Red de prachtige groene oase naast de oude Leiearm: Onderteken nu!

IMG-20230712-WA00071.jpg

Beste medestanders van de natuur,

We staan voor een cruciaal keerpunt in het behoud van een geliefd stukje paradijs: de open ruimte naast de oude Leiearm in Sint-Baafs-Vijve. Een rustgevend stuk grond aan de Leieboorden dat nu bedreigd wordt door de bouwplannen van Taelman NV. Taelman NV heeft een grootschalige bouwaanvraag ingediend voor de bebouwing van deze open ruimte, met plannen voor vier appartementsblokken, 89 wooneenheden en 186 parkeerplaatsen. 

Het behoud van de open ruimte naast de oude Leiearm is van cruciaal belang. Deze zone ligt aan de overkant van het Schoondalbos, en vormt een laatste bufferzone tussen de waardevolle Leieoevers en het woongebied. De oude Leiearm is een broedplaats en habitat van vele vogels (aalscholvers, reigers, zwanen, …). Wandelaars spotten ook al reeën op deze unieke plek. Onderzoek heeft aangetoond dat de biodiversiteit drastisch daalt in meer bebouwde gebieden. We pleiten ervoor om deze kostbare open ruimte te beschermen, zodat de prachtige fauna en flora in alle rust kunnen gedijen. 

Wielsbeke heeft al 28% bebouwde oppervlakte en is daarmee één van de meest verharde gemeentes van Vlaanderen (het Vlaamse gemiddelde ligt rond de 15%). Het landweggetje naast de oude Leiearm wordt dagelijks gebruikt door wandelaars, fietsers en joggers. De weg heeft momenteel dus ook een recreatieve functie. Wandelen en fietsen langs de oude Leiearm biedt de mensen een oase van rust. Deze recreatieve functie valt weg wanneer het landweggetje vervangen wordt door een drukke verkeersweg vlak naast appartementsblokken en een dichtbevolkte wijk. 

We pleiten ervoor om de open ruimte terug te geven aan de natuur, zodat de oude Leieboorden kunnen herleven. De open ruimte en rust zullen de vele fauna en flora van dit natuurgebied ten goede komen.

Laat mee je stem horen door onze petitie te ondertekenen. Alvast bedankt voor je steun!


Liefhebbers van de oude Leiearm    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Liefhebbers van de oude Leiearm alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...