Meer bescherming-begrip op het werk / fertitliteitstraject

Iedere vrouw en man hebben het recht om mama en papa te worden..

Helaas gaat dit bij veel koppels niets van zelf, en wordt er een fertiliteitstraject opgestart. Er zijn heel wat verschillende behandelingen; IUI, IVF, ICSI,.. 

Alle behandelingen zijn zowel emotioneel of fysiek een hele rollercoaster door de vele controles, echo's, hormonen nemen, teleurstellingen, jaren wachten,..  

Het is een traject dat invloed heeft op je leven, en dus ook je werk. 

Waarom deze petitie?

Veel mannen en vrouwen voelen hun onbegrepen op het werk omdat de meeste personen ook niet weten wat het is, om zo'n zwaar traject door te maken. Ze voelen hun schuldig door hun afwezigheid op het werk, ze kunnen emotioneel niet echt terecht bij iemand, ze durven er niet over babbelen omwille van de reacties... 

Het is niet oke dat vrouwen/mannen hoeven hun niet schuldig te voelen, omdat ze afwezig zijn op het werk omdat ze op controle moeten of een behandeling krijgen. 

Het is niet oke dat vrouwen/mannen hun onbegrepen voelen of bij niemand terecht kunnen. 

Wat moet er veranderen? 

- Werkgevers moeten meer ingelicht worden over fertiliteit zodat ze de werknemer kunnen ondersteunen.

- Vrouwen/mannen moeten meer bescherming krijgen, want sommige mannen worden nog steeds ontslagen door hun fertiliteit traject.

- Afwezigheid op het werk door het traject moet normaal bevonden worden dus je hoeft hier geen overuren voor op te nemen of een dag verlof nemen. 

Ken jij iemand die een fertiliteitstraject ondergaat, en zie je ook hoe zwaar het is en ondersteun je hen er in? Of zit je er zelf in en vind je ook dat er iets moet veranderen? Of wil je ons een hart onder de riem steken?

Teken dan deze petitie! ❤

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Faith, trust and babydust om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...