Aan de Tweede Kamer: gelijkwaardige waardering voor werknemers met een "arbeidsbeperking".

Opmerkingen

#401

ik teken omdat ik vind dat ieder individu apart beoordeeld moet worden en mensen met een arbeidsbeperking niet vanzelf minder hoeven te verdienen.

nicole schouten (haarlem, )

#403

De wereld was niet zo ver gekomen zonder autisten. Dus eigenlijk moeten we een betere status hebben dan niet-beperkten.

K Bakker (Den Haag, )

#404

Het moet stoppen om de mensen steeds te pakken die al keihard moeten knokken voor een normaal bestaan. En ik heb zelf ook een beperking. Ga geld weg graaien bij mensen die het makkelijker kunnen missen.

H. Hermans (Amsterdam, )

#407

Ik teken omdat dit wettelijke discriminatie is. Wie heeft bepaald dat mensen met een beperking minder rechten hebben? Ik stoot hier telkens weer tegenaan en ik weiger me zomaar neer te leggen.

Lieke Wernsen (Dordrecht, )

#412

Ik teken omdat ik zelf Asperger heb, maar 7 jaar geleden afgekeurd. Probeer echter terug te keren in het arbeidsproces. Dat is al moeilijk genoeg en dan wordt het met deze nieuwe wet ook nog eens ontmoedigd.

Robert van der Woning (Denekamp, )

#413

Iedereen recht heeft op gelijke behandeling. Mensen met een beperking niet minder waardevol zijn voor onze samenleving. En bovendien als ze een passende baan hebben zij zich voor 200% inzetten.

Marjolijn Oudshoorn (Huizen , )

#415

Ik teken omdat ik het schandalig vind dat arbeidsgehandicapten onderbetaald worden!

Diane Nooijens (Breda, )

#418

Omdat ik dit zo onrechtvaardig is en kabinet de tweedeling in de samenleving vergroot en zo hypocriet omdat hetzelfde kabinet spreekt van een inclusieve samenleving.

Riet Duykers (Dordrecht, )

#420

Ik zelf een wajong heb.

Sanne de Roos (Castricum, )

#426

gelijkwaardig waardering is noodzakelijk

unal akpinar (haarlem, )

#428

Arbeid lonen moet zijn

Evelien Martens (Deurne, )

#433

Pensioenopbouw een modern mensenrecht hoort te zijn!

Sabrina Rahmanovic (Rotterdam, )

#434

Mijn dochter op 12 jarige leeftijd een ongeval had waardoor ze nu hersenschade heeft en linkszijdig verlamd. Dus in rolstoel zit. Haar toekomst ziet er ineens anders uit. Ze wilt gewoon gaan werken net als alle anderen. Maar dat lukt dus niet omdat de maatschappij deze mensen geen eerlijke kans wilt geven.

Kim Van Waardenburg (Bunde, )

#436

Ik teken omdat dit lijnrecht tegen de mensenrechten indruist, volgens mij alleen daarom al niet mag, en de gedachtenkronkel achter deze wet aan de kaak gestel moet worden.

Mirjam Spekking (Bedburg-Hau, )

#439

Ik teken omdat ik een dochter met een wajong uitkering heb en met mogelijkheid tot een aantal procenten werk. Ik zie en ervaar dat ze financieel achtergesteld is t.o.v. haar leeftijdgenoten maar wel ooit op zichzelf wil wonen, wat onmogelijk gemaakt word door de regering.

Marijke de Roos (Castricum, )

#441

Ik teken omdat ik dit te schandalig vindt voor woorden. Moderne slavernij! Ik werk dagelijks met mensen met een beperking. Dit is een groep mensen die eerlijk zijn, vaak hard willen maar niet kunnen werken. En graag gelijk behandeld willen worden. Ga maar graaien bij de grootgeldbezitters!

Eva Galiart (Deurne, )

#443

Ik hoor tot deze doelgroep en heb 44 jaar gewerkt en net zo goed en soms beter dan collega's zonder beperking. Ik behoor tot de groep die tegenwoordig goudmijn wordt genoemd.

Hetty Jungschläger (Rijswijk, )

#444

Er mensen in Nederland zijn die deze centjes énorm nodig hebben

Lida Sipman de wee (Driebergen, )

#446

Ik dat ditniet kan en mag gebeuren

Albert Lugtmeijer (Steenwijk, )

#448

Omdat dat het juist en fatsoenlijk is.

Elinor Adams (Doesburg, )

#453

ik niet vind dat je iemand met een beperking gelijkwaardig moet belonen

Rob Boon (Rotterdam, )

#458

Omdat ik vind dat je qua beloning voor gedane arbeid geen groepenonderscheid mag maken. In mijn ogen is dit ernstige discriminatie en zeker niet inclusie waardig

Yvonne Hofman (Kampen, )

#464

Ik teken omdat wij een verantwoordelijkheid hebben voor kwetsbare mensen.

