Geen Asielzoekerscentrum Parallelweg Leerdam

EDAD0853-54CE-4678-BC48-E30BCF7672A0.jpeg177EF9CE-9E1D-49BE-9C34-C769DA1B74B4.jpegMet veel verbazing hebben wij als bewoners van wijk Ter Leede in Leerdam kennis genomen van de plannen van de gemeente Vijfheerenlanden om een AZC te willen huisvesten naast onze wijk.

Binnen 24 uur worden wij geacht te reageren op de plannen van de gemeente om een kleine 500 asielzoekers te huisvesten nabij een kinderrijke buurt, zonder hierbij antwoorden te krijgen op vele vragen:
- hoeveel mensen moeten er worden opgevangen?
- wat is de termijn/tijdelijke aard waar de gemeente over praat?
- kunnen onze kinderen straks nog wel veilig sporten op het Glaspark?
- kunnen onze kinderen straks nog wel veilig reizen naar en vanaf het Glaspark?
- wat is de impact van een groep van circa 500 asielzoekers nabij een wijk met 5000 inwoners? Procentueel gezien op twee woonwijken (Ter Leede en Leerdam Noord) een toename van 10% aan inwoners. Gezien de locatie in Ter Leede ligt deze toename nog veel hoger. 
- waarom wordt er juist gekozen voor deze locatie en zijn er serieuze andere opties?
- wat is de samenstelling van de groep die opgevangen dient te worden?
- wat gaan de instanties doen om ons te behoeden voor de overlast die nabij vele AZC’s in Nederland aan de orde van de dag is?

Dit is nog maar een kleine greep van de vragen die wij hebben.
Tot de tijd dat we duidelijk voor ogen hebben wat de gemeente exact voor plannen heeft is er voor mij maar één antwoord:

Nee tegen het AZC!

Heb jij ook zorgen over de gang van zaken en de plannen voor een AZC nabij wijk ter Leede en het Glaspark? Teken dan de petitie en steun ons!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Inwoners Leerdam om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...