Help meerdere Wijntjes redden uit de moordhanden van marktfokkers

Konijnen, hamsters, cavia's, etc. worden tot op de dag van vandaag nog steeds verkocht op onze markten. Niet enkel leuke harige knaagdieren worden verkocht, maar ook een heel tal soorten vogels. 

Deze jonge (vaak schattige) beestjes worden veel te vroeg bij hun moeder weggehaald. Hier begint het probleem al. Tal van aangeboren afwijkingen zijn namelijk dan bijna nog ontzichtbaar.

Door het kapot gekweekte tempo van deze nestjes, worden ze vaak ondervoed, nog niet volgroeid en vol ziektes in veel te kleine kooien gestopt. In de ijdele hoop ze daarna te kunnen verkopen aan mensen die op die 'mooie en zonnige zondag' ondoordacht een metgezel in huis nemen.

Na enkele dagen/ weken komen de mankementen en ziektes tevoorschijn en worden de beestjes 9/10 terug ter adoptie gezet. Of erger, ergens "gedropt" zodat ze er vanaf zijn. 

Of ik uit eigen ervaring spreek? Wees maar zeker.

2 weken geleden verloor ik mijn geliefde "wijntje".

Mijn kleine schat van 7 weken oud heb ik bij iemand weggehaald die een impulsieve aankoop deed op de markt in Antwerpen (op die mooie en zonnige zondag).

Mijn Wijntje was volledig kapot gekweekt, had misvormde tandjes, een luchtwegeninfectie, als ook een oogontsteking en waren zijn longetjes niet intact.

Samen met de dierenarts hebben we weken/ maanden lang, er alles aan gedaan om Wijntje te helpen.

Maar tevergeefs.. Wijntje zou nooit meer genezen en steeds meer en meer afzien.

Een hartverscheurende beslissing moest gemaakt worden.
Ik nam Wijntje rustig in mijn armen en drukte hem zachtjes tegen mijn borst aan, want daar lag de snoeper altijd het liefst. Binnen 5 minuten nadat de spuit was gezet, lag hij inslaap en stopte zijn hartje met kloppen.

Tranen van verdiet en woede stroomde uit mijn lichaam.

Voor de liefde die ik (nog altijd) draag voor dit wondertje, maar ook voor de woede die binnen in mij brandt.

Het is omdat wij, mensen, deze lieve kleine schattige dieren blijven kopen op de markt, dat de fokkers hun omzet zien blijven draaien.

Dit verdienen ze echt niet. Het is, en blijven dieren die recht hebben op een fijn en gezond leven.

Ik heb jullie hulp vanaf nu nodig, want ik kan het niet alleen.

Haal samen met mij deze dieren van de markt en maak hiermee een einde aan de triestige en toekomstloze broodfok.

Wij(ntje) zijn jullie alvast heel dankbaar.
WhatsApp_Image_2021-01-08_at_23.23_.09_1.jpeg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Astrid Versieck toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...