Anja van der Starrr (Dordrecht, )

#472

Het te zot voor woorden is. Laten we maar bezuinigen op het pensioen en salaris van CEO's van multinationals en ministers en staatssecretarissen.

Johnl Bunink (Zwolle, )

#473

Omdat dit gewoon schandalig is....

Anja Heiliegers (Hoofddorp, )

#476

Ik heb als mens in Nederland recht op gelijke behandeling. Ik ben NIET minder waard dan al die andere die toevallig het geluk hebben dat ze niet hoeven te lang dealen met een 'beperking'.

Janou Segers (Born, )

#477

Ik zelf een arbeidshandicap heb, en dagelijks problemen ervaar op financieel gebied, terwijl ik alles doe om te participeren! Maar meer dan je best doen kan niet, echter wordt ik wel keer op keer gestraft door bezuinigingen en wetsveranderingen. Hierdoor gaat het nog slechter met mij en kan ik steeds minder participeren

Michelle Schreven (Beneden Leeuwen, )

#478

ik ben het eens met de vraag om het voirstel te verwerpen. Het is een ongevoelig en ondoordacht wetsvoorstel. Op bezuiniging ipv mensen gericht. Een regering moet voor zijn bevolking zorgen, en niet hen tegenwerken.

margreet van schuylenburg (st.Annaparochie, )

#480

Dit is te belachelijk voor woorden is. Hoezo participatie?

Ineke Aldershof (Almere, )

#486

Mijn zoon hier direct mee te maken heeft.

A.W. den Exter Blokland (den Dolder, )

#487

Ook mensen met een beperking verdienen beloning voor hun inzet.

Monique Viel (Roosendaal, )

#488

ik teken omdat ik vind dat mensen met een beperking niet minder mogen verdienen Dan mensen met een gewone opleidingsnivo

liesbeth olivieira (lichtenvoorde , )

#492

Onze dochter arbeidsbeperkt is

Conny Dijks (Stein, )

#495

Het is al moeilijk genoeg om aan werk te komen. Ik pleit voor extra vergoedingen.

Marjolein Faber (Uitgeest , )

#499

Als leerkracht van zml-kinderen wordt van mij verwacht dat ik mijn leerlingen opleid tot volwaardige burgers, ondanks hun beperking. Dan verwacht ik ook dat zij als zodanig behandeld en betaald worden.

Rob Veltman (Rotterdam, )

#500

Er een wet gelijke behandeling bestaat. Ik vind dat de minister en staatssecretaris daar een voorbeeld aan moet geven.

Annemieke Pasker-Hulzebos (Amersfoort , )

#502

Ik teken omdat deze hardwerkende mensen met beperking ook recht hebbrn op een normaal salaris.

Angelique Vonk (Volkel, )

#504

Ik teken omdat ik de voorgenomen regeling asociaal vind!! Plukken van degenen die eigenlijk niet voor zichzelf op kunnen komen is zo gemakkelijk !!

Martien Evers (Kampen, )

#516

Ik zelf moeder ben van een kind met een beperking.En ik me zorgen maak over de toekomst van mijn kind als ik er straks niet meer ben.

Angelique Scholte (Amsterdam , )

#523

Ik ben op basis van beperkingen tegen lagere loon voor deze doelgroep. Ik teken deze petitie omdat kinderen en (jong) volwassenen met een handicap binnen de maatschappij veelal geconfronteerd worden met opstakels en acceptatie binnen het onderwijs en op de werkvloer. Waarbij vaak de stempel wordt gelegd op hun beperkingen en administratieve druk van werkgevers en schoolbestuur ipv de positie kwaliteiten van de persoon te beoordelen en daarvoor te belonen op basis waar iedereen recht op heeft.

Marco van Breemen (Purmerend, )

#526

Mensen gelijk behandelen.

michael zwiers (heerhugowaard, )

#533

Deze samenleving gaat al decennia richting afgrond. De kloof tussen een paar rijken en een heel grote groep armen wordt door Rutte en consorten bewust steeds groter gemaakt. Een eerlijke samenleving hoort de zwakkeren te beschermen en dat gebeurt nu nauwelijks. Alle mensen hebben recht op respect, een menswaardig bestaan, de mogelijkheid op het ontplooien van talenten. Dat is niet alleen aan de financieel beter bedeelden voorbehouden. Het is de verplichting van de sterkeren om de zwakkeren te beschermen. Doe dat dan ook.

Cor Streutjens (Geleen, )

#534

Het is schandalig dat mensen met een beperking zo benadeeld worden! Ze hebben zelf niet om die beperking gevraagd! Het is al moeilijk genoeg zo!

