Rie Mastenbroek in Hall of Fame KNZB

Rie Mastenbroek in Hall of Fame KNZB

Op de Olympische Spelen van Berlijn 1936 werd Rie Mastenbroek de eerste vrouwelijke Olympisch kampioene van ons land. De Rotterdamse zwemster behaalde driemaal goud en eenmaal zilver. Zo werd na ze na atleet Jesse Owens (viermaal goud) gekroond tot de Keizerin van Berlijn.

De Franse krant Le Monde koos haar tot de beste atleet van de wereld in 1936. In 1968 werd ze opgenomen in de internationale Swimming Hall of Fame. In eigen land kreeg Mastebroek nooit de eer die haar toe kwam. De in 2003 overleden Rotterdamse ontving nooit een Koninklijke onderscheiding. Zwembond KNZB nam haar nooit individueel op in de Hall of Fame. Een eer die Inge de Bruijn na driemaal goud en eenmaal zilver in 2000 wel direct en terecht kreeg toebedeeld.

In het Olympisch jaar 2021 is het precies 85 jaar na de Spelen van Berlijn 1936. Reden voor de stichting Rotterdamse Sporticonen om deze historische fout in de vaderlandse sportgeschiedenis te herstellen. Rie Mastenbroek moet alsnog een plaats krijgen in de Hall of Fame van de vaderlandse zwembond.Rie_Mastenbroek_profiel.jpg  

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Rotterdamse Sporticonen alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...