Hondenspeelveldjes in Gemeente Altena?

Beste hondenvriend en/of inwoner van Gemeente Altena,

Er zijn in onze dorpen maar weinig locaties waar geen aanlijnplicht geldt, dit zijn dan ook nog vaak stroken langs drukke wegen waar te hard gereden wordt. Niet alleen gevaarlijk voor de honden en hun baasjes, maar ook voor de weggebruikers. Wij vinden het belangrijk dat onze honden een veilige plek hebben waar ze omheind ‘lekker los’ kunnen lopen, ze mogen rennen en spelen met elkaar, onderzoeken, kunstjes doen en vooral socialiseren.

In Gemeente Altena zien we gelukkig ook hondenveldjes ontstaan. Het prachtige veldje in het Hankse bos en ook in Werkendam is er nu een fijne locatie waar ze even van de riem kunnen. Echter, in verschillende dorpen van de gemeente proberen inwoners soms al jarenlang tevergeefs een speelveldje te realiseren.

Wil jij ook dat Gemeente Altena nu eindelijk de bal oppakt en het hondenbeleid gaat herzien? Zodat er een mogelijkheid kan komen voor speelveldjes in de dorpen waar dat gewenst is.

Wil jij net als wij dat er tot die tijd een gedoogbeleid komt? Met een mogelijkheid om in overleg met bewoners, de gemeente en vrijwilligers al op sommige locaties binnen de gemeente reeds te starten met een pilot of via een gedoogconstructie?

Zie jij graag een hondenspeelveld in jouw dorp?

We zijn in overleg met onze gemeente, ze zijn niet onwelwillend in deze maar dan moet eerst de noodzaak voor een aanpassing van het beleid aangetoond worden. En zal dus de wens voor een meer passend hondenbeleid per dorp, vanuit de inwoners van onze gemeente kenbaar gemaakt moeten worden.

Met deze petitie willen we alle oproepen voor een beter hondenbeleid in Gemeente Altena bundelen, dus teken en deel onze petitie en zorg dat Gemeente Altena ook jouw stem hoort! dogs5.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Hondenveldje Nieuwendijk alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...