Tine Buschgens (Montenaken , )

#535

Ik teken deze petitie omdat ik het ronduit belachelijk vind dat mensen met een handicap niet worden geaccepteerd in onze maatschappij en worden gestraft door deze maatregel! Omdat ze op deze manier minder waard blijken te zijn dan mensen die volgens het kabinet als "normaal" worden beschouwd! Ook houden zij er geen kans voor een normaal leven op na omdat door deze maatregel zij nog verder in de schulden zullen belanden met de belachelijk hoge huurprijzen van tegenwoordig en de torenhoge zorgkosten (welke voor deze mensen nog hoger is dan voor de gezond verklaarde mens)!

Linda Schellekens (Boxtel , )

#541

Gelijke rechten

Natalie Proveniers (Ridderkerk, )

#543

Ik teken omdat; het niet moet en mag uitmaken dat het hebben van een handicap iemand “anders” of “minder” wordt beschouwd als zijn omgeving.

Infeite word je gestraft omdat je een handicap hebt! Dit kan niet de bedoeling zijn van “Den Haag?!”

Femke Hakkert (Katwijk (zh), )

#546

Dit is pure uitbuiting en discriminatie van mensen die het al erg slecht hebben.

Arno van Loon (TILBURG, )

#554

Ik het belachelijk vind dat dit zomaar kan. Dit is discriminatie van mensen met een beperking.

Marina Schillings (Eijsden , )

#557

Het volslagen belachelijk vind, alsof je vraagt om een beperking! De enige op dit moment die hier een plaat voor hun kop hebben zijn de achterlijke slavendrijvers die dit bedacht hebben!!

frank van elten (Schijndel , )

#559

Ik onderteken deze petitie omdat je zo niet met mensen omgaat iedereen heeft gelijke rechten

Cheyenne van de Rest (Zuidholland, )

#565

Het is een schoffering aan mensen met een arbeidsbeperking. het is de zoveelste manier om te korten op het inkomen van deze mensen. Het is wel de makkelijkste weg: deze bevolkingsgroep kan geen vuist maken tegen dit soort maatregelen. Nederland durft het evenwel niet aan om daar waar werkelijk belastinggeld kan worden binnengehaald aan te pakken. Het is een schande dat deze regering de minst daadkrachtigen kaal plukt!

wim manders (Helmond, )

#567

Ik teken omdat ik, als afgekeurd chronisch zieke, zo hard moet vechten om normaal te zijn. En dat kleine stukje normale nu ook nog een wordt afgepakt. Ik kan geen partner hebben of leuk leven leiden, want alles wordt afgepakt.

Marieke Kramer (Den bosch , )

#569

Mijn handtekening staat voor gelijkwaardige behandeling.
Geen discriminatie omdat je ofwel gehandicapt bent geboren ofwel door ziekte of ongeval wordt.
MENSONWAARDIG DE PLANNEN DOOR DE VVD INGEDIEND.

Sylvia Callemeijn (Meerssen, )

#573

Het naar mijn inziens een korte termijns oplossing is, het zou voor werkgevers aantrekkelijker worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Dit gaat dan echter ten koste van de opbouw van sociale zekerheden van de "arbeidsbeperkten" zelf. In een land waar het naar eigen zeggen economisch beter gaat zou ook iedereen moeten kunnen delen in de toegenomen welvaart.

Rory Hijink (Amersfoort , )

#576

Het minimumloon is al minimaal. Geen enkele reden om nog lager te gaan.

Wilma Dam (Almere, )

#577

Omdat ik deze wet pure discriminatie vind.

Andrea Siepel (Kornhorn , )

#578

Ik teken omdat ik het schandalig vind dat de zwaksten in de samenleving hierdoor extra gepakt worden.

Frank Ingenpasz (Venlo , )

#582

Dit kabinet eens moet stoppen met het achterstellen van mensen met een beperking.

Ineke Buijs (Utrecht, )

#590

Omdat dit voorstel volledig indruist tegen mijn gevoel van recht en gelijkwaardigheid

Janine Ouwehand (Helmond, )

#594

Ben je beperkt, word je ook nog eens extra beperkt. Echt te bizar voor woorden!
Ik val zelf niet onder de doelgroep, maar steun deze petitie van harte.

Suus Reep (Apeldoorn, )

#599

Iedere Nederlander heeft gelijke rechten, dus ook degene met een beperking. In plaats van deze mensen nog verder te beperken zou het deze regering sieren om, juist deze mensen te helpen en stimuleren op de arbeidsmarkt. Dat men beperkt is wil niet zeggen dat de werk houding minder is. Wat in jaren is opgebouwd om, ook, de mensen met een beperking aan het werk te krijgen/houden wordt zomaar te niet gedaan door een regering die door het volk gekozen is en waarvan men mag verwachten ook, ten gunste van het volk, (waaronder ook degenen met een beperking vallen), beslissingen te nemen. Laat ook deze mensen in hum waardigheid en laat ze doen waar ze goed in zijn en stimuleer dat. Ook "normale"mensen hebben hun beperking door niet in alles goed te zijn maar hun goede kwaliteiten te gebruiken.

Maria Speekenbrink (Breda, )