Meetstation luchtverontreiniging Provincialeweg (N203) Krommenie

Oproep aan Provincie Noord-Holland om de luchtkwaliteit rondom de Provincialeweg (N203) in Zaanstad-Noord te meten met TNO goedgekeurde apparatuur.

Dagelijks rijden zo’n 42.000 auto’s over de N203 door Krommenie. Daarvan is tachtig procent doorgaand verkeer. De provincie wil dat terugbrengen tot 20.000 ‘maar weet niet hoe’. De belangrijkste oorzaak voor de luchtverontreiniging is het veelvuldig remmen en optrekken over korte afstand.

De luchtkwaliteit in Krommenie vergelijkbaar is met die in de omgeving van Tata Steel. Uit onderzoek zou blijken dat in Krommenie verhoudingsgewijs meer chronische aandoeningen aan de luchtwegen voorkomen dan in de rest van het land. Luchtverontreiniging en geluidsoverlast hebben niet alleen gevolgen voor de luchtwegen, maar dragen ook bij aan bijvoorbeeld hart- en vaatziekte, diabetes, Parkinson en Alzheimer. 

We maken ons ook zorgen over de effecten van de luchtverontreiniging voor kinderen. De grote boosdoener zijn het fijnstof en het ultrafijnstof die diep doordringen in alle lichaamsdelen en het bloed en niet wordt afgebroken. ‘We weten niet wat de gevolgen zijn als dat fijnstof en ultrafijnstof zich jarenlang ophopen in het lichaam. Bij kinderen is dat heel lang.’

Daarom willen wij een meetstation om te weten waar we aan bloot gesteld worden.

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat R. Karst alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...