"Geluksplek" café Smeets mag niet verdwijnen!

"Geluksplek" café Smeets mag niet verdwijnen!

2021-04-25_21_47_21-Document1_-_Word.jpg

Beste mensen,

De gemeente Roerdalen heeft onlangs toestemming gegeven om voormalig café Smeets, met meer dan 100 jaar historie, om te bouwen tot een appartementencomplex. 

Vele buurtbewoners van café Smeets in St. Odiliënberg zien graag dat er een horeca-bestemming in de oude dorpskern blijft omdat er overdag veel fietsers, wandelaars en kanovaarders vragen waar ze een kopje koffie kunnen drinken.

Wij verwijzen naar nota’s van de gemeente Roerdalen (herinrichting Kerkplein, 3 maart 2006) waarin staat vermeld: Geen plein in onze gemeente trekt zoveel mobiele toeristen als het Kerkplein/Raadhuisplein. Het betreft bezoekers van het Heemkundemuseum en de basiliek. Vele klassieke toertochten, fiets- en wandelroutes (o.a. het Pieterpad) komen langs het plein. En natuurlijk niet te vergeten de vele kanovaarders die op het plein aanleggen/vertrekken. Volgens een recente publicatie streeft gemeente Roerdalen naar 100.000 toeristen per jaar.

Wat kunnen we deze toeristen in de 'Parel van de Roerstreek' bieden als de horecabestemming van het plein verdwijnt? Hoe kan toerisme worden bevorderd als er geen horeca meer is? Zonder nabijgelegen horeca worden de aan het plein gelegen monumenten ook niet meer zo goed bezocht.

Met het tekenen van deze petitie geeft u aan dat er een horecagelegenheid in café Smeets moet blijven. Dit draagt bij aan de levendigheid en sfeer van deze bijzondere dorpskern. Steunt u deze petitie, laat het ons dan weten door hem te ondertekenen!

Overigens staat het u natuurlijk ook vrij om individueel bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit van de Gemeente Roerdalen.


Buurtbewoners Raadhuisplein St. Odiliënberg    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Buurtbewoners Raadhuisplein St. Odiliënberg alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...