Red de Warmoes Historische Tuinderij Lent!!

De boomgaard in de Historische Tuinderij mag niet verdwijnen!  

In Nijmegen Noord wordt de komende jaren weer flink gebouwd. Vanaf 2017 gaat de schop er in. Het gebied tussen het spoor en fort Lent en tussen de Griftdijk en de Oosterhoutse dijk is helemaal gepland voor woningbouw. Dit heeft grote gevolgen voor de groene plekken in dit deel van Nijmegen (het vroegere Lent - Oosterhout), dus ook voor de Warmoes Historische Tuinderij.  

De gemeente is van plan om meer dan 2/3 deel van de historische boomgaard af te halen, precies het westelijk deel, waar al onze kersen en de oudste rassen staan. Ook zullen akkers verdwijnen. De tuin wordt daar ommuurd met woningbouw, waarvan een groot gedeelte tot 5 verdiepingen hoog. Precies aan de oost- en zuid zijde waar we het zonlicht van moeten hebben...  

In ruil wordt er een stukje maisgrond terug gegeven, waar amper bomen kunnen staan. Kersenbomen kunnen niet worden verplaatst. Een groot deel van de andere oude hoogstambomen is al eens verplaatst door aanleg van de Oversteek.  

Als de plannen woensdag 11 mei in de gemeenteraadsvergadering goed gekeurd worden verdwijnt dus het bloeiende hart van de tuin en blijft er amper iets over van het historische en authentieke karakter van de Warmoes...      

Maar de tuin is bovenal van ons allemaal... dus laat uw groene hart spreken en help met uw handtekening mee dit fruitige groen te beschermen!  
                                           

          
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )