In (Marokkaanse) muntthee hoort thee
Mensen uit Marokko en de Marokkaanse Nederlanders zijn opgegroeid met Marokkaanse thee. Als je in Marokko thee bestelt kun je kiezen voor Marokkaanse thee/ groene thee of voor Lipton thee/ zwarte thee. De Marokkaanse thee wordt geserveerd met munt (nè’nè’) en in het winterseizoen kun je ook nog kiezen voor de absint-alsemkruid (shiba) in plaats van de munt. Naast de ingrediënten wordt de Marokkaanse thee ook op een bepaalde wijze bereid zoals bijvoorbeeld het afkoken van de thee (tchahar) voor een minuut of anderhalf.
Vermalen suiker is nog geen basterdsuiker; verschimmelde kaas is nog geen brie; gewone reepjes vlees is nog geen shoarma. Wel nu, water met wat munt is nog geen (Marokkaanse) muntthee. Het drankje wat de Nederlandse horeca serveert is een belediging voor de term muntthee en bovendien is het ook nog eens je reinste geldklopperij. Een ieder die wel eens op de markt of bij een Marokkaanse kruidenier komt, weet dat je voor 50 cent een flinke bos munt kunt kopen. Daar haal je minstens 10 kopjes uit à 2,50. Tot slot mis je de dorstlessende eigenschappen evenals de positieve effecten op je gezondheid (anti-oxidanten) van de thee.
Een ieder die wel eens genoten heeft van een echt kopje muntthee moet hier tegen in opstand komen. Heb je nog nooit een kopje munt thee gehad, bezoek dan eens de lokale Marokkaanse theehuis of een Marokkaans restaurant en vraag om muntthee. Nog beter is om je Marokkaanse buurman, buurvrouw, collega of vriend te vragen eens een kopje muntthee voor je te zetten. Je zult dan gegarandeerd in opstand komen tegen het drankje wat Nederlandse horeca (Marokkaanse) muntthee noemt.
Teken de petitie en roep met mij de Nederlandse horeca op om niet langer de term Marokkaanse muntthee of Muntthee te bezigen voor een glas heet water met munt. Besaha!
Mounhim Tahtahi Neem contact op met de schrijver van de petitie
Mededeling van de beheerder van deze websiteWe hebben deze petitie gesloten en de persoonlijke gegevens van de ondertekenaars verwijderd.De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie vereist een rechtmatige reden voor het opslaan van persoonsgegevens en dat de gegevens voor een zo kort mogelijke periode worden opgeslagen. |