Herenig de Ragdolls met het gezin

Geachte Minister Weyts 

‘Herenig de Ragdolls met de cattery van Alona Lyubayeva’.

‘Herenig de katten met het gezin.’     cat_16.jpg

Wij, klanten en sympathisanten van Cattery Scala Alona laten onze stem horen. We delen vastberaden onze positieve ervaringen die we de voorbije jaren hebben opgebouwd in contact met deze cattery. Als klant heb je immers een rechtstreekse inkijk in de manier van werken van deze cattery. We nemen het op voor de huisdieren die getroffen zijn in dit dossier. 

Als eigenaars kunnen we zeggen dat de katten afkomstig van Cattery Scala Alona heel goed gesocialiseerd zijn, ze hebben als kitten heel veel contact gehad met de moederpoes, maar vooral ook met andere gezinsleden en andere dieren,  waardoor ze ook gelukkig en vooral gezond zijn in onze nieuwe thuisomgeving.

U gaf de opdracht om 31 katten in beslag te nemen en in asiel te plaatsen. Ondanks dat deze katten in perfecte gezondheidsconditie waren en de cattery voorzag in verschillende, grote en ruime leefruimtes op bovenverdiepingen van het huis waar de inspecteurs zelfs niet geweest zijn. 

Vervolgens heeft u de beslissing genomen om 5 katten terug te laten keren en de erkenning als beroepsfokker te weigeren. Deze katten zijn momenteel getraumatiseerd en de meesten zijn ziek geworden tijdens hun verblijf in het asiel. 

cat_14.jpgDit besluit nam u naar aanleiding van de situatie die ontstaan is door tijdelijke opvang die Alona voorzag voor 18 pups uit oorlogsgebied Oekraïne.

Tijdens deze oorlog zitten veel fokkers vast in Oekraïne met hun hondjes, katjes, nestjes. Alona leefde met hen mee en probeerde met haar actie ‘Help Ukrainian Breeders’ hun leven wat gemakkelijker te maken, hun levenswerk en hun viervoeters te redden door rehoming te faciliteren. 

Op basis van een momentopname tijdens een huisbezoek door Dierenwelzijn,  concludeert u dat deze cattery gedurende jaren haar katten in slechte hygiënische omstandigheden vasthield. Deze informatie strookt helemaal niet met de realiteit die wij als klanten kennen en uw beslissing is gebaseerd op onwaarheden. 

Er was gedurende een korte periode een chaotische, onhygiënische situatie op het gelijkvloers van de woning en buiten. Het was een bijzonder karwei en uitdaging om al deze pups zo snel mogelijk zindelijk te maken, de woning meermaals per dag te poetsen, de honden te trainen en te verzorgen.  Alona ging meteen aan de slag zowel binnen als buiten de woning en bracht verandering aan in de tuin. Het gezin toonde aan dat ze dit advies en deze inspanning serieus namen. 

Deze situatie raakt ons heel erg, maar dit raakt nog meer deze prachtige Ragdolls, Alona en haar gezin. 

Via dit schrijven geven we een realistisch beeld van de werking van deze cattery en verwachten dat u uw eindbeoordeling wijzigt en de exclusiviteit van deze situatie inziet.  

1.Informeer naar de werking van deze Cattery en durf te kijken naar het totaalbeeld. cat_21.jpg

2. Erken de professionaliteit, kennis en ervaring van deze cattery, opgebouwd tijdens de voorbije jaren. Alona neemt de gezondheid van al haar katten en kittens heel ernstig. Ze doet alles voor het welzijn van haar katten en honden. Ook de betrokkenheid van het gezin bij de cattery is belangrijk. Tijdens een bezoek aan de cattery zie je een gezin, waarbij elk gezinslid op een liefdevolle manier omgaat met hun katten en honden. Een veilige, warme thuis voor elk dier. De socialisatie van al haar kittens gebeurt in een realistische leefsituatie met andere huisgenoten en andere huisdieren. 

3. Ga in dialoog met deze cattery en zoek mee
naar een echte ethische, duurzame oplossing voor al deze huisdieren.

4. Herenig de Ragdolls van Alona Cattery Scala.
Het is misdadig om deze volwassen katten en kittens die bovendien perfect gesocialiseerd en gezond zijn,  uit hun veilig nest weg te rukken naar een asiel. Deze katten horen niet thuis in een asiel. Dan creëer je net een zeer groot trauma en net het ontstaan van specifieke ziektes voor deze Ragdolls. Dat is pas dierenmishandeling. Deze katten van Cattery Scala Alona horen thuis in dit liefdevolle gezin. Een ethische cattery.

