Geef de luier inzamelpunten terug!

Gemeente het Hogeland heeft onlangs besloten om de luier inzamelpunten te verwijderen. Het is de bedoeling dat de luiers gewoon weer bij het restafval worden gedaan..

Tegelijkertijd wil de gemeente dat het aantal kilo restafval in 2025 30 kilo per inwoner per jaar zal zijn. Om dit te stimuleren wordt de GFT vaker geleegd en wordt dit geheel gratis. Ook wordt er gekeken  naar meer gratis inzamelpunten voor papier, klein chemisch afval en grofvuil. En wordt de prijs per ingeleverde kilo restafval verhoogd. Zo betaalt men voor 1 kg restafval in 2021 €0,26 cent en €2,- per lediging. Nu de luiercontainers verdwenen zijn betekent dit voor gezinnen met jonge kinderen een forse stijging van de maandelijkse lasten..

In de enquete die is gehouden over het nieuwe afvalsysteem (hoe vaak legen, wel of niet plastic scheiden etc) is het luier verhaal nooit ter sprake gekomen. Het heeft een keer in de krant gestaan, maar na telefonisch contact met de gemeente werd mij verteld dat dit niet klopt en dat de luiercontainers zouden blijven. Helaas zijn deze nu toch weggehaald en worden de gezinnen met jonge luierdragers gedwongen om hoge kosten te betalen,  terwijl het zo'n mooi systeem was.... De luiers (en incontinentie materiaal) worden gerecycled, er worden andere spullen en groen gas van gemaakt.

Laten wij ervoor zorgen dat de luiercontainers terug komen en dat ook de jonge gezinnen uit kunnen komen op 30 kilo per persoon aan restafval per jaar! Ipv 30 kilo per maand met 2-3 kids in de luiers.. 

Teken asjeblieft de petitie voor jezelf, of een ander die hier baat bij heeft!

P.s. voor  incontinentie materiaal kan men een extra grijze bak aanvragen met een medische verklaring, maar dit geldt dus niet voor luiers van kinders.. 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Floor om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...