Geef mountainbikers meer vrijheid in het Grenspark

Opmerkingen

#601

Niet enkel de uitgestippelde toeren te rijden maar ook nog andere paden zoals altijd al !

Arno Brocatus (Berendrecht, )

#606

Waarom deze heksenjacht? Volstrekt zinloos en bureaucratische kolder!

Ernest Meijlemans (Ossendrecht , )

#613

Ik onderteken om meer vrijheid

Jan Kees Van Dommele (Roosendaal , )

#619

Vrijheid is een groot goed.

Ton Van der Meeren (Bergen op Zoom, )

#620

Geen boetes in het bos. Dat is van iedereen zolang ze respect tonen voor de natuur.

Sven Van Bouwel (Stabroek, )

#622

Het bos is toch van iedereen. Gaan voetgangers ook enkel op afgestippelde routes mogen wandelen en idem voor paardrijden. Waarom een beperking. Wat is er in het verleden dan gebeurt dat we een verplichting opgelegd krijgen. En wie beslist daarover.

Koert Dua (Kapellen, )

#623

Dit helemaal gaat doorslaan en er geen ruimte blijft voor fietsers die met respect door het bos willen fietsen! Alleen achter elkaar over paden rijden die nu soms al helemaal verrot getrapt zijn gaat hem niet worden. Laat elke fietsen zijn eigen ronde rijden zonder belemmeringen. Zo word de drukte verdeeld over het bos en blijft het voor iedereen leuk!

Henk van der Velden (Bergen op Zoom, )

#625

Ruimte voor iedereen, elke sport.

Tom De Mulder (Brugge, )

#628

Fietsen moet gewoon in de vrije ruimte mogelijk blijven. Vaste routes en locals versterken elkaar, niet op deze wijze. Voldoende vruchtbare samenwerkingen en verdienmodellen mogelijk indien t vrije rijden blijft in onze gastvrije regio

Bas Van kesteren (Bergen op zoom, )

#630

Al 15jr rijd ik wekelijks een toer door Het Grenspark, nooit problemen met andere 'gebruikers' gehad...

Nick Govaert (Stabroek , )

#634

Een verbod op het vrije rijden gaat voor mij waarschijnlijk het einde van het beoefenen van deze mooie sport betekenen. Door mijn chronische knieblessures worden de intensieve vaste parcoursen te belastend. Heerlijk en ontspannend toeren door de natuur is er niet meer bij.
Bovendien komt er een enorme druk op de vaste routes te liggen en zullen overbelast worden in de weekenden met onveilige situaties tot gevolg. Zeker nu ook de trailrunners deze routes ontdekt hebben....

John Dekkers (Oud Gastel, )

#645

Ik wil vrij kunnen rondrijden met de mtb zoals ik al jaren heb kunnen doen.

Patrick Van den Eynde (Essey, )

#654

Waarom zou dit verandert moeten worden? Alles mag rustig blijven zoals het was.

Donckers Emilio (Brecht, )

#656

Omdat met respect voor de natuur en de andere gebruikers de vrijheid moet blijven tot het rijden van zelfgekozen paden

Corne van Zunderd (Halsteren , )

#659

Wij wonen naast het moretusbos en mijn man en zonen hebben altijd veel plezier gehad in het bos en zich uitgeleefd met Mtb'en!! Die vrijheid zijn ze nu voor een groot stuk kwijt en de kinderen kunnen niet meer vrij wat gaan crossen in onze achtertuin zonder een boete te riskeren???!! Gewoon zo spijtig!! Ik dacht dat het bos voor iedereen was...

Karen Vermaelen (Stabroek, )

#664

Mtbers moeten betalen en voetgangers niet?

Erwin Verbelen (Brecht, )

#670

Er zijn zoveel mooie routes buiten de aanglegde paden. Het is heerlijk om te dwalen door het bos en de natuur.
Zou zo jammer zijn dat alleen de aangelegde routes toegankelijk zijn.

Edwin Bax (Steenbergen Nb, )

#672

Een vignet een prima idee is om de routes te kunnen onderhouden en te respecteren maar het niet fair is om de fietsers op deze manier te benadelen ten koste van de wandelaars. Met respect voor elkaar op en van de weg moeten we over de meeste paden kunnen fietsen om de drukte te vermeiden.

Wouter Wilting (Bergen op Zoom, )

#674

Het word gewoon te druk op alleen de roetes .fijn dat ze er zijn .maar word eentonig als je niet anders meer kan.door de dan onstaande drukte op de roetes krijg je dan frustraties door nivo verschil.

Jack Withagen (Standdaarbuiten., )

#676

Omdat ik al 30 jaar vrij geniet van
MTB-en in mijn achtertuin. Genieten van rust en natuur. Daarnaast fantastische Toertochten op alle winter-zondagen gedaan in de streek. Dat is leuk, afwisselende single tracks, bredere stukken, iets moeilijkere klimmetjes op de Nootjes en Tiestenberg o.a. Nu in de weekenden drukker dan op verkeersknooppunten. Veel te veel slalommen en continue elk verhogingetje dat er maar te vinden is is in de route gelegd. Heel veel respect voor de vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben, maar gedwongen worden hier niet van af te mogen wijken is idioot. Ik ben 62 jaar intussen en door wat sportletsels wat voorzichtiger op de technische stukken (75% schat ik)
Helaas nog niet met pensioen dus vaak alleen kans in het weekend te.MTB-en. Dan kun je dus telkens aan de kant, want ik wil die jongelui niet in de weg rijden. Daarnaast af en toe met kleinzoon van 6 jaar. Is zijn lust en zijn leven! Maar dat betekent dat hij dicht bij huis de blauwe route moet doen. Denk dat hij dan 80% moet lopen.....

Erik Takens (Calfven, )

#678

Ik wil kunnen blijven genieten van dit bos op een rustige vrije en ontspannen manier.

Wim Vermeulen (Sint-Katelijne-Waver, )

#680

Ik mijn bos terug wil...

Paul Van ballaert (Oude Ertbrandstraat 24, )

#688

Kom hier vanaf mijn 12 jaar als ruiter ,wandelaar en met de MB. Nooit met iemand problemen gehad buiten loslopende honden.Zo veel ruimte en waarom iedereen in hokjes duwen?

Patrick Broekhuysen (Putte, )

#692

Volledig eens met de inhoud van de initiatiefnemers.

stefan cnapelynck (Niel, )

#694

Ik alle zaken die aangehaald zijn correct aanvoel.

Gustaaf De Meyer (Stabroek , )

#695

De MTB-routes hier in onze omgeving zijn uniek doordat ze juist op een vrije manier te berijden zijn en niet kunstmatig

J Groffen (Putte, )

#697

Ik onderteken omdat wij willen blijven genieten van de vrijheid in de prachtige bossen. Geweldig initiatief om zulke singeltracks aan te leggen, jammer dat we verder nergens meer welkom zijn, integendeel. Ijverige politie te paard word hier op afgestuurd ter controle.. van een gevoel van vrijheid wanneer je na je werk je nog even kan gaan uitleven in de bossen of in het weekend met je vrienden eens kan wisselen van toer gaat het naar telkens weer diezelfde lus of telkens weer met een crimineel gevoel over je schouder kijken of je geen controleur tegenkomt wanneer je net toch eens even anders wilt rijden.

Joris Wezenbeek (Putte, )

#709

Te represief beleid en veel te restrictief. Geen aandacht voor sensibilisering. Boetes zijn al helemaal absurd!!!

Dieter De Waele (Zoersel, )

#712

Ik onderteken omdat we al jaren respect hebben gehad voor de natuur op alle mogelijk wijzen. Natuur moet vrij zijn, regeltjes, regeltjes, typisch. Neem een voorbeeld aan de Alpen, daar blijft de natuur vrij om te gebruiken.

Dirk Degroeve (Kapellen, )

#715

Omdat ik volledig akkoord ga met bovenstaande.

Waldo Van der Meynsbrugge (Wommelgem, )

#717

Ik een fervent mountainbiker ben

Arne Vermaelen (Brasschaat, )

#721

Alleen mogen rijden op de vaste trajecten wordt een saaie bedoeling.
Tevens wordt het mega druk en kun je je eigen ding/snelheid niet meer doen.

Inkipe .. (Hoogerheide, )

#725

Ik onderteken omdat alles altijd slechter wordt en nooit versoepeld. Kom nu niet af met slecht voor fauna en flora aub!

Stefan Wezenbeek (Stabroek, )

#735

Ik daar al meer dan 30 jaar mountainbike met het nodige respect voor natuur, mens en dier. De aangelegde paadjes zijn een extra, geen verplichting. Groeten Karl.

