Geef mountainbikers meer vrijheid in het Grenspark

Opmerkingen

#1004

vrij rijden moet mogelijk blijven voor locals!

Marcel Jochems (Etten-Leur, )

#1005

Het is voor mij al jaren mijn dichtst bijgelegen natuurgebied waar ik nog vrij kan mountainbiken

Peter Spitaels (Kontich, )

#1007

Als lokale gebruiker reeds 10 jaar gebruik maak van het gebied zonder een enkele negatieve ontmoeting. Zou mijn liefhebberij niet graag verliezen aan een handvol aso’s van buitenaf.

Pascal Bakker (Steenbergen, )

#1009

Aangegeven routes ideaal voor beginners of degene die de weg niet kennen, maar improviseren moet mogelijk blijven. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat MTB’ers veel minder vuil achterlaten dan sommige wandelaars. Vignet voor onderhoud moedig ik aan maar zou toelatingsbewijs tot het grenspark moeten zijn voor zowel fietsers als wandelaars.

Nico Van Hooydonck (Essen , )

#1014

Ik onderteken omdat ik wil genieten van het hele gebied en niet alleen van de vaste routes.

Peter Schuitert (Schore, )

#1019

Fietsen groeit enorm aan populariteit , overheden moeten hun verantwoordelijkheid nemen en een duidelijk beleid voeren. En meer gebieden vrij verklaren voor fietsers

Aiko Cockx (Ekeren, )

#1024

Ik zelf een mountainbiker ben en er al plaats te weinig is

Sven Galle (Niel, )

#1028

Ik niet gevraagd heb achter de routes, het voorheen beter was en iedereen verspreid zat en meer het gevoel had dat ik in de natuur zat, nu rijden er overal idioten met basketters en nen broemerhelm, ne fiets van 1992, gie helende trienen die nog geen pukkeltje van 2 meter opgeraken en de boel versperren, ouders met kinderen die er komen "spelen" met alle respect maar dit kan de bedoeling niet zijn, mensen die van heinde en ver komen en zo raakt de route overbevolkt zodat niemand zijn ding nog kan doen, er lopen wandelaars op, O wee, als wij op de Wandelpaden komen, dan is het ambras, en ruiters nog maar over gezwegen! Als ge dan van de "route" afwijkt moete 95 euro betalen, en na Nieuwjaar een vignet?? Of iedereen mag overal komen of iedereen betaalt en wijkt Ni af van zijn aangegeven traject. Da wandelaars zeikers zijn is al lang geweten maar soit, van mij mogen ze heel da grenspark en wat er bij hoort in hun gat steken als het op deze manier verder gaat!!! Ik ben met het bos opgegroeid, ik woon er 500m vandaan, heb altijd naar de Chiro en het speelplein bos en hei geweest, ik hoop dat mijn zoon er ook nog op een vrije manier van kan genieten.

Vriendelijke groet,
Tom jansen,
Lid van Polderklievers en Vrienden Van De Leeuw Van Vlaanderen.

Tom Jansen (Zandvliet, )

#1039

Het beperken van vrijheid.
Nu moeten ze iedereen gelijk behandelen.

Rudy Mannien (Ossendrecht , )

#1047

Het is schandalig dat ze ons in een hoekje duwen

Pascal Bodson (Stabroek , )

#1051

Het bos is voor iedereen

Ans Huybreghts (Brecht, )

#1058

Ik het eens ben met de inhoud

Jan Van duijn (Steenbergen, )

#1060

Ikzelf een fervent mtbiker ben.

Roger Kerstens (Berendrecht , )

#1064

De verstrengde regelgeving is een enorm zware beperking aan de geweldige recreatiemogelijkheden die dit gebied met zich meebrengt. Met grote regelmaat ga ik met mijn kinderen, en sinds de sportcompetitie is stilgelegd zelfs met een paar kinderen uit het team van mijn zoontje, een rondje rijden. Het gebied leent zich hier uitstekend voor maar als we gedwongen worden om over de (voor de kinderen erg technische en vaak drukke) routes te rijden zijn wij anderen tot last en is het voor ons niet te doen.

Ook zonder kinderen zit ik vaak op de fiets, op drukke dagen is een uitgestippelde route veel te druk en het niveauverschil tussen fietsers een enorme drukkende factor in het plezier van iedereen. Daarnaast; na een keer of 10 een identiek rondje heb ik het wel gezien.

Vignet vind ik een prima oplossing, geen enkel probleem om financieel bij te dragen aan de aanleg en het onderhoud. Maar als we dan ergens voor betalen moeten we er wel op vooruit gaan in plaats van achteruit.

De routes zelf zijn overigens geweldig leuk om te rijden, daar ligt het niet aan. De besluitvorming rondom deze routes lijkt echter volledig tot stand gekomen te zijn zonder enige vorm van realiteitsbesef rondom dit onderwerp.

Kees Haverkamp (Bergen op Zoom, )

#1066

Mountainbikers respect hebben voor de natuur, alle anderen en hun geliefde vrijetijdsbesteding er graag mee delen.

