Red de Watermeterfabriek!

watermeterfabriek3.png

UPDATE 9 JANUARI 2020:
Beste buurtgenoten, Haarlemmers,


Eergisteren hebben wij de petitie overhandigd aan het college (GroenLinks, PvdA, D66 en CDA). Nadat wij weer naar huis waren gegaan heeft wethouder Rooduner, die later aanschoof bij de vergadering, laten weten dat de Watermeterfabriek alsnog aan de hoogste bieder verkocht gaat worden.


Na 15 jaar ons best te hebben gedaan zijn wij enorm teleurgesteld. Wanneer de nieuwe eigenaar bekend is gaan wij zo snel als mogelijk met hem/haar om de tafel om te kijken welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn. We hopen natuurlijk alsnog dat er een paar dagbestedings- en werkplekken gerealiseerd gaan worden voor de bewoners van Ferm Rozemarijn. Daar blijven wij ons hard voort maken.


Wij gaan ook in gesprek met de gemeente om voor ons plan een andere ontwikkelocatie te vinden. Wie weet versturen wij u ergens in de toekomst een feestelijke uitnodiging.


Bedank voor uw steun!


Met vriendelijke groet,


Simanto Dragtsma
Vincent Feith
Anneke Abma
Gertjan Kok


DE PETITIETEKST DIE 817 BEWONERS EERDER HEBBEN ONDERTEKEND:


Wij


Buurtbewoners en betrokkenen uit Haarlem, waaronder Stichting Vrij Waterland, Stichting Rozemarijn, Stichting Rond Spaarne en de Hout, de Borgstichting, Marco Polo Waterscouts, Stichting Watermetercollectief en het Actiecomité Onze Watermeterfabriek (onder wie Jorrit van der Heide).

constateren

Dat het gezamenlijke buurtplan buitenspel is gezet door het voornemen om het pand op de vrije markt voor het hoogste bod te verkopen, voor een commercieel restaurant of fastfoodketen van 830 m2 BVO en parkeerruimte voor 67 auto´s. Dit terwijl de buurtorganisaties sinds jaren herhaaldelijk hebben laten weten bereid te zijn de Watermeterfabriek aan te kopen voor de vraagprijs van 250.000 euro.

en verzoeken

De commerciële verkoop te pauzeren en te heroverwegen om de Watermeterfabriek voor de vraagprijs te gunnen aan de alliantie van buurtorganisaties, zodat dit na jaren van verval nu een aantrekkelijke en unieke plek kan worden van sociale dagbesteding. Van de buurt, door de buurt, met de buurt en voor passanten: theehuis & bakkerij, landwinkel, sociale dagbesteding en ontmoetingsplek bij het Spaarneveer!