Gerechtelijke dwalingen of laffe rechters

 

 

Deze petitie zijn wij gestart om bij het gerecht in Belgie als in Nederland de rechters uit hun ivoren toren te krijgen en ze hun de ogen te doen openen, dat het met deze straffen die uitgesproken worden het niet langer gaat.

Vooral niet voor de nabestaande van deze daden. Nu staan de nabestaande en de slachtoffers in de kou

STEUN ONS EN TEKEN AUB DEZE PETITIE  U HELPT ONS EN ANDERE

 

Hieronder de link naar de reportage van 01/02/15  van RTV kempen

http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2015020112512530_ouders-verongelukte-joyce-en-dorien-richten-facebookpagina-op

 

 

 

 

Werkstraf voor doodrijden Belgische meisjes, nabestaanden woedend: 'Boosheid houdt me overeind'

GILZE - Bas H. uit Gilze die twee tienermeisjes uit het Belgische Ravels doodreed in het dorpje Weelde-Station, net over de grens bij Baarle-Nassau, heeft in hoger beroep een rijverbod van drie jaar en een werkstraf van 150 uur gekregen. Nabestaanden zijn woedend over de lage straf. Yvonne de Jagher, moeder van de overleden Joyce Baelemans, is er duidelijk over: "In mijn ogen keuren ze het goed dat iemand mensen doodrijdt en doorrijdt."

De politierechter legde Bas H. vorig jaar een celstraf van negen maanden en een rijverbod op. H. ging in beroep en de rechter zette de straf om in een werkstraf.

Het fatale ongeluk gebeurde in de nacht van 2 op 3 december 2011. Bas H. reed in zijn bestelwagen de twee meisjes aan die op een scooter zaten.

 

 
'Opvang was geweldig, het proces was bullshit'
De ochtend van 3 december staat Yvonne nog helder voor de geest. "De politie stond ineens aan de deur. Ze kwamen binnen en vroegen of ik een dochter heb die Joyce heet. Het was verschrikkelijk. De opvang daarna was echt geweldig. Maar het hele proces bij de rechter was bullshit."

Voor de veroordeelde heeft De Jagher weinig begrip. "In de rechtbank heb ik hem een kwartier lang de huid vol gescholden, maar het boeide hem niet. Het deed hem niks. Dat maakt het allemaal veel erger."
 'Het leven is oneerlijk'
De Jagher is stomverbaasd dat de Belgische rechter zo'n lage straf heeft opgelegd aan de Nederlander. 'Eindelijk zouden we dan rust mogen krijgen om het overlijden van onze dochters te kunnen verwerken, in hoeverre dat mogelijk is, maar door de uitspraak van de rechter blijven wij met verslagenheid achter. Wat is het leven toch oneerlijk', zo schrijft ze op een speciaal opgerichte Facebookpagina.

'Gerechtelijke dwalingen of laffe rechters' heet de protestpagina die in een dag tijd al zevenhonderd keer is geliket. De nabestaanden hopen dat de Facebookpagina zoveel mogelijk steun krijgt, zodat er via een petitie of andere actie aandacht gevraagd kan worden voor de in hun ogen veel te lage straf.

'Mijn boosheid is het enige dat ik nog heb'
"Hier in de buurt is een man onlangs tegen een boom gereden", zegt De Jagher. "Hij kreeg een hogere werkstraf dan Bas H. Je gaat vergelijken en dan denk je al heel snel dat het niet klopt. Ik ben heel erg boos. Dat is het enige dat ik nu heb en dat houdt me nog overeind."