Petitie defecte stationslift Breda

1000007688[10335].jpgHet station in Breda is uitgevoerd met maar een lift aan de centrum kant van het station, en maar een lift aan de andere zijde van het station. In het afgelopen half jaar heeft de lift ongeveer twee weken gewerkt, maar is voor de rest van de tijd defect geweest. En dat is niet de eerste keer!

Mensen met een mobiliteitsbeperking zoals rolstoelgebruikers, mensen met een rollator, (hoog) bejaarden, maar ook ouder(s) met kinderbuggy's moeten bij een defecte lift een onnodig lange omweg maken naar de andere zijde van het station. Om op die manier alsnog het station, een publiek gebouw, te kunnen betreden.

En daarmee worden de gelijke rechten van reizen geschonden.

Want je zal maar voor je werk afhankelijk zijn van zowel de stationslift alsook de trein; je zal (hoog) bejaarde maar in de veronderstelling zijn dat de route die je altijd naar het station neemt ook werkelijk toegang geeft tot het station; je zal maar als ouder(s) met een kinderbuggy en/of loslopende kinderen waarbij time-management altijd 'een dingetje' is de trein willen nemen; je zal in verband met (familie)omstandigheden maar zo snel mogelijk de trein willen nemen om bij je dierbaren te kunnen zijn. Tja..., dan sta je bij een defecte stationslift in Breda voor een gesloten deur!

Met deze petitie roepen wij alle betrokken partijen ProRail, Nederlandse Spoorwegen, de Gemeente Breda, en indien van toepassing, ook het Provinciaal Bestuur op de handen ineen te slaan. En gezamelijk tot actie over te gaan naar een drastische aanpak van het station Breda, zodat deze ten alle tijden voor iedereen toegankelijk is, en blijft!

Steun jij een onvoorwaardelijk toegankelijk station Breda ook? Teken dan de petitie.

Namens heel veel bewoners en bezoekers van Breda, dank je wel!


Marlous Fieret en Rob Gerritsen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Marlous Fieret en Rob Gerritsen alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...