Géén asielcentrum Boom

WhatsApp_Image_2021-11-02_at_16.46_.19_1.jpegHet voltallige bestuur van N-VA Boom verzet zich tegen de komst van een asielcentrum. 
 
Op vrijdagavond 29 oktober werd onze Burgemeester telefonisch gecontacteerd door Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
In dit telefoongesprek werd meegedeeld dat de staatssecretaris had beslist om in Boom een asielcentrum te openen in de gebouwen van de voormalige belastinginspectie op het Van Cleemputplein met een capaciteit van 140 bewoners.
Uiteraard wordt dit ‘dictaat’ ten stelligste betwist en heeft de burgemeester meegedeeld dat hij dit met alle legale middelen zal bestrijden.
Dat er asielzoekers zijn, is één zaak, dat men een asielcentrum opent in onze gemeente, een andere!
In een gemeente met een fragiele sociale structuur is het onbegrijpelijk en ongezien dat men dit gedwongen oplegt.
Boom heeft 87 leefloongerechtigden, 105 budget beheren en 10 plaatsen Lokaal Opvang Initiatief waar al asielzoekers worden opgevangen.
Bovendien is er een hoog kinderarmoedecijfer en een laag gemiddeld inkomen: één van de laagste in het Vlaamse land.
Het is duidelijk dat deze federale regering - die absoluut de onze niet is - geen rekening houdt met de sociale structuren en zich niet als een degelijk bestuur kwijt van haar taken: geen enkel medezeggenschap, geen communicatie, NIETS.
De N-VA Boom verzet zich met kracht tegen de komst van dit asielcentrum en roept de Bomenaars op om mee hun ongenoegen te uiten.
 
 
 
 
 
 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik N-VA Boom om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...