Help ons aan veilige ruiterroutes in Landgoed Haarzuilens. Teken de petitie!

Beste Ruiters,

Willen jullie onderstaande petitie tekenen zodat er een uitgebreid ruiternetwerk tot stand kan komen? Graag zoveel mogelijk delen of mailen met je vrienden. Bedankt!

Petitie ruiterpaden in het recreatiegebied Landgoed Haarzuilens

Wij: Ruiters van Stal Ebskamp en overige pensionstallen uit de omgeving Haarzuilens, Vleuten, Kockengen, Harmelen en De Meern.

Hebben geconstateerd:

*Dat er een fantastisch recreatiegebied is ontstaan in de omgeving van Landgoed Haarzuilens en dat er veel recreatiemogelijkheden zijn behalve voor de ruiters en hun paarden, welke toch in grote getalen aanwezig zijn in deze mooie omgeving.

*Er geen verbinding is met het ruiterpad welke is aangelegd in het Maximapark *Dat veilig buiten rijden voor de ruiters en hun paarden steeds minder mogelijk is.

*De routes van stal naar de natuurgebieden over de openbare wegen zijn gevaarlijker vanwege het delen van de weg met andere weggebruikers, denk hierbij aan recreatiefietsers, wielrenners, voetgangers en snelverkeer. De bermen zijn vaak smal of niet tot nauwelijks begaanbaar.

*Om de veiligheid te waarborgen er aparte ruiterpaden nodig zijn De ruiterpaden voorkomen mest op de wandel en fietspaden en dus ook ergernis van de voetgangers, fietsers en bewoners.

*Een mooi ruiterpadennetwerk levert meer hippische toerisme in en rondom Haarzuilens, tenslotte heeft Kasteel Haarzuilens een mooie historie met het gebruik van paarden

En verzoeken:

Dat zowel de Gemeente Utrecht als Natuurmonumenten een plan gaan maken om in dit mooie gebied ook recreatie mogelijk te maken voor de ruiters en hun paarden.

Wij ruiters dragen daarin graag ons steentje bij.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Angela Kamerbeek om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF







Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...