Oneerlijk concurrentie: nu is de tijd om dit niet de rug toe te keren!

Oneerlijk concurrentie: nu is de tijd om dit niet de rug toe te keren!

Het mobiliteitspakket staat onder druk. Landen die slim gebruik maken van de westerse vrachtmarkt door hun wagens aaneengesloten in deze duurdere landen te laten rijden, maar sociale afdrachten doen in eigen land, zetten de vrachtprijzen onder druk. Deze constructies om de kosten van wagen plus chauffeur te drukken moeten stoppen. Alleen dan kan natuurlijke concurrentie worden bereikt. Mobiliteitspakket

cabotagewet moet blijven. Men móét een afkoelingsperiode hebben na 3 cabotageritten. Men móét de chauffeur plus wagen ook om de 3 of 4 weken naar de eigen lidstaat halen.

Teken de petitie als u het hiermee eens bent!

Artikel over cabotage en oneerlijke concurrentie!

Vrachtwagenchauffeurs in dienst van West-Europese vervoerders kosten bijna drie keer zoveel dan hun Oost-Europese tegenhangers. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie.

Per vrachtwagen zijn transportbedrijven uit West-Europa gemiddeld 58.807 euro per jaar kwijt aan loonkosten voor chauffeurs. In Oost-Europese landen is dat slechts 21.068 euro. In Zuid-Europese landen liggen de loonkosten per voertuig op 41.728 euro.

www.transporteffect.com

www.chauffeursnieuws.com

https://www.facebook.com/Chauffeursnieuws2.0

 


Transporteffect/Chauffeursnieuws    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Transporteffect/Chauffeursnieuws om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...