5. Reactiveer de katten met een specifieke opleiding ‘Animal Assisted Therapy’. Onder de in beslag genomen Ragdolls van Cattery Scala Alona kregen heel wat katten ook een opleiding ‘Animal Assisted Therapy’. Deze katten worden op een traumatische manier op non-actief gezet en kunnen dus niet meer ingezet worden voor het therapeutisch begeleiden van kinderen en mensen met een beperking. Deze beslissing treft zowel mens als dier. Dat toont ook aan hoe belangrijk Alona het vindt om mens en dier op een diepe, therapeutische manier in verbinding te brengen met elkaar. 

6. Heropen deze cattery. De beslissing om de erkenning van beroepsfokker te weigeren, is moeilijk te verantwoorden. De reacties van klanten van deze cattery zijn uitsluitend positief en komen van binnen- en buitenland. Dat laat ook deze online petitie zien.

7. Herevalueer de prachtige leefruimtes, het extra bijgebouw gebouwd ifv de cattery, de gezondheidstoestand van alle Ragdolls (voor ze in beslag werden genomen), de ethische manier van fokken gedurende vele jaren.
Er zijn genoeg redenen om blijvend in gesprek en dialoog te gaan met Alona Lyubayeva.

8. Criminaliseer deze humanitaire reddingsactie niet, maar blijf kijken naar het volledige verhaal van deze bijzondere reddingsactie en werking van deze cattery.

Cat_11.jpg9.Luister naar het volledige verhaal van de actie ‘Help Ukrainian Breeders’.
Op 22 april keerde zij terug met deze oorlogsvluchtelingen. Mensen en dieren. Zij bracht 18 pups mee van Oekraïense fokkers die zij in België een veilig leven wilden geven in nieuwe liefdevolle gezinnen. Zij kozen bewust voor goed gefokte pups omdat zij het risico op rabiës minimaal wilden houden.
Op 25 april zijn zij naar de dierenarts geweest in België zodat de gezondheid van elke pup gecontroleerd werd en de vaccinaties werden opgevolgd en zelf herhaald, indien nodig. Alle passen werden gecontroleerd en ook administratief in orde gezet waar nodig. En uiteraard maakten ze ook een officiële melding bij de overheid (FAVV) dat zij 18 gezonde gevaccineerde pups uit Oekraïne in huis hebben. Deze bijzondere actie gaf de aanleiding tot een drastische, verkeerdelijke beslissing van u en Dienst Dierenwelzijn op basis van een momentopname tijdens een huisbezoek.

10. Geef mensen de tijd om het advies van de inspecteurs van Dierenwelzijn correct uit te voeren en maak pas daarna een eindbeoordeling. 

11. We hopen dat u en dienst Dierenwelzijn kan inzien dat deze tijdelijke humanitairecat_8.jpg reddingsactie van 18 Oekraïense pups vluchtelingen net ondersteuning nodig heeft en dus helemaal geen juridische bestraffing.De katten beschikken over de volledige bovenverdieping van de woning. De honden krijgen tijdelijk de volledige gelijkvloers tot hun beschikking als leefruimte. Op deze manier leven honden en katten zo min mogelijk met elkaar. Ook het extra bijgebouw van 32 m² kan minimaal 25-30 katten huisvesten. Dit creëert een veilige en katvriendelijke leefruimte, helemaal afgescheiden van de honden. Deze cattery is blijvend in vernieuwing en staat ook positief tegenover elke advies tot verbetering van de leefomstandigheden. 

12. Onterecht criminaliseert u Alona Lyubayeva als persoon.
Alona is geen misdadiger, ze is geen dierenmishandelaar, ze is zeker geen illegale dierenhandelaar. Dit was geen actie vanuit commerciële overweging, maar een humanitaire reddingsactie vanuit een grote, persoonlijke betrokkenheid met Oekraïne en de intentie om mensen en dieren in nood te helpen uit oorlogsgebied. 

13. Criminaliseer deze actie dus niet. Zet de strafrechtelijke procedure stop. cat_19.jpg
   

Hoogachtend,
klanten en sympathisanten van Alona Cattery Scala

 


klanten en sympathisanten van Cattery Scala Alona    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik klanten en sympathisanten van Cattery Scala Alona om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )