hondenuitlaatservices toegang tot hondenlosloopgebieden

Staatsbosbeheer (SBB) wil na de zomervakantie dat er per persoon slechts 3 honden worden uitgelaten. Groepen honden zouden dreigend en intimiderend overkomen. Na diverse berichten blijkt dit alleen te gelden voor de uitlaatservices. Groepen honden van particulieren zijn wel toegestaan net zoals groepen honden met meer begeleiders. Wat het verschil is tussen de ene en de andere groep is ons helaas nog niet verteld.
Wanneer een groep dreigend of intimiderend is, dan is elke groep honden dat. Ook wanneer er meer begeleiders zijn, want dan wordt er over het algemeen meer gepraat, dan dat er op de honden wordt gelet.

Wij, de uitlaatservices in Lelystad, zien onze bedrijven, en daarmee ook onze klanten en hun honden, de dupe worden van de nieuwe regel van SBB Lelystad.
Veel honden en hun baasjes zijn afhankelijk van onze hondenuitlaatservices. Wij zijn er niet voor niets, wij zijn nodig.
Daarom pleiten wij ervoor om, als hondenuitlaatservices, gebruik te blijven maken van de hondenlosloopgebieden in Lelystad. Te weten het Geldersehout en Zuigerplasbos.

Steunt u ons en onze uitlaathonden? Dan vragen wij u deze petitie te ondertekenen.
Deze petitie zullen wij aanbieden aan SBB op 4 juli 2013.