Opnieuw inzetten van Lijnbus naar ijsbaan Kristallijn Gent

Naar aanleiding van het schrappen van bus 65/67 komt er na meer dan 20 jaar geen Lijnbus meer tot aan de ijsbaan. Reden? Economisch onvoldoende interessant en een slechtere doorstroming aan de Palinghuizen sinds het circulatieplan.

Scholen, jeugdverenigingen, clubleden, gewone bezoekers... kortom 100den reizigers die dagelijks, wekelijks of nu en dan de bus namen tot aan de parking van de ijsbaan, moeten nu de volledige Warmoezeniersweg te voet afleggen. Dit is een zeer slecht verlichte en lange straat met een onveilige verkeerssituatie voor voetgangers aangezien er geen voetpad is. Voor kleine kinderen en mensen die slecht te been zijn, mensen zonder auto of zonder mogelijkheid tot fietsen is het bereiken van de ijsbaan een haast onhaalbare kaart. Dit is een jammere zaak die meer mensen raakt dan men zou denken. Vele klachten en verontwaardigde reacties kwamen reeds binnen.

Oplossing? Wij vermoeden dat bus 19 een mogelijke oplossing zou kunnen bieden. Deze bus rijdt nu langs de Ghelamco en stopt aan de dichtsbijzijnde halte in de Ruststraat zo'n 1,8km van de ijsbaan.

Had u graag opnieuw een Lijnbus gezien tot aan de ijsbaan? Teken dan deze petitie. We hopen met deze petitie de openbare vervoersmaatschappij en de Gentse politiek te overtuigen Kristallijn als busstop te herbestemmen.  

Alvast bedankt voor uw medewerking.


IJsbaan Kristallijn - Jonas Vercruyssen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat IJsbaan Kristallijn - Jonas Vercruyssen alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...