Karl De Raeymaekers (Antwerpen , )

#736

Ik al meer dan dertig jaar geniet van die prachtige natuur. Na de ettelijke domeinen, dit ook wegnemen ..... de wereld is om zeep

Yvan Santing (Gooreind , )

#737

Ook de keuze wil om vrij te mtb

Stephan De Coninck (Putte , )

#748

Ik kom er graag trainen in dit mooie gebied. Ideaal om er je techniek bij te schaven .

Lander Sels (Vlimmeren , )

#751

Ik heb gisteren al de routes gereden, en ben het volledig eens met het feit dat ze de rest van de bossen minimaal gedeeltelijk open moeten laten.

Routes zijn erg technisch en niet voor iedereen geschikt, zeker voor ouders met kinderen, ouderen en beginners is dit echt een uitdaging. Aangezien er weinig tot geen ruimte is om in te halen, gaat dit meer wrijving geven op de MTB routes dan af en toe een discussie tussen wandelaar of MTB’ er

Ronald Verhulst (Roosendaal, )

#752

Het bos is van iedereen

Mathias Vertessen (Schoten, )

#755

Het belachelijk is dat we alleen op deze paden mogen fietsen.

Ad van Meer (Wouwse Plantage, )

#761

Dit bosgebied enorm groot is, meer dan groot genoeg om er met heel veel gebruikers van te genieten. Overigens is het in het algemeen heel erg rustig. De nieuwe routes zijn prima, maar daarnaast moet het mogelijk zijn om samen het bos te gebruiken.
Een verbod is m.i. ook niet te controleren en leidt tot een slechtere verhouding tussen de bosgebruikers. Een ander verbod betreft loslopende honden, komt enorm veel voor en wordt niet bestraft. Gaat dit met mountainbiken ook gebeuren?

André Van Dijk (Woensdrecht, )

#772

Ik vind dat de mtb niets vervuilend doen en ook op andere paadje mag rijden

Stijn Bogaerts (Wuustwezel, )

#773

Ik rij al jaren door dit prachtige bos, zonder iemand tot last te zijn of de natuur te beschadigen. Mijn kinderen zijn te jong om op de aangelegde tracks te rijden. Het moet dus voor iedereen mogelijk blijven om in het bos te fietsen zonder gebruik te maken vd aangelegde tracks...

Wouter van Gils (Stabroek, )

#774

Ik zelf regelmatig daar in de buurt ga fietsen.

Robby Van ballaert (Deurne, )

#775

Ik geniet hier al 15 jaar van mtb-en en natuur. Doe ik liever dan drukke toertochten. Helaas kan ik nu enkel in het weekend op de overdrukke aangelegde parcours fietsen. Nochtans kwam ik ook vroeger amper wandelaars tegen.

Sjerk Van Riel (Kapellen, )

#777

Omdat sport, bewegen, in dit geval fietsen (MTB-en) een basisrecht moet zijn. En de 'groene jongens' steeds meer en meer dit willen beperken. Deze groene jongens willen hun wil zodanig opleggen totdat de nog toegestane trajecten zo weinig uitdagend zijn dat de sporters het voor bekeken houden in bepaalde regio 's.

Iwan Gevers (Olen, )

#778

De uitgepijlde routes zijn een mooi initiatief maar erg beperkt qua vrijheid. Je wilt niet steeds de volledige 100km of lus rijden. Bv je vertrekt via gele vanuit heide naar de rode maar dan wil je graag terug richting Kapellen. Dat mag dan niet meer??

Silke Bäumer (Ekeren, )

#779

Ik graag toertochten in de winter rijd.

Karin Kortman (Lepelstraat , )

#780

Mtb'ers krijgen veel te weinig ruimte om hun sport te beleven. Natuurpunt en consorten denken blijkbaar dat je je enkel mag amuseren op platgereden brede paden. En wandelaars mogen blijkbaar niet gestoord worden. Lulkoek. Het een en het ander kan perfect gecombineerd worden. Geef meer ruimte aan mtb'ers, zij ervaren de natuur op dezelfde manier als anderen.

Joeri Saenen (Zichem, )

#781

De padjes zijn niet voor alle Mtb ers toegankelijk wat veel opstropingen en frustraties teweeg brengt. Plus het mag toch meer uitgebreid worden.

Marc Billiauw (Brasschaat , )

#799

Die betutteling gaat erg ver tegenwoordig. Soms kwam je 5 wandelaars tegen in 2 uur... Nu door die concentratie zijn het er tientallen omdat ze vele andere paden kruisen en er verl meer bikers op een vierkante kilometer samengepakt worden...

Coen Walder (Bergen op Zoom, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...