Actiecomité " Rood licht voor de verkavelingen van Vosselaars Gro

Update:

Na een dwingend schrijven van de advocaat van dhr.Poels, wordt ons gevraagd en dit om gerechtelijke stappen te vermijden, volgende aanpassingen door te voeren in de tekst van onze petitie.

1) De advocaat stelt dat dhr. Poels geen projectontwikkelaar is.
2) NV Aldi en niet dhr Poels zelf, heeft de aanvraag voor de inplanting van deze winkel aangevraagd.
3) Dhr. Poels geeft aan dat de diverse gronden die hij in de afgelopen jaren in de onmiddellijke omgeving verworven heeft, niet vanuit strategisch oogpunt ter zake heeft gekocht.

Vandaar enkele aanpassingen in onze tekst, het doel,namelijk geen zoveelste grootwarenhuis op deze bosrijke locatie, blijft hetzelfde.


Projectontwikkelaars viseren ons laatste groen in Vosselaar:
Bouwaanvraag voor een Aldi naast restaurant De Farmasie

Wanneer je van restaurant De Farmasie naar de verkeerslichten van Vosselaar rijdt, heb je een aantal woningen tegen de Antwerpsesteenweg met achterliggende bossen die tot aan de Konijnenberg lopen. Het betreft hier één van de laatste bosgebieden van Vosselaar.

Projectontwikkelaars zoals Heeren, Danneels, Superhuis en andere hebben nu hun oog op dit gebied laten vallen en de afgelopen jaren een aantal van deze gronden strategisch opgekocht. Hun bedoeling is om hier maximaal rendement uit te halen.
Zij willen dit hele gebied kappen om het op te knippen in kleine bouwkavels en grote winkeloppervlaktes. Het bos en groen zal dan moeten wijken voor geldgewin.

NV Aldi heeft nu een aanvraag ingediend om vlak naast De Farmasie twee bosrijke percelen te laten kappen, een huis te laten slopen en hier een grote Aldi-winkel met parkeerplaatsen te laten verrijzen. Ongetwijfeld het begin van een verdere verkaveling.

Dit zou niet alleen één van de laatste mooie plekjes van Vosselaar verder verminken, maar ook op verkeersveiligheid en –drukte, een bestaand probleem nog verder aanscherpen. Omdat er ter hoogte van De Farmasie veel achterliggend verkeer de Antwerpsesteenweg op gaat, is het hier moeilijk om veilig over te steken. Onlangs werd hier reeds een vrouw doodgereden.
Vandaar ook dat dit kruispunt binnenkort iets veiliger wordt aangelegd.
Wanneer er bovenop deze reeds gevaarlijke situatie nog bijkomend verkeer van een Aldi-winkel komt, is het gewoon aftellen tot er weer iets gebeurt.

Zowel de omwonenden als de gemeente Vosselaar zijn sterk tegen het Aldi-project gekant omdat zij a) het groene woonkader willen behouden en b) niet nog meer verkeersonveiligheid willen creëren. Of dit zal helpen, is echter de vraag.
Projectontwikkelaars beschikken over politieke connecties. Vraag is of zij toch hun project kunnen doordrukken, ongeacht de gevolgen voor het Vosselaars groen en de wens van omwonenden.

In een straal van nog geen twee kilometer is er reeds een overvloed aan grootwarenhuizen:
Er is de Aldi Beerse, de Lidl tegenover Janssen, de Colruyt in Vosselaar, binnenkort een nieuwe grote Delhaize in Vosselaar centrum en nog een bijkomende nieuwe Peeters Govers aan de Fruitheuvel tegenover Janssen.
Kortom het nut van een extra Aldi ten koste van ons weinige groen, is volledig onbestaande.

Wij willen graag jullie steun en stem vragen om dit project en de daaropvolgende ontwikkelingsplannen een halt toe te roepen. Wat wordt het volgende? Enkel de Konijnenberg zelf zal overblijven.

• Je kan onze petitie ondertekenen.
• Je kan dit document ondertekend in de brievenbus steken op Antwerpse Stwg 215
• Je kan de “online petitie” ondertekenen op: www.petities24.com/rood_licht_voor_de_verkavelingen_van_vosselaars_groen
• Je kan onze facebook pagina liken en verder delen als steun.
FB pagina: “ Rood licht voor verdere verkaveling van Vosselaars groen”

Ook jouw stem is belangrijk, dus neem hier even tijd voor.

Met dank,

Actiecomité “Een rood licht voor de verdere verkaveling van Vosselaars groen”

 

Actiecomité “Een rood licht voor de verdere verkaveling van Vosselaars groen”

Weergave van het gebied dat verkaveld zou worden.

 

 

 

Weergave van inplanning van Aldi warenhuis.

Weergave gebieden klaar voor verkaveling naar wijk en winkel

 


actie comité Rood licht voor de verkaveling van Vosselaars groen    Neem contact op met de schrijver van de petitie