JA voor een aantrekkelijk, veilig en gastvrij Brussel

Aan de vooravond van een nieuwe fase van versoepelingsmaatregelen om uit de coronacrisis te komen, werd er in Brussel een manifestatie van 10.000 personen gedoogd, dewelke na het officiële gedeelte uitmondde in geweld met plunderingen en schade aan handelszaken.

Net nu Brussel zich opmaakt voor de economische relance na de lockdwonperiode en net nu dat het Brussels Gewest 7 miljoen euro vrijmaakt om toerisme in Brussel te promoten, komt er vanuit Brussel het tegenovergestelde signaal.

Het imago van Brussel is van onschatbaar belang willen we op korte en middellange termijn de Brusselaars, Belgen en buitenlandse toeristen aanmoedigen Brussel te bezoeken om zo de HoReCa, handelszaken en culturele instellingen het broodnodige zuurstof te geven. Een dure marketingcampagne lanceren om Brussel als bestemming te promoten en dat bezoekers kan gerust stellen, heeft geen effect indien het imago van Brussel als gastvrije en veilige stad niet kan worden gegarandeerd.

Het imago van Brussel als veilige stad heeft dit jaar reeds meerdere malen een deuk gekregen. Dit heeft niet enkel een negatieve impact op het potentieel aan toerisme, op de inwoners van onze hoofdstad, maar ook op de wil van handelaars om nog langer actief te zijn in Brussel.

De pandemie van het coronavirus maakt het een uitdaging om het hoofd boven water te houden voor de vele handelszaken in Brussel, een periode van sociale onrust dat gepaard gaat met geweld heeft Brussel niet nodig.

Wij dringen er daarom op aan dat de Brusselse autoriteiten de nodige maatregelen nemen om: 

- de onderliggende oorzaken van de recente onrust in Brussel aan te pakken;

- dat zij strenge maatregelen nemen in geval van gewelddadige incidenten en plunderingen;

- dat zij een beleid van nultolerantie handhaven ten aanzien van geweld tegen de politie en

- dat er maatregelen getroffen worden om het vertrouwen van het bedrijfsleven te herstellen, waarbij zij er – naast de veiligheid- voor zorgen dat Brussel proper en toegankelijk is voor iedereen.

 

Brussels Exclusive Labels ASBL (BEL): Association du Haut Commerce Bruxellois

W-Avenue ASBL: Association des commerçants du boulevard de Waterloo 

Rue de Namur-Naamstraat ASBL (Cozy Village): Association des commerçants de la Rue de Namur

Sablon, Quartier des Arts, du haut commerce et de la gastronomie ASBL: Association des commerçants du Sablon

Uptown Brussels: Association de fait des commerçants de la toison d’or, du Quartier Louise et de quartier Arts-Loi

NV Parking 2 Portes & NV Parking Entre-2-Portes

BECI : De Kamer van Koophandel van Brussel 


Brussels Exclusive Labels ASBL (BEL), W-Avenue ASBL, Rue de Namur-Naamstraat ASBL, Sablon, Quartier des Arts, du haut commerce et de la gastronomie ASBL, Uptown Brussels, NV Parking 2 Portes & BECI    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Brussels Exclusive Labels ASBL (BEL), W-Avenue ASBL, Rue de Namur-Naamstraat ASBL, Sablon, Quartier des Arts, du haut commerce et de la gastronomie ASBL, Uptown Brussels, NV Parking 2 Portes & BECI om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...