Pesten mag niet gedoogd worden

Quoted post

HeavenlyRonaldR.I.P.

#19 #18 De Pester heeft hulp nodig!!!???

2012-12-16 14:13

Als een pester nodig heeft kan dit alleen in een zetting waar ze niet in contact komen met hén die ze het slechte voorbeeld gegeven heeft! Doorgaans zijn dit zelfs hun opvoeders.

De politie erbij halen, helpt niet, want dan verkopen die ouders allerlei smoesjes. Smoesjes zoals: 'Ik heb hem- / haar c.q. hún niet 24 /7 per dag in de hand!'
Kijk dít zou niet nodig moeten zijn, want als de opvoeding deugt, dan weten ze wat normen en waarden zijn.
Echter zélfs de ouders van de jeugd, blijkt hieraan te ontberen, wat ze zélf niet hebben mee gekregen kunnen ze dus óók hun kids niet leren!

Dít is overigens een uitlating van een buurtbemiddelaar, die toegeven zélf niets te kunnen doen en níet de middelen hebben, want de ouders, die vaak even hard mee pesten en het door hún slechte opvoeding niet kúnnen... Tja dan weet men het niet meer! Dán blijft er naar mijns inziens maar een ding over...

De raad van KInderbescherming, Jeugdzorg, OTS en TBS, want het is immers níet normaal, dat men je tuinhek sloopt, je raam ingooit met een grote grindtegel etcetera. Wanneer wij deze tegen ons hoofd hadden gekregen... Had het wél heel slecht met ons afgelopen!
Kijk dan moet je niet zeuren, de wijkagent laat zich niet zien en ze willen niet eens de tegel zien! Hij ligt in een vuilniszak nog steeds voor ze klaar!

Zo wérkt de hulpverlening naar de slachtoffers toe. En dan hebben de pesters hulp nodig?
De daders / pesters, lachen je uit, want zij zijn oppermachtig! Niemand die er iets tegen doet en dat is prachtig!

Kijk mijn man pakt op school de klas wel aan, wanneer er iemand een ander pest om zijn uiterlijk! Dan krijgt iedereen te horen wat hij- / zij ís! Als iemand een roodharige uitscheldt óf anderzijds! Confronteert hij hen met hún ZIJN! Dan is het van ja hij is rood, ik ben dik, zij is klein, hij is lang en mager, JIJ bent TURK en als hij dan de reactie krijgt: 'Néé ik ben Nederlander!', geeft hij er vriendelijk achteraan: 'Ja maar wél van Turkse afkomst!'

Aan het begin van het leerjaar, is het dan voor iedereen duidelijk, dat het niet uitmaakt hoe je er uitziet en dat legt hij ze haarfijn uit! Het gaat erom wie je bent, dat je er voor elkaar kunt zijn, niet alleen in goede tijden, maar ook in slechte tijden! Uiterlijk is onbelangrijk, maar écht mens zijn, zowel binnen als buiten school, in de sport en noe maar op!We hebben onlangs kunnen zien en horen, hoe erg dát kan lopen in de sport, waar men geen respect kende, zelfs ouders deden mee!

Stoppen met pesten begint bij de pesters zelf! Steevast zouden ze moeten beginnen met het woord en begrip verdraagzaamheid te leren bevatten, in hun opvoeding, op school en waar dan ook! Pesten kán leiden tot oorlog en daar zijn er nog steeds teveel van.

Waarom worden wij, Nederlanders, anders nog steeds richting oorlog's-gebieden gestuurd om dáár de boel te redden? Mijn vader heeft vroeger..., gevochten in Nederlands-Indië, als oorlog's-vrijwilliger tijdens "De Politionele Actie's", vlak na WO II, heeft daar naar later bleek een flink trauma aan overgehouden.

Mijn oma hield een pension, toen de mensen uit Nederlands-Indië werden verdreven, daar zij voor het Nederlanderschap kozen en met niets dan een koffertje, in Nederland aankwamen doorgaans per boot en openbaar vervoer. Zij hadden onderdak, voeding en geld nodig! Wat ze van de regering kregen, maar zij zocht contact met scholen zodat de kinderen naar school konden, maakte de mensen weg-wijs en zorgde ervoor dat er dingen gevierd konden worden! Zoals Sinterklaas Die écht kwam! Kerst en noem maar op! Zorgde via allerhande wege dát ze de eerste kleding kregen, want toen zij aankwamen in Nederland was het koud, iets wat ze dáár niet kenden! De mensen verbleven daar tot ze een huis hadden gekregen, met inrichting en al!

Kijk, mijn man en ik weten wat waarden en normen zijn! Kregen het mee in onze opvoeding, hoefden níet 24 / 7 per dag in de gaten gehouden te worden, maar het lijkt wel, dat men, hoe rijker men is, hoe minder men heeft meegemaakt, hoe harder men anderen dénkt te kúnnen mogen veroordelen, uitschelden en het leven zuur te maken, want zij staan boven de rest!
Juist dát is nu de pést!

Reacties

Ingrid

#20 Re: #18 De Pester heeft hulp nodig!!!???

2012-12-16 14:35:07

#19: HeavenlyRonaldR.I.P. - #18 De Pester heeft hulp nodig!!!???

Ik begrijp jouw reactie best wel, het is inderdaad best zuur dat diegene die ons onrecht aandoen;
hulp zouden krijgen!
Maar ik ben met de tijd meer en meer gaan geloven dat hulp een ruim begrip is hoor...dat soort hulp waar jij het over hebt
is inderdaad geen hulp... zo hou je pesten in stand....

 

Maar wees maar zeker dat iemand die pest een groot probleem heeft, rijk of niet, knap of niet...etc...
Overal wordt gepest ...zowel bij rijk als arm....
Als de pester geen hulp krijgt dan zal hij vervallen in hetzelfde gedrag en dat wil ik toch ook even benoemen!

Slachtoffers moeten beschermd worden voor zulke personen maar zonder de pester iets bij te brengen en dus hulp te bieden
Kan je dit nooit verhelpen en gaat de pester als volwassenen gewoon verder in zijn werkveld...omgeving enz... 
Nu nog bekijken welke hulp hem helpt hé...want de pester uit de wind zetten helpt uiteraard niet!!!! Dat heeft het verleden nu wel duidelijk aangetoond!
De confrontatie aangaan met zijn slachtoffer en hem bewust maken van de schade die hij aanricht en hierin duidelijk het slachtoffer steunen; kan ontzettend verrijkend zijn en de pester zover brengen dat hij dit gedrag leert aanpassen...

PESTEN KAN NIET EN NOOIT AANVAARD WORDEN