Primus Express: rechtstreekse treinverbinding Haacht - Brussel

N-VA Haacht ijvert al jaren voor een rechtstreekse treinverbinding, de ‘Primus Express’ (*), tussen het station van Haacht en Brussel tijdens de piekuren via “de bocht van Hofstade”.
primus_express.png

 

Met de onderhandelingen voor een federale regering in het vooruitzicht, lijkt het ons het ideale moment om deze treinverbinding terug op de (federale) agenda te plaatsen.

De treinhalte van Haacht (jammer genoeg geen station meer) is de drukst gebruikte treinhalte in onze streek met een bovengemeentelijk, regionaal karakter zoals ook al aangehaald door de NMBS, provincie en gemeente Haacht.

Het station van Haacht heeft een hoge mobiliteit-strategische waarde. Het ligt enerzijds midden tussen de steden Leuven en Mechelen. Anderzijds is het slechts één kilometer verwijderd van het mobiliteitsknooppunt Kampenhout-Sas (N26 en N21).

Tijdens de werken aan de nieuwe brug van Kampenhout-Sas meer dan een decennium geleden was er tijdelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen het station van Haacht en Brussel.

De maatschappelijke kosten en baten (MBK)-analyse van deze ‘Primus Express’ is significant beter dan een eventuele nieuwe (snel)tramverbinding tussen Haacht en Brussel.

Daarnaast pleit N-VA Haacht voor een extra ticketautomaat op het perron richting Mechelen en camerabewaking aan de treinhaltes van Haacht en Wespelaar-Tildonk.

Steun de Primus Express en onderteken deze petitie!

N-VA zal maandag 21 oktober actievoeren op de perrons van het station van Haacht en de pendelaars een flyer uitdelen met hierop de link van de petitie:

https://www.petities.com/primus_express_rechtstreekse_treinverbinding_haacht_-_brussel

 

(*) Het woord primus, prima, primum betekent de eerste, de snelste (los vertaald)


Frank Vannetelbosch, N-VA Haacht    Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Frank Vannetelbosch, N-VA Haacht toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...