Laat blijken dat ook jij tegen onrechtmatig politiegeweld bent.

De wereldwijde protesten tegen politieagenten die hun geweldsmonopolie misbruiken in de US zijn ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Mensen ongeacht ras, geslacht, godsdienst of geaardheid trekken samen op om dit euvel de wereld uit te helpen.  

Het is een strijd gericht tegen de rotte appels die zich helaas ook in het Nederlandse korps bevinden. Zij zijn er de oorzaak van dat onder heel veel niet-witte Nederlanders wantrouwen heerst tegen de politie. Dagelijks moeten landgenoten de vernederende ervaring ondergaan overgeleverd te zijn aan de willekeur van racistische of etnisch profilerende politieagenten.  

Regelmatig lopen arrestaties waarbij een overmacht van agenten een verdachte onder controle brengt uit op een drama. Vers in het geheugen liggen Mitch Henriquez die door een nekklem om het leven kwam en het drama waarbij de 17 jarige Rishi Chandrikasing op het perron van het station Holland Spoor in Den Haag door een politiekogel dodelijk van achteren in zijn hals werd getroffen. Op 14 maart jl. overleed Tomy Holten kort na zijn arrestatie in een cellencomplex in Zwolle, zo meldt de Gelderlander. Vijf mensen hadden op hem gezeten, een agent had zijn knie in zijn rug terwijl een andere Tomy zijn hoofd met zijn laars tegen het wegdek drukte.  

Op 30 mei jl. werd een fragiele dame hardhandig in het Neptunes park te Rotterdam door een overmacht aan politieagenten tegen de grond gewerkt. Het smeken dat de drie agenten die op haar zaten van haar af gingen leidde tot de sneer 'houd je zwarte bek'.  Beelden van dit (mogelijk) onrechtmatig politieoptreden werden onder andere aan de Telegraaf, het AD en de Volkskrant aangeboden, maar de media publiceerden geen woord over dit gebeuren.  

Help ons deze online petitie te verspreiden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen tekenen. Wij zullen deze petitie aan onze bestuurders aanbieden zodat zij nooit kunnen zeggen dat zij het niet wisten. DIT MOET STOPPEN! Het is geen actie tegen de politie als instituut maar tegen de rotte appels in het korps. Plichtgetrouwe agenten moeten zich uitspreken tegen collegae die zich misdragen, willen zij het vertrouwen van grote groepen van de bevolking herwinnen. Je hoeft de straat niet op te gaan om jouw afkeuring te doen blijken.

https://www.youtube.com/watch?v=PoBKyYeR88Q&feature=youtu.be

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Robert Douglas toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...