HvA en UvA koploper schone energie

Afgelopen zomer is de heetste en droogste zomer ooit gemeten. Wij zijn de eerste generatie die iets merkt van klimaatverandering en de laatste generatie die er nog iets aan kan doen. Een nieuwe generatie HvA en UvA studenten staat op. Wij geloven dat we samen het tij kunnen keren.

Daar hebben wij vooral jullie voor nodig, maar óók het bestuur van de HvA en UvA. We verwachten een koplopersmentaliteit van deze instellingen. Dit betekent dat de nieuwe gebouwen van de HvA en UvA meer energie moeten gaan opwekken dan ze verbruiken en dat ze een gezonde studieomgeving creëren. Daarnaast heeft iedere student recht op onderwijs over duurzaamheid binnen zijn/haar vakgebied en moet er een mogelijkheid zijn om zich daarin te specialiseren. Het is daarom heel belangrijk dat de duurzame wereld nog liever vandaag dan morgen in het bestaande lesprogramma geïntegreerd wordt. Om deze doelen zo snel mogelijk te realiseren is het noodzakelijk dat er een Green Office komt, niet alleen op de UvA, maar óók op de HvA. De Green Office is een centraal contact- en informatieplatform waar alle duurzame activiteiten binnen het onderwijs worden verbonden. Het maakt  duurzame initiatieven zichtbaarder, ondersteund waar nodig en het integreert duurzaamheid in educatie, onderzoek en uitvoering.  

Middels deze petitie gaan wij op zoek naar medestanders die deze boodschap ondersteunen. Wij voelen dat jullie, studenten, je stem willen laten horen. Heb jij je altijd hierover willen uitspreken? Maar nog geen idee hoe. Dan is dit je kans om je bij deze beweging aan te sluiten!  

 

Teken deze petitie als je ook wil dat de HvA en UvA koploper schone energie worden    

 

- - - - - - -


Fossielvrij UvA/HvA en HvA Green Office Innitiative    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Fossielvrij UvA/HvA en HvA Green Office Innitiative om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF