RED DE OLDTIMER

Het initiatief RED DE OLDTIMER is opgezet om de onzekerheid waarin de oldtimerliefhebber leeft in de aandacht te zetten. Door het opkomen van de Lage EmissieZones verspreid over het land, met elk hun eigen reglementen, is onze hobby bedreigd. Bepaalde mensen zitten nu al vastgekluisterd in hun garage, tenzij ze de portemonnee opentrekken. Aan de hand van dag- of jaarpasses kunnen zijn 'hun vervuiling' afkopen.

 

Graag zouden wij onze beleidsmakers, op alle niveaus, duidelijk willen maken dat de oldtimerliefhebber niet DE vervuiler is in deze wereld. Door het laag aantal kilometers dat wij afleggen op jaarbasis is de werkelijke vervuiling véél minder dan voorgesteld. Bepaalde wagens komen zelfs geen 1.000 km per jaar op baan. Vaak worden we gelijkgesteld met de 'oude vuile dieselwagens'.

 

In een tijdperk van weggooien en vervangen, is het zeker en vast ook eens mooi signaal om waardevolle dingen te bewaren. De oldtimerliefhebber houdt zijn/haar erfgoed in stand, en heeft er ondertussen al heel wat geld in geïnvesteerd. Dit komt ook de economie (en dus ook de staatskas) tengoede.

 

Als u uw hobby wil blijven uitoefenen, teken dan deze enquête en geef uw bezorgdheid een stem. Reageer VOOR het te laat is...