SGDB Toetsweken ook afschaffen voor de bovenbouw

Elk jaar komt het onderwerp terug en hoor je er meer over; de toetsweken. Vrijwel elke leerling vindt ze verschrikkelijk, en veel docenten hebben er ook een hekel aan. In de onderbouw zijn de toetsweken al afgeschaft, wat veel fijner en rustgevender was. Waarom is dit in de bovenbouw niet zo?

De toetsweken zijn erg negatief in bijna elk opzicht. Wie heeft er ooit bedacht om 8-12 toetsen in circa één week te plannen? Dit leidt tot slapeloze nachten, enorm veel hopeloze planningen, en uiteindelijk lage cijfers. In de onderbouw hebben sommigen nog mogen ervaren hoe het is zonder toetsweken. Ik heb van verschillende leraren gehoord dat ze dit fijn vonden, omdat ze niet meer hun lesstof in drie bepaalde periodes moesten verspreiden voor de toetsweken, maar verspreid over het hele jaar. 

De leerlingen vinden de toetsweken ook verschrikkelijk, als dat nog niet duidelijk was. Iedereen vindt het fijner om de toetsen die gepland zouden staan voor de toetsweek verspreid te krijgen over meerdere weken, waardoor ze beter voor één toets kunnen voorbereiden, in plaats van 11 verschillende toetsen tegelijk, waardoor je veel te veel tegelijk moet gaan doen.

Kortom, de toetsweken moeten weg. Het leidt tot lage cijfers, slechte humeuren, rare planningen en op lange termijn misschien zelfs indirect tot depressie.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik D.J. Rodenburg toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...