Decibel en wattageregeling voor straatmuzikanten Gent

Opmerkingen

#4

Muziek doet de stad opleven!
Een beperkte geluidsterkte is een betere oplossing.

Astrid Vlaminck (Lokeren, )

#5

er betere en andere maatregelen zijn..

Simon Lippens (9000, )

#7

Onversterkt spelen is niet voor ieder instrument even evident en zeker niet indien daarbij ook gezongen wordt of indien het over meer dan 1 instrument gaat. Dit is gewoon ontmoedigend voor elke straatmuzikant.

Warre Delbeke (Gent , )

#8

Ik teken omdat deze maatregel het aanbod en de diversiteit van straatmuzikanten te veel verlaagt. Muziek is een creatieve vorm van kunst, en enkel de akoestische instrumenten krijgen nu een plaats in onze toch wel muzikaal aangelegde stad.

Tom Bruggeman (Gent (Mariakerke), )

#15

Voor veel muzikanten is het onmogelijk om hun muziek zonder versterking op straat hoorbaar te maken. Het geluid van een akoestische gitaar alleen valt bijvoorbeeld in het niet bij de andere geluiden die op straat te horen zijn, terwijl een elektrisch-akoestische gitaar een groot publiek kan bereiken, zonder dat de versterker hiervoor evenwel op een onaanvaardbaar volume hoeft te worden ingesteld. Hetzelfde geldt uiteraard voor een heel scala aan andere instrumenten, en ook zangers zijn uiteraard afhankelijk van versterking om hun kunsten te vertonen. Door kunstmatige versterking volledig te verbieden, wordt dus ook de diversiteit van straatmuziek aanzienlijk verminderd, aangezien enkele instrumenten die van nature luid genoeg zijn om straatgeluiden te overstemmen nog te horen zullen zijn.

De invoer van een volume- of wattagegrens zou een mooie compromis zijn. Enerzijds wordt hiermee gegarandeerd dat kunst die bedoeld is om het straattafereel op te fleuren niet in overlast verandert, en anderzijds kunnen muzikanten in alle soorten en maten op deze manier hun muziek blijven laten horen.

Guido De Wilde (Gent, )

#19

Een totale ban op versterkte instrumenten zou terug een verarming betekenen van de straatmuziek in Gent.

Thomas Van Parys (Gent, )

#23

Ik ben zelf een muzikant en muziekliefhebber. De zoete klanken van sommigen brengen u naar plaatsen die plots betekenis krijgen. Zelf ben ik aan het sparen voor een kleine versterker op batterijen om deel uit te maken van de straatmuzikanten, maar daar wordt nu een stokje voor gestoken.

Cedric Koppen (Stekene, )

#24

Ik vind de versterkte straatmuziek juist zeer fijn! Positieve boost voor de sfeer in Gent.

Luca Deklerck (Gent, )

#30

Als bassist , cigar box gitaar speler, word ik zonder versterker simpelweg niet gehoord. Ik speel al jaren op straat in het Gentse en als jaarlijkse traditie probeer ik tijdens de gentse feesten in de dag de centjes te verdien en met busken die ik dan savonds/snachts opdrink. Met miojn versterkertje van 5 watt ga/kan ik zeker geen overlast veroorzaken, maar door deze nieuwe regel maken jullie grotendeels mijn zomer kapot. Laten we aub op zoek gaan naar een constructieve oplossing voor dit probleem.. mvg, Donovan

Donovan van Uffelen (Gent, )

#32

Ik teken omdat ik zonder klein versterkertje niet meer op straat kan spelen, en zodoende mijn enige vorm van broodwinning zie door de neus geboord worden. NOOIT heb ik één klacht ontvangen, wel integendeel, en ik speel meer dan 20 jaar op straat, waarvan de laatste 8 jaar vnl. in Gent. Ieder weekend poog ik de Jan Breydelstraat op te fleuren en vraag het gerust aan de handelaars daar uit de buurt: ik ben/was een graag geziene gast.

Robin Vandermeersch (Gent, )

#35

ik speel al Jaren in de gentse binnenstad in de zomer met m'n loopstation, welke nu dus onmogelijk is zonder versterking.

ro el ateo (san francisco, )

#37

Als mondharpist echt niet zonder versterking op kan tegen de omgevingsgeluiden rond mij...

