Honden losloopzone Kluisbos

Al via verschillende kanalen werden de inwoners van de gemeente Kluisbergen op de hoogte gebracht voor de gevolgen van het loslaten lopen van je hond. Hieronder kopieer ik de boodschap die te vinden was op de facebookpaging van buurtinformatienetwerk Kluisbergen:

Ook onze gemeente heeft net als alle gemeenten in de politiezone Vlaamse Ardennen nochtans in een algemeen politiereglement de verplichting opgenomen om alle honden aan de leiband te houden, terwijl de zogenaamde gevaarlijke honden een muilkorf moeten dragen. Inbreuken hierop worden beboet met een GAS-boete (wat staat voor Gemeentelijke Administratieve Sanctie). Dat betekent dat een boete kan opgelegd worden zonder dat het Parket moet tussenkomen. De administratieve geldboete bedraagt tussen de 25 en 250 euro, afhankelijk van de mate van overlast of herhaling van de feiten.

Ook in het maandblad van de gemeente, werd er nog eens extra nadruk gelegd op het verplicht aan de leiband houden van onze viervoeters en welke boetes het niet respecteren hiervan met zich mee zal brengen.

Als grote dierenvriend en honden liefhebber denk ik dat het niet misplaatst is de vraag te stellen of er ergens in het prachtige , 300 hectare grote bos ruimte kan gemaakt worden voor een losloopzone voor de honden. Op die manier kunnen de honden heerlijk rondlopen en snuffelen, worden de andere bewoners van het bos niet gestoord, kunnen andere sporters met een gerust hart het bos doorkruisen en kunnen de hondenbaasjes gelijkgezinde mensen ontmoeten en hun viervoeters de vrijheid geven die ze zo graag af en toe eens willen.

 

Denk jij hier net hetzelfde over?

Teken dan gauw deze petitie, wie weet is het een begin om naar de gemeente te stappen en ervoor te zorgen dat ze deze vraag serieus nemen.

Alvast bedankt !

 

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Margot Delarue toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...