Overheid kan patiënten chemo-leed én ziekteverzekering centen doen besparen !

Elk jaar krijgen in ons land 10.000 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Half januari was ik 1 van hen ... Omdat de borstkanker in een vroeg stadium ontdekt is en het over meer dan 1 tumor ging, was het advies van de borstchirurg zeer duidelijk : snelle en volledige amputatie van de rechterborst.
Ik ben zeer goed opgevangen door het hele team van Borstkliniek Voorkempen (Klina) en ben hen heel dankbaar voor de warme en degelijke zorg die ik kreeg/krijg.Toen het borstteam samen zat om het verdere verloop van mijn traject te bespreken hebben ze de opties in alle openheid gedeeld. Het stond vast dat bestralingen geen echte meerwaarde zouden geven in mijn geval en dat hormoontherapie onvermijdelijk is. Maar chemo ... groot vraagteken ...
Ik bevind me ergens in de grijze zone , een patiënt voor wie het niet duidelijk is wat het risico op herval is en waarbij het dus niet zeker is of de chemotherapie een meerwaarde zou zijn. Tijdens een gesprek met de behandelende arts vertelde hij me dat 'mammaprint' bestaat (een GEP-test die de expressie meet van 70 tumor genen die het risico op herval vergroten).  Door het pathologisch onderzoeken van de weggenomen tumor in Amsterdam kan men dus 'voorspellen' of het risico op herval hoog of laag is...De prijs is echter hoog , 3000-3500 euro en in België wordt dit nog niet terugbetaald. De test zou voor het borstteam noodzakelijk zijn om het verdere en zo juist mogelijke traject van mijn behandeling uit te zetten.
Als patient, een positief ingestelde alleenstaande mama van 4 schatten, wil ik vooral een zo hoog mogelijke prognose en levenskwaliteit en uiteraard de best passende behandeling.

Onze minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaf 10 oktober 2018 aan dat de mammaprint binnenkort terugbetaald zou worden... Wanneer is binnenkort , mevrouw de minister ? Dit moet dringend en verder onderzocht worden !

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Veerle Van den Wyngaert om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )