar overlast is en ellende in het dorp het is genoeg geweest ben het zat

Hanneke Van Tilborg (Budel, 2022-09-24)

#2086

Dochter van 15 stapt in de trein in Maarheeze. De trein is verder leeg. Een groep asielzoekers (mannen rond de 30) gaat bij haar zitten en proberen haar te versieren, vragen om haar telefoonnummer etc. Ze voelt angst en zegt NEE, NEE! En gaat op zoek naar de conducteur. Niet te vinden. Ze zit als een rat in de val. Ze appt ons (ouders) en wij proberen haar op afstand te helpen, maar je kunt niet fysiek helpen, dus ook wij zijn vrij machteloos. Gelukkig kan ze in Weert uitstappen en “vluchten“. Laatst is een meisje op soortgelijke wijze benaderd door een asielzoeker en de hele reis aangerand. Moeten wij dit maar accepteren als ouders, onder het mom van zielige asielzoekers helpen? Een paar rotte appels verpesten het zogenaamd! Er zullen altijd rotte appels bij zitten. Het AZC moet dicht!! En tot die tijd moet er bij elke treinreis beveiliging door de trein lopen! Elk risico is onacceptabel!!!!

Maarheezenaar Maarheeze (Maarheeze, 2022-11-19)

#2091

Onveilig, overvol, woningnood,

Lisanne Fransen (Budel, 2023-03-04)

#2093

Tot nu toe is het alleen maar drama. Steeds meer diefstallen en steeds meer onveilige situaties. Wij hebben 3 kleine kinderen en wij willen niet dat hun hier de dupe van worden!!

Ferry van Lieshout (Maarheeze, 2023-03-05)

#2096

Ik het niet eens ben met de manier waarop het systeem werkt en er teveel overlast is van het AZC en haar bewoners.

Bob De Beijer (Maarheeze , 2023-03-05)

#2097

Opzouten met dat tuig

Paul Foederer (Valkenswaard , 2023-03-15)

#2099

Ik vind dat deze mensen in de watten gelegd worden en het (echte) Nederlandsche volk kan stikken in hun eigen kost (als ze al voldoende te eten hebben !!) !!

h.j bellekom (Stramproy, 2023-03-26)

#2104

Ik onderteken dit omdat het een natuur gebied is, parkeer gebied, voor toeristen, evenementen enz. Daar is dit gebied niet op ingesteld.

Henriëtte Houweling (Zandvoort, 2023-04-20)

#2105

Het genoeg geweest is. Eerst alle overlastgevers het land uit. Het is een grote schande dat Nederland dit laat gebeuren.

Johan Gaans van (Weert, 2023-06-20)

#2108

Ik het moe ben van die gelukzoekers die heel de boel belazeren

Jordy Huijbers (Hamont, 2023-07-09)

#2110

Het is genoeg geweest

Stef Saanen (Budel, 2023-07-13)

#2112

Klaar met alle incidenten!!!

N Ouwersloot (Budel , 2023-07-26)

#2113

Oprotten met azc will niet en brengt veel diefstal en gevaarlijke situaties mee weg ermee

Jarno B (Budel, 2024-05-19)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...