Jonas Vreven (Kluisbergen, )

#43

Ik zelf ook muzikant ben en het belachelijk vind dat er zo een maatregel gemaakt wordt terwijl er veel ernstigere openbare aspecten aan de gang als een beetje muzikanten die zorgen voor sfeer in de straat

Brent Moerenhout (Sint-Lievens-Houtem, )

#44

... omdat door deze maatregel niet enkel de muzikanten die voor overlast worden gestraft worden. Diegenen die door een lichte versterking een absolute meerwaarde betekenen, worden hier de échte dupe van :/

Els VM (Gent, )

#45

Ik ook straatmuzikant ben en heel ontevreden met de eenzijdigheid van dir besluit

Kaat Prieels (Gent, )

#46

Ik teken omdat ik straatmuziek ontzettend hard vind bijdragen aan de sfeer en de glimlach op straat. Ik ben ook zelf muzikant en vind dit een belangrijk deel van de broodwinning van beginnende mizikanten. Dit afnemen betekent minder sfeer en is broodroof, en dat is echt niet oké.

Cindy Mannens (Botermarkt 4, )

#47

Ik onderteken deze petitie omdat straatmuziek nu éénmaal een vorm van muziek is die de vrijheid moet kunnen hebben om te ontwikkelen en jonge artiesten de kans moet bieden om gehoord te worden.

Jeroen De Vos (Gijzegem, )

#51

Ik teken omdat ik het meer dan moe ben dat iedereen over dezelfde kam geschoren wordt :belange niet alle chauffeurs zijn hard-& doodrijders ... wel... belange niet alle straatmuzikanten die spelen met geluidsversterking zijn lawaaimakers. Pak het probleem aan en beboet waar en wanneer en bij wie het zich stelt. Muziek te luid volgens de norm? Pluk hem/ haar uit de straat en laat de rest met rust..
Muziek maakt een stadsbezoek leuker, intenser, ik word er vrolijk van... zéker als het Robin Vandermeersch is met zijn gitaar .

Mieke Ver Cruysse (Zingem, )

#53

Freedom of speech, talent
Music works healing, brings smiles on faces and people together.

Jente Labeeuw (Gent, )

#55

Ik teken deze petitie omdat we van Gent geen openluchtmuseum mogen maken!

Rian Van Hee (Destelbergen, )

#59

Een stad , zonder muziek ???????????????

Cools Hans (Zingem, )

#60

Omdat ik mij als straatmuzikant zijnde besef dat er regels moeten zijn. Maar je kan niemand bereiken of ontroeren met muziek die niet gehoord wordt. Terwijl blazen de grote podia tijdens de GF iedereen en alles weg!! De voorbijgangers die ons bezig hoorden(room4apony) vonden onze act(met lichte versterking een verademing tussen alle groot geweld!

De Neef Marc (Aalst, )

#62

Alleen de lawaaimakers bestraffen !!

Daniel Vandermeersch (9750 Zingem, )

#71

Ik teken omdat mijn geboortestad Gent het voorbeeld moet geven. Het is te makkelijk om ongenuanceerd toe te geven aan klachten. De positieve kant wordt te weinig in rekening gebracht. Veel bezoekers van de stad zijn net gecharmeerd door het hoge niveau van straatmuziek die in deze ‘conservatorium’-stad te horen valt. Regels zijn ok. Samen oplossingen zoeken zijn dus aan de orde. De klagers en de muzikanten moet samen aan de slag.

Niko Goffin (Booitshoeke, )

#73

De aangepaste wetgeving zoals deze nu voorgesteld wordt, is kort door de bocht en etaleert een sterk gebrek aan nuance en voeling met de creatieve noden van de stad en de straatmuzikanten.

Matthias Van de Velde (Gent, )

#74

verdraagzaamheid !

annie van damme (semmerzake , )

#78

Ik zelf wekelijks speel. Door het verbod op versterkers sluit je bepaalde genres en artiesten uit.

Nico Helskens (Gent, )

#81

Het uitsluiten van muzikanten met versterker sluit heel wat talentvolle muzikanten uit die deze nodig hebben om hun werk uit te voeren. Ik denk hier in eerste instantie aan pianisten, keybordisten en basgitaristen maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Controleer daarom liever op decibels dan op de wijze waarop iemand zijn of haar muziek en performance te berde brengt.

Sigrid Laget (Ledeberg, )

#90

Akoestisch spelen is een belemmering op ontzettend veel instrumenten en acts.
Dwaze maatregelen door mensen die waarschijnlijk niets kennen van muziek.

Bernard Janssens (Lochristi, )

#97

Ik teken omdat ik opkom voor de buskers die letterlijk hun broodwinning verdienen met het straatgebeuren, en ik tolereer niet dat alsook mensen die gewoon eens voor hun plezier willen komen spelen, de volle ervaring niet meer kunnen genieten omdat er bovenaf apriorisch

Jomarie De Metsenaere (Kaprijke, )

#99

Ik vind straatmuziek en muziekanten een meerwaarde in Gent voor de sfeer en gezelligheid. Ik vind het verbod op versterkers belachelijk. Een beperking tot een Max aan decibels lijkt me logischer.

