NEEN tegen afbraak terras en veranda De Geit - Zwevegem!

de_Geit_41.jpg

Allen,

zoals reeds meermaals in de media gemeld blijft restaurant De Geit gebukt gaan onder de dreigende afbraak van hun prachtige terras en mooie veranda doordat het terras en de veranda aan De Geit door een vorige eigenaar in 1977 illegaal werden opgetrokken.

Eén buurtbewoner ging in beroep bij de provincie tegen de gemeentelijke regularisatievergunning, maar de provincie bevestigde de beslissing van de gemeente om het restaurant te regulariseren. Nadien ging diezelfde ene buurtbewoner opnieuw in beroep tegen de beslissing van de provincie en trok naar de Raad van State. Ondertussen heeft ook de Raad voor Vergunningsbetwistingen de regularisatievergunning opnieuw vernietigd. Zo gaat dit verhaal al 5 jaar lang door...

7 buren die in de onmiddellijke buurt wonen van De Geit hebben een document ondertekend dat ze géén hinder ondervinden van De Geit.

De Geit is een fantastische ontmoetingsplaats na een deugddoende wandeling in het landelijke Zwevegem en heeft voor elk wat wils: lekker eten voor zowel volwassenen als kinderen, een mooie tuin waar de kinderen veilig kunnen spelen onder het toeziende oog van hun ouders die ondertussen kunnen genieten van de rust op het terras of in de veranda.

Zal De Geit nu écht terras en veranda moeten afbreken door een fout die iemand anders beging méér dan 40 jaar geleden? Moet één van de weinige gemoedelijke ontmoetingsplaatsen op "den buiten" verdwijnen?

Als alle mensen die al goeie momenten gehad hebben in De Geit en/of goeie momenten in De Geit willen beleven de krachten nu eens bundelen om terras en veranda te kunnen behouden, moet het toch mogelijk zijn om met de provincie en de gemeente Zwevegem tot een compromis te komen in deze zaak?

Met deze petitie willen wij dan ook als klanten van De Geit tonen aan de provincie en de gemeente Zwevegem dat we, los van de wettelijkheid, de beleving van dergelijke goeie momenten in de Geit toch niet zomaar verloren kunnen gaan in een tijdperk waar éénieder geniet om eens "stil te vallen" en te genieten van het leven in dit unieke kader!

U kan de petitie ondertekenen door naar de volgende link te surfen:

https://www.petities.com/neen_tegen_afbraak_terras_en_veranda_de_geit_-_zwevegem 

Wij rekenen op uw steun! Het actiecomité van klanten van De Geit


Actiecomité klanten van De Geit    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Actiecomité klanten van De Geit om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...