Schorsing invoering nieuwe BIV en rijtaks voor pick-ups

Beste,

begin december kondigde het kabinet van Minister Diependaele de invoering aan van de nieuwe BIV en rijtaksen voor pick ups. Zowel voor eigenaren als professionelen komt dit als een donderslag bij heldere hemel.

Ik heb daarom een verzoekschrift ingediend bij het Vlaams Parlement om deze invoering op te schorten om de markt de kans te geven om zich hierop voor te bereiden en anderzijds in die tijd tot een dialoog te komen rond een oplossing in het midden.

Bij 25000 handtekeningen moet het Vlaams Parlement dit verplicht behandelen.

DOE MEE!!!

 

de argumenten

- De introductie van het nieuwe taks/belastingsysteem, 3 weken voor het einde van het jaar, maakt dat zowel particulieren als zelfstandigen als handelaars niet de kans krijgen om zich hierop voor te bereiden.

- In tegenstelling tot wat eerst was aangegeven(reeds ingeschreven pick-ups zouden levenslang onder het ‘oude’ stelsel blijven), wordt dit nu ineens aangepast. Deze wending zorgt voor grote onrust op de markt en een daling van de prijzen.

- Mensen met een nieuwe wagen in bestelling voor levering volgend jaar, welke van plan waren hun huidige pick-up volgend jaar te verkopen zijn eraan voor de moeite door grote waardedaling - Dealers die de afgelopen maanden nieuwe wagens hebben verkocht, voor levering volgend jaar, en overnamebedragen hebben geboden voor een pick-up zullen deze volgend jaar nauwelijks nog kwijt raken.

- Het nominale verschil tussen het oude stelsel en het nieuwe is zodanig groot dat het buiten proportie is.

- Er is terecht sprake van discriminatie naar een bepaalde groep mensen omdat de bestelwagens met dubbele cabine gevrijwaard blijven terwijl ze in dezelfde categorie voertuigen zitten, enkel in een ander verpakking.

- Er is nergens sprake van overleg met de sector. Organisaties zoals oa. Febiac hebben hierover niet over gecommuniceerd, laat staan een bevraging gedaan bij hun achterban.

- Er wordt geen betaalbaar alternatief aangeboden, maar enkel een voldongen feit. Mensen zonder BTW nr maar met een hobby (paarden, boot,…)waarvoor men 3-3,5t moet kunnen trekken moeten dan speciaal een zware bestelwagen erbij kopen? Maw. Is dit nog enkel weggelegd voor de hogere inkomens?

 

 

 

 

*door de petitie te ondertekenen geeft u toestemming voor verdere verwerking van uw gegevens

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Neal Alaerts om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...