Paaltjes zuidwijkring verwijderen

We willen graag de paaltjes direct voor zuidwijkring 149 en 151 verwijderen. 
Ze zijn ooit neergezet met het idee dat de snelheid omlaag zou gaan. Echter bleek dit al snel niet het geval: gemiddeld rijden automobilisten met 38km/u langs de paaltjes. Soms lijken ze eerder te versnellen om te voorkomen dat de tegenligger sneller is. Daarnaast is het gevaarlijk voor fietsers: auto's zijn veelal bezig met de paaltjes en vergeten dat ze op de weghelft van de fietser komen na het passeren van het paaltje. Hierdoor is het al veelvuldig voor gekomen dat fietsers (bijna) aangereden worden of auto's op elkaar botsen. De maat is voor ons nu vol. 

Echter zijn we als straat wel bang voor een verhoging van de snelheid door de automobilisten. Onze straat wordt gebruikt als soort sluiproute waarbij ze lijken te vergeten (of negeren) dat het een 30 km zone is en niet een doorgaande weg. De paaltjes zijn geen oplossing, omdat ze op een andere manier de verkeersveiligheid beïnvloeden, maar er zal dus wel gekeken moeten worden naar een alternatief. Hierbij staan wij open voor een herinrichting van de straat. Wij denken bijvoorbeeld aan een oplossing zoals in de edelstenenwijk en de planetenwijk. Deze beïnvloeden de snelheid aanzienlijk en zorgen evengoed voor een veilige situatie voor fietsers. 

Wij willen graag een veiligere straat waar de gemiddelde snelheid drastisch omlaag moet. 

b3133d32-cc69-4521-9d84-054ac29cafb6.jpegbd3f4fa1-e2c9-48de-83c5-1fca7ce92b50.jpeg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Marjolein Kooijman alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...