Nagel stylisten moet een Erkend beroep worden.

Nagel stylist is dit een beroep die iedereen kan uitoefenen zonder opleiding? Nee dat is niet het geval! Is dit een erkend beroep? Nee dat is het niet, Word hier controle op uitgeoefend door de overheid ook kwa product gebruik? Nee ook dat niet .

Er word vanuit de overheid geen controle uitgeoefend bij dit beroep en op de producten die een nagel stylist gebruikt, ook de prijzen die gevraagd worden voor een nieuwe set nagels  ligt tussen de 15 euro en 80 euro, het verschil kwa prijs heeft te maken met het feit dat er veel mensen zich uitgeven als nagelstylist terwijl er 70 procent  van de mensen geen nagelstylisten zijn. Velen hebben geen opleiding gevolgd zelfs geen workshops en zijn niet op de hoogte kwa nieuwe technieken maar ze zijn zeker niet op de hoogte van de gevaren en blijvende schade die je iemand aan kan doen, die zelfs blijvend zijn je hele leven. 

Het word tijd dat in 2017 dit vak door ons kabinet een erkend beroep gaat worden! Wij als gediplomeerd nagelstylisten kunenn ons samen sterk maken  om dit voor elkaar te krijgen en teken deze petitie en stop zo de hobbyisten die de hele nagel branche kapot aan het maken zijn. Want vergeet niet 15 euro of 20 euro  kunnen wij niet voor werken als ondernemer want mooie nagels met verlenging en mooie nail art is een luxe.

Willen wij een referendum dan hebben we minimaal 40.000 Handtekening nodig om dit  aan te kunnen bieden aan de tweedekamer om dit mooie vak erkend te laten worden.  Ook zou dit in de toekomst extra banen opleveren zo als controleurs , echte opleidingcentra's  met erkende diploma's.

Ben jij als gediplomeerd nagelstylist collega het hier mee eens , wil ook jij graag dat ons beroep echt wordt erkent ?  Teken dan ook deze petitie en vraag mede stylisten om ook te tekenen . 

SAMEN MAKEN WIJ ONS HARD VOOR DIT BEROEP ! 

Voorbeeld van 1 van de gevaren :

1 van de gevaren in de nagel branch is MMA

Heeft u wel eens gehoord van Solar Nails of Solar Nagels?
De naam Solar Nagels zie je vaak terug bij de goedkopere discount nagelstudio's.
'Solar Nails' is een merknaam, maar eigenlijk exact hetzelfde als acryl nagels. Het enige belangrijke verschil zijn de bestanddelen.
De producten voor het maken van Solar Nails worden verkocht op de zwarte markt en bevatten MMA.
MMA is een verboden middel, en bovendien niet geschikt is kunstnagels.
MMA staat in de Verenigde Staten inmiddels op de 'verboden middelen lijst'. In Europa nog niet.

Omdat het beroep 'Nagelstyliste' een vrij beroep is, wordt er vanuit de overheid geen controle uitgeoefend op het gebruik van MMA.

Het probleem met MMA is dat het product te snel uithardt en bij langdurige blootstelling het zenuwstelsel aangetast kan worden en allergische reacties kan veroorzaken. Op de lange termijn kan het zelfs kankerverwekkend zijn.
Niet alleen voor u als klant, maar ook voor de nagelstyliste die dit product moet verwijderen vanwege de schadelijke stofdeeltjes die vrij komen.

Om het product nog beter te laten hechten, worden de nagels eerst heel dun gevijld. Zo dun dat er vrijwel geen nagel meer aanwezig is. Hierdoor wordt dat stukje nagel wat nog aanwezig is erg gevoelig en vaak ook pijnlijk. Door onhygiënisch gebruik van materialen bij verschillende klanten kunnen bacterieën en schimmels makkelijk overgedragen worden.

Heeft u kunstnagels laten plaatsen bij een nageldiscounter en wilt u overstappen naar een nagelsalon die met veilige productern werkt? Houdt u er dan rekening mee dat door uw beschadigde natuurlijke nagel de behandeling pijnlijk kan zijn. Doordat uw natuurlijke nagel ernstig is aangetast, kan hechting een probleem worden.

Het heeft even tijd nodig, maar het is mogeijk om weer gezonde nagels te krijgen. Gemiddeld groeit een nagel 3 mm per maand. Uw nagel heeft dus ongeveer een half jaar nodig om volledig 'uit te groeien' en te herstellen.

Voordat u een salon bezoekt, vraag dan altijd eerst of er gewerkt wordt met MMA-vrije producten!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik hoving toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...