Onderzoek bekostiging hulpmiddelverstrekkers

Hulpmiddelverstrekkers zoals Medpoint en Welzorg lijken een monopoliepositie op de Nederlandse markt te hebben. Gemeenten gaan vaak in zee met één of beide partijen. De service en dienstbaarheid laat echter veel te wensen over.

Hoe is de bekostiging van deze twee hulpmiddelverstrekkers opgezet? Is er daadwerkelijk sprake van een monopoliepositie? Hoe is deze te doorbreken? En: wat kan er gedaan worden om de huidige problemen tot een aanvaardbaar minimum te beperken?

Met deze petitie wil ik naar de verantwoordelijk staatssecretaris en/of minister stappen en vragen naar openheid van zaken. De keuzevrijheid van hulpmiddelverstrekkers moet weer open worden. Grote bedrijven als Medipoint en Welzorg welke kleine spelers hebben ingelijfd dienen de service en dienstbaarheid naar een hoger peil te tillen. Daar kan ook het loslaten van kleine bedrijven bij horen, welke dan semi-zelfstandig (onder supervisie van Medipoint of Welzorg) kunnen werken.

Teken de petitie en laat eventueel uw mening achter. Deze wanpraktijken moeten stoppen, nog liever gisteren dan vandaag!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Johan van den Boogaard toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...