Hondenlosloopgebied Ermelose Heide moet blijven

Het college van burgermeesters en wethouders van Ermelo wil het losloopgebied op de Ermelose Heide verbieden. Dit is de heide waar honden nu alleen voor 8:00u en na 16:00u los mogen lopen.

Er wordt aangegeven dat de recreatiedruk op de hei en in de bossen van Ermelo steeds hoger worden, echter is de Ermelose Heide juist een van de meest rustige gebieden waar je met de hond los kan lopen, en deze is door de huidige ingestelde tijden al beperkt. 

Zeker voor honden met een grotere persoonlijke zone zijn de andere losloopgebieden niet te doen en veel te druk. Deze kunnen op de Ermelose Heide wel ongestoord rondlopen. Waarom niet eerder handhaven op honden die niet onder appel staan, in plaats van meteen het hele gebied dichtgooien voor loslopende honden.

Ze geven ook aan dat het de broedende vogels zou verstoren, een betere optie zou dan zijn om alleen tijdens het broedseizoen de Ermelose Heide tijdelijk te verbieden voor loslopende honden dan het rigoureus helemaal te verbieden.

Teken dus de petitite om de gemeente ervan te overtuigen dat het losloopgbied op de Ermelose Heide moet blijven bestaan!

WhatsApp_Image_2023-08-07_at_17.20_.11_.jpeg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Joyce Visser om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...