Evelyn Van Driessche (Mariakerke, )

#108

Hou van sfeer en muziek !

Nadine De Neef (Aalst, )

#110

ikzelf speel enkel acoustisch, maar begrijp dat muziekanten die versterking nodig hebben zoals bassisten, elektrische gitaristen etc om iets te horen wat ze spelen. er was een decibel grens bepaald, die door sommigen overschreden werd. heel jammer dat anderen die de decibel grens respecteerden daardoor ook gestraft worden... kan er geen decibel meter worden gebruikt tijdens controle ipv afschaffing van versterking? dat zo een constructieve manier zijn om iedere partij tevreden te stellen. over de decibelgrens=kaart ingetrokken. ik hoop dat we een oplossing vinden en gent een fijne wijze plek houden voor iedereen, want gens heeft een hart dat bonst op het ritme van muziek!

pieter de wilde (gent, )

#112

Muziek maakt alles beter! Zonder versterkers kunnen sommige straatmuzikanten echt niet spelen

Sarah VdB (Gent, )

#117

Ik teken omdat ik straatmuziek van levensbelang vindt voor onze stad. Ik ben het er volledig mee eens dat het niet te luid mag zijn - was me ook al opgevallen. Dus, goed dat dat geregeld wordt. Maar ontneem mensen niet de kans hun creativiteit met de straat te delen. Het is één van de grootste charmes van Gent, maakt deel uit van haar kloppend hart. Geef het de kans 'net luid genoeg te slaan' zodat het wordt gehoord en gevoeld. We hebben dit meer dan ooit nodig!

Hilde Van den Hooff (Gent, )

#122

Ik teken met een hart voor straatmuziekanten !

Jeroen De Smet (Aalst, )

#124

Mijn kleinzoon zelf ook gitaar speelt! En, graag op straat speelt met een versterker. Ik vindt het niet kunnen inderdaad dat dit in de stad Gent afgeschaft wordt!

Frida Bervoets (Sint-Denijs-Westrem (Gent), )

#125

Omdat ik zelf muzikant ben

Mus Smekens (Sint-amandsberg, )

#128

komaan !! daarom wa ! doe eens normaal me al die wettekens overal , je creert je eigen gevang !

Kali Afri-Kali (gent, )

#131

Ik hou van straatartiesten. In alle vormen. Muziek of theater. Hoe kan je genieten als de muziek niet tot zijn recht kan komen via een versterker? Met zoveel andere activitieit erom heen...Het zijn juist die mensen die je doen stil staan, doen dromen, ... Laat hun hun recht om de muziek te delen. Als het al in Gent niet meer kan... waar dan wel?

Kathy Grambergen (zingem, )

#139

Ik teken omdat straatmuzikanten de sfeer maken in een stad.

Vero Rombaut (Ronse , )

#145

Het mag stoppen met die regelneverij.

Johan Lotigiers (Wondelgem, )

#146

Muziek is te belangrijk om onrecht aan te doen

Frank Bosschem (Sint-Martens-Latem, )

#148

Omdat muziek op straatde tot onze cultuur behoorten.

Theo Vandermeulen (Tongeren, )

#158

Het zou jammer zijn mochten muzikanten gestraft worden voor het gedrag van enkelen. Een draagbare versterker is een klein ding, niet een krachtige versterker die op 2 autobatterijen is aangesloten. Eigenlijk zou de wetgeving niet eens hoeven aangepast te worden, het concept "draagbare versterker" moet gewoon strikter worden toegepast en die lawaaimaker kan inpakken.

Dit lijkt me wetten invoeren omdat de huidige wet niet wordt toegepast, en dat is jammer voor al die muzikanten die wel voor sfeer zorgen en zich aan de regels hielden.

Joris Meys (Melle, )

#160

Omdat ik ook een muzikant ben en omdat sommige muziek nu eenmaal digitaal is, of omdat sommige instrumenten elektrisch zijn, of omdat sommige instrumenten versterkt moeten worden als ze samenspelen. Enkel de regel van decibel kan gelden. Anders heeft dit een serieuze cultuurimpact.

leen Maes (Waarloos, )

#163

A/d beleidsmakers. Zoek een gulden middenweg. Best es kijken in de andere steden en (buur)landen hoe ze dit aanpakken. Het warm water werd wellicht al ergens anders uitgevonden...

Luc Haeghens (Gent, )

#164

omdat ik de straatmuzikanten steun, ze maken de wereld vrolijker

Caroline Tijtgat (Gentbrugge, )Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...