Jan Gysels (Brecht, )

#1071

Omdat ik ook buiten de vaste route mijn rondje wil kunnen fietsen

Peter van de Klundert (Woensdrecht, )

#1073

Omdat ik zo van al dat mooi geniet
en graag fiets

Erwin Tazelaar (Colijnsplaat, )

#1077

We al gek worden v a n wat we wel en niet mogen gewoon lekker vrij door de natuur rijden

Ludwig Walrave (Wolphaartsdijk , )

#1078

Ik begrijp heel goed dat we in sommige zones niet mogen MTB-en. Ik ben het daar dan ook helemaal mee eens dat broedzones en andere beschermde zones afgebakend worden. Ik ben het er niet mee eens dat we nu nog enkel op de aangeduidde routes mogen fietsen! We worden nu toch echt wel heel erg beperkt. Begrijp ook niet goed dat de wandelaars (en hondenliefhebber) zoveel ruimte hebben en dat wij als MTB-ers zo een beperkte ruimte krijgen. Ik dacht dat de natuur voor iedereen was? Ik durf nu ook niet meer met de kindjes gaan rijden, zij moeten nog veel afstappen en ook zij vinden het niet fijn dat er vele snelle fietsers voorbij komen. Ook dit is wel echt jammer, vroeger kon ik de rustige wegen doen met hen.

rita commissaris (essen, )

#1081

Alle vormen van niet gemotoriseerd verkeer de mogelijkheid moeten hebben

Stijn Van Maldeghem (Pulderbos , )

#1082

Ik onderteken deze petitie omdat ik van mening ben dat het aan banden leggen van het vrije fietsen negatief is voor eenieder. Veel te druk op de parcours te grote verschillen tussen geoefende fietsers en amateurs

Marcel Peterse (Goes, )

#1083

Groot voorstander van de singletracks ...
Alleen onbegrijpelijk dat er zulk offer tegenover staat... er zijn talloze paden en wegen die bereden kunnen worden zonder schade of hinder aan natuur of andere recreanten.
Deze paden moeten ook nu toegankelijk blijven...

Tim Duerloo (Kalmthout, )

#1084

Ik onderteken dit omdat mountenbikers evenveel recht hebben om ih bos te rijden op de paden.Het bos is en kan ven iedereen zijn ipv die wel en die niet.Stop toch met die onzin

Michael Dubois (leopoldsburg, )

#1087

Ik onderteken omdat ik vind dat het grenspark veel meer mogelijkheden kan bieden voor mountainbikers en wandelaars.

Nick Verbouw (Essen, )

#1093

grensparken en alle bossen en alle
polders en alle dorpen en alle enz. enz. zijn van een ander en daarom moeten die vrij van betuttelende regels blijven

Kees Kools (Hoogerheide , )

#1095

het grenspark is voor iedereen

Dirk de Brucker (Opwijk, )

#1098

Ik onderteken omdat ik deze nieuwe regels compleet bij z’n haren getrokken vind ...

Annelies Schaaders (Stabroek, )

#1099

Ik onderteken omdat als je fietsers weert van de voetgangerszones ook de voetgangers moet weren van de fietzones zeker als er voor betaald moet worden!

Joris Nyssens (Wuustwezel , )

#1101

Het bos was altijd voor iedereen waarom nu veranderen.

Patrick Janssoone (Berendrecht , )

#1103

Al meer dan 30 jaar vrij in de bossen mag rondfietsen en hier nu een einde aan gemaakt wordt

Luc Sluijts (Hoogerheide , )

#1104

Zoveel mooie paden waarmee je natuur mee rust laat. Daar kunnen we toch gewoon gebruik van maken. Iedere week hetzelfde pad blijft niet leuk.

Patrick Schrauwen (Roosendaal , )

#1111

Graag respect voor de correcte fietser in het natuurdomein. Ik denk dat de natuur meer hinder ondervindt van al dan niet aangelijnde honden dan van een mountainbiker. Leg gerust ook een parallelweggetje aan bij iets drukkere wandelpaden, zodat we elkaar de ruimte kunnen geven.

Hedwig van Baarle (Brasschaat , )

#1112

Ik wil graag van het bos genieten ook buiten de route.
En met respect voor medebos gebruikers, maar dat is wederzijds.
Het zou een aanvulling zijn op de mogelijkheden , maar nu is het blijkbaar de enige mogelijkheid. Dat kan niet de bedoeling zijn

René van Ginneken (Woensdrecht, )

#1117

Alle bovengenoemde redenen

Jack Iriks (Ossendrecht , )

#1122

ik het volledig eens ben met alles wat hiernaast benoemd is.

Nancy Sterk (Wilrijk (Antwerpen), )

#1127

Ik rij al 50 jaar over die wegen

Jos Arnouts (Essen, )

#1129

Ik onderteken omdat iedereen het recht heeft om met inachtneming van de natuur te genieten van ons mooie gebied of dit nu te voet per fiets of te paard is.

