GEEN EXAMENS IN VLAANDEREN 2021!

Beste mensen, kinderen,leerkachten, directeurs

Zoals iedereen wel weet komen de examens eraan. Dit is altijd een heel moeilijke en stressvolle periode voor elke leerling. Voor de leerkrachten is het natuurlijk ook geen makelijke periode door alle verbeteringen. 

Corona is er nu al meer dan 2 schooljaren en het waren 2 speciale schooljaren. Het is voor niemand gemakelijk en iedereen heeft het deze afgelopen periode moeilijk gehad of heeft het moeilijk.

Maar op het vlak van onderwijs zijn het vooral de leerlingen die er van afzien. Het alternatief ''afstandsonderwijs'' is geen goeie oplossing en ik denk dat elke leerling hier akkoord mee gaat.

Elke dag taken krijgen en af en toe een live les via de computer is niet genoeg om de nodige leerstoffen te begrijpen. Dit is niet de manier om dingen bij te leren. Als leerlingen hebben wij ondersteuning en hulp nodig en dat lukt niet met het  ''afstandonderwijs''.

Het ergste van de hele situatie is dat er geen rekening wordt gehouden met de leerstof die de leerlingen moeten kennen en het feit dat wij als leerlingen al zolang vanaf thuis moeten ''leren''.

De reden dat deze petitie is gemaakt is puur omdat wij als leerlingen voelen dat de examens dit jaar gewoon veel te riskant en moeilijk zijn voor de slaagkansen. En niet omdat wij als leerlingen ''geen zin'' hebben in de examens. Dat is altijd al zo geweest, nu is het gewoon noodzakelijk. Er is super veel tijd verloren gegaan, veel te veel.

In Wallonie en Brussel hebben de scholen al het goeie voorbeeld gegeven en zijn de examens afgeschaft. Laten we met alle leerlingen die in het secundair onderwijs in Vlaanderen zitten samen deze petitie tekenen en hopen dat er begrip komt voor onze situatie! 

Alvast bedankt aan iedereen die deze petitie heeft ingevuld!

 

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Elke leerling om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...