Maak kruispunt Zuiderkruis / Keerkring weer veilig!

Wij worden gevraagd om onze kinderen zoveel mogelijk met de fiets naar school te brengen om de overlast in de buurt te beperken, dit ook omdat er 2 basisscholen naast elkaar zitten. Basisschool De Parel en Basisschool De Regenboog. Wij willen dit doen, alleen is het verkeerssituatie rondom school niet veilig! Zeker nu de donkere ochtenden eraan komen is het heel belangrijk dat dit zsm opgelost wordt.

Als wij vanaf de Zuiderkruis richting de Keerkring fietsen hebben wij voorrang omdat wij van rechts komen. Echter rijd iedereen gewoon door en worden wij dagelijks bijna van onze fiets gereden, boos aangekeken, uitgescholden enz..

Doordat het ook nog eens moeilijk te zien is of er verkeer aankomt, maakt dit de situatie nog onveiliger.

Basisschool De Parel heeft dit al eerder aangekaart bij de Gemeente Amersfoort, maar zij ondernemen helaas geen actie omdat het een standaard verkeersregel is dat verkeer van rechts voor gaat. Maar als door 1 verkeersbord te plaatsen de verkeerssituatie met een grote stap vooruit gaat, is dit dan de (kinder)levens niet waard?!Zuiderkruis_Keerkring.png

Ons doel met deze petitie is dat de Gemeente Amersfoort een bord plaatst waarop duidelijk vermeld staat dat rechts voorrang heeft ( "Let op, Rechts gaat voor" ) thv nr 1 en dat er aan de overzijde van dit kruispunt, thv nr 2 een spiegel wordt geplaatst zodat wij vanaf de Zuiderkruis goed gezien worden door het verkeer en wij weer veilig kunnen fietsen met onze kinderen.


Shirley Pesch, Ouder, Basisschool De Parel    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Shirley Pesch, Ouder, Basisschool De Parel toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...