Marco Van leeuwen (Bergen op zoom , )

#1134

Al jarenlang gewoon vrij in de bossen kan fietsen en dit zo moet blijven

Bas Groothuizen (Ossendrecht, )

#1135

Ik onderteken omdat het bos van ons allen is en we niet gelimiteerd kunnen worden door het uitsluitend rijden van (te) technische single tracks

L Hazen (Hoogerheide, )

#1139

Ik rij graag in de open natuur en brede bospaden. Ben geen technische rijder en kan niet uit de voeten op single tracks. Zou wel balen zijn als mij het rijden op brede bospaden wordt ontnomen.

Karel Groffen (Woensdrecht, )

#1144

omdat ik heel erg mis wat er was: de mogelijkheid om in de achtertuin van Antwerpen fantastische routes te fietsen, zonder files, in alle rust en stilte.

Nick Schuermans (Borgerhout, )

#1145

Graag vrij door de bossen wil fietsen en niet in ern treintje over de singletracks.
Dit is volgens mij ook niet volgens de Corona regelgeving.

Pierre Besems (Roosendaal, )

#1146

We mogen niet meer van de routes afwijken

Pim Van de Klundert (Woensdrecht, )

#1150

omdat in deze maatschappij al genoeg beperkingen zijn

Franz Hawer (Heide Kalmthout, )

#1154

ik zelf al reeds jaren een mountainbiker ben en dit ook meer en meer ben beginnen te doen sinds de corona. We hebben juist meer paden nodig om te kunnen genieten van de natuur dus neem onze vrijheid niet af.

Vincent Michiels (BRECHT, )

#1158

Ik onderteken omdat ik graag van heel de natuur wil genieten, en niet alleen de aangelegde route's wil rijden. Voel me beperkt in mijn vrijheid.

Linda van de Klundert (Woensdrecht, )

#1161

omdat ik mij aansluit bij de constructieve insteek van deze petitie. Zonder natuur geen mountainbike, respect voor de natuur zit intrinsiek verweven in de mountainbike sport. Ruimte voor diversiteit moet er zijn, van beginneling tot gevorderde.

Koen Verhaeghe (WINGENE, )

#1165

Ik onderteken omdat er meer plek voor mtb moet zijn.

Elias van Gorp (Antwerpen, )

#1168

Er meer met bepaalde factiren moet rekening gehouden worden en het onmiddelijk plaatsen van geldboetes zonder een sensibilisering etc voor verwarring zorgt. Tevens is er niet nagedacht over meerdere mogelijheden en veiligheid.

Gwen Coonen (Hoepertingen, )

#1169

Ik vind het jammer vind dat we nu extra beperkt zijn in ons doen en laten. De bijgekomen mtb-routes zijn zeker een verrijking maar niet wanneer dit de enige routes zijn om te mtb’en. Het leuke is weg omdat je de vrijheid in het bos niet meer hebt. Ik weet als geen ander dat je respect moet hebben voor elkaar en voor de natuur en ben er van overtuigd dat alle mtb’ers het beste voor hebben wanneer ze de bossen intrekken. Wanneer je nu aan het fietsen bent is de angst groter dan het plezier uit schrik dat je op een niet toegestaan pad aan het fietsen bent. Laat aub het okezier terug de bovenhand nemen met duidelijke afspraken en meer vrijheid!

Nicolas Claeys (Kalmthout, )

#1171

Ik rijd al 35 jaar vrij in dit gebiet

carlo cockx (antwerpen, )

#1174

Ik vind het niet kunnen, dat je hiervoor moet betalen tenslotte zijn de paden aangelegd door vrijwilligers.

Johan Van Wesemael (Oostmalle, )

#1175

We wel heel erg onder vuur liggen

Corne Hagenaars (St willebrord, )

#1178

Dit onze hobby kapot maakt

Miguel Dominicus (Kapellen, )

#1183

Single tracks te veel geslinger. Ben een recreatieve rijder. Geef de local zijn bos terug.

N De schipper (Ossendrecht , )

#1184

Ik dit een zeer mooi gebied vind om te fietsen

Wouter Buwalda (Bergen op Zoom, )

#1185

De lussen die er liggen zijn zeer de moeite. Echter is de verbingslus iets te lang. Enkele doorsteken her en der zouden meer opties geven en minder getrainde fietsers de mogelijkheid om meer lussen te doen op een dag. Extra lussen rondom de verbinding ook zeer wenselijk

Stijn Segers (Reet, )

#1188

Omdat de toertochten zoals ze al vele jaren worden gereden,waar duizenden fietsers aan deelnemen ,elke week een andere route,dat dit op de helling staat.

Francis vissers (essen, )

#1190

Ik onderteken omdat ik volledig akkoord ben met argumentatie van de bospatsers

Gunter Poppelaars (Wuustwezel, )

#1192

We vri3 moeten kunnen moubebike

Dirk Bresseleers (Brasschaat, )

#1193

Geen reden voor nodig lijkt mij, het bos is voor iedereen. Als iedereen (dus ook de wandelaars) rekening houdt met elkaar mag dit géén probleem zijn!!!

Bas koopmanschap (Roosendaal , )

#1195

Ik zoiezo niet alleen maar vaste routes rijd maar zelf wil bepalen welke paden en richting.

Ad Dam (Hoeven , )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...