Stop de uitwijzing van geïntegreerde Daria!

Daria Koptilova woont al langer dan 3 jaren in België en maakte sindsdien vele vrienden. Ze is een aangenaam persoon en komt altijd enthousiast over. Door haar positieve ingesteldheid en vlot karakter legde ze snel contacten en creëerde ze de voorbije jaren een uitgebreide vriendenkring. Het is duidelijk dat ze wel degelijk een duurzame lokale verankering heeft en dat het ondenkbaar is haar uit haar sociale kring te verwijderen.

Daria is een modelburger en kwam dan ook nooit in contact met het gerecht. Ze deed al het mogelijke om zich zo snel mogelijk te integreren in de Belgische maatschappij. Dit lukte haar ook zonder enig probleem. Daria sprak al 4 talen, waaronder Frans, en leerde ook de Nederlandse taal heel vlot. Momenteel spreekt ze vloeiend Nederlands. Ze vond al snel werk bij IVCA, het Intercultureel Vrouwencentrum in Antwerpen. Deze organisatie zet zich in voor een actieve participatie van vrouwen en meisjes in de samenleving. Daria deed hier behalve haar betaald werk ook een lange tijd vrijwilligerswerk, wat nogmaals haar hulpbiedend karakter en bereidwilligheid om te werken aantoont. Ook heeft Daria nooit ondergedoken in België geleefd. Ze had een domicilieadres of ze gaf haar verblijfplaats door aan de Cel regularisatie. Daarnaast was ze ook steeds telefonisch bereikbaar.

Toch werd Daria op woensdag 23 mei bij haar thuis opgepakt en weggebracht naar het Centrum voor Illegalen te Brugge. (Zandstraat 150, 8200 SINT-ANDRIES-BRUGGE) Daar zit ze momenteel opgesloten en wacht ze op haar vonnis. In het slechtste geval zit ze daar nog 2 maanden én kan ze worden uitgewezen naar Oekraïne.

Daria heeft zich volledig aangepast aan de Belgische maatschappij. Als inwoner van België vind ik dat iemand die wél alle moeite doet om zich aan te passen, niet kan worden uitgewezen maar een verblijfsvergunning verdient. Ik verwacht dan ook dat Daria Koptilova spoedig wordt vrijgelaten en haar leven in Antwerpen legaal kan verderzetten.

Het is duidelijk dat onze wetgeving omtrent regularisatie dringend moet herzien worden...

Als u deze mening deelt, gelieve deze petitie dan te tekenen en te verspreiden.

Daria zal u ontzettend dankbaar zijn!

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Dave Schram om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...