GESLOTEN! Landsmeer: steun aan onze Burgemeester!

Quoted post

Ellie, het Ilper vrouwtje

#218 Open brief aan de hr. Remkes

2012-09-26 15:44

Open brief aan de commissaris van de koningin van Noord-Holland
Dhr. Remkes

26 september 2012

Geachte heer Remkes,

U zult het inmiddels wel hebben vernomen: Gisteravond is de democratie ernstig geschoffeerd in de gemeente Landsmeer…
Ruim 2000 Landsmeerders, Ilpers en Purmerlanders hebben door middel van het tekenen van de petitie de gemeenteraad laten weten dat zij het niet eens waren met het op non-actief zetten van burgemeester Astrid Nienhuis. (Motie 13 sept. 2012 raadsvergadering Landsmeer ingediend door VVD en PVDA)
Ruim 2000 handtekeningen, dat betekent een enorme hoeveelheid op een bevolking van 10.000, een enorme hoeveelheid op het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010!

Waarom is er in ons bestel geen maatregel opgenomen om bij dit soort ernstige calamiteiten een gemeenteraad huiswaarts te kunnen sturen en tussentijds nieuwe gemeenteraadsverkiezingen uit te schrijven? Me dunkt dat er in meerdere gemeentes de behoefte kan bestaan om deze (ernstige) maatregel uit te voeren. Een “motie van wantrouwen” gesteund door een nader te bepalen hoeveelheid burgers, zou zeker in dit geval een goede en gedegen oplossing zijn.

Gisteravond bevonden wij ons in een beschamende voorstelling die de coalitiepartijen VVD en PVDA tentoon spreiden.
De fractievoorzitter van de PVDA, de hr. Hans Brosse, lag u eigenlijk woorden in de mond die de uitkomst van het conflict voorspelden, hoe is dit mogelijk? Heeft u tussentijds wellicht met dhr. Brosse gesproken en heeft hij deze uitspraken rechtstreeks geciteerd? Met uw toestemming?
Ook trok dhr. Brosse conclusies uit het opgemaakte rapport van dhs. Ch. Leeuwe en mr. H.W.M. Oppenhuis de Jong die niet de waarheid bevatten zoals opgetekend in het bedoelde rapport maar in losse stukjes werden opgevoerd door de hr. Brosse zodat het gehele rapport uit het verband en met een verkeerde interpretatie opgevoerd werd door hem namens de PVDA als motivatie voor het stemgedrag van zijn fractie.
Ook voerde dhr. Wienar Smedeman namens de (meerderheid) van VVD het woord met een betoog dat ronduit beschamend was, ieder woord dat dhr. Smedeman uitsprak was bedoeld ter bescherming van de VVD wethouder, een betoog dat nergens anders op gebaseerd was en droop van vals medelijden, een interpretatie van democratie in het enige belang van de VVD, behoud van hun wethouder…

Hoe kunnen partijen die onze democratie voorop in het vaandel hebben staan, deze zelfde democratie zó in het openbaar verkrachten?
Hoe kan de overweldigende stem van de straat door deze partijen zo genegeerd worden? Hoe kan een spontane, maar gedegen burgeractie zo in een verkeerd daglicht gezet worden door een aaneengesloten en vastberaden coalitie van PVDA en VVD die plaats heeft genomen in een loopgraaf, op deze wijze straal genegeerd worden omdat persoonlijke belangen in dit conflict belangrijker zijn geworden dan de democratie?

Hoe de uitkomst ook moge zijn, het is ons, burgers duidelijk dat dit ons veel geld zal gaan kosten, geld wat niet nodig zou zijn geweest, maar dat door een stijfkoppige coalitie met een meerderheid in de Landsmeerse gemeenteraad op het bordje van de burger zal worden gelegd…

Intussen kan de coalitie met zijn wethouders zijn gang gaan en alvast omkijken naar een minder vastberaden burgemeester…

Luisterend, c.q. lezend naar en in alle commentaren van onze inwoners die in de verschillende media de ronde doen, wordt het misschien tijd om een gedegen onderzoek te doen naar het waarheidsgehalte daarvan: Het kan wellicht veel onrust wegnemen bij de burgers van Landsmeer en de juiste conclusies boven tafel krijgen.
Ondertussen moeten wij burgers van Landsmeer leven met een gemeenteraad waarvan wij de meerderheid, dus de grootste partijen en de daaruit voorkomende wethouders, niet meer kunnen vertrouwen, de leugen heeft geregeerd…

Ik hoop, commissaris, dat u het gehele verslag van de raadsbijeenkomsten van 13 en 25 september óók wilt bekijken, de emoties wilt ervaren die de boosheid van de meerderheid van de Landsmeerse burgers nu beleven. De machteloosheid die in de naam van de democratie geuit wordt, de verslagenheid van de man en vrouw op straat.
Wij, als burgers van onze mooie gemeente hebben dit collectief ervaren als een hevige aanslag, een aanslag op ons rechtvaardigheids gevoel, een aanslag op onze democratie, een aanslag op ons gevoel als gehoorde burger…
Nu moeten we wachten, machteloos en terneergeslagen, op 2014... Twee jaar nog als gemuilkorfde burger, in de naam van dezelfde democratie…

Ik wens u alle wijsheid toe,

Met vriendelijke groet,


Ellie Buijs- de Jong
Den Ilp 79
1127 PH Den Ilp gemeente Landsmeer

Reacties


Gast

#219 Re: Open brief aan de hr. Remkes

2012-09-26 16:31:28

#218: Ellie, het Ilper vrouwtje - Open brief aan de hr. Remkes

Respect voor je woorden Ellie. Gr. Sylvia

Paula Wals

#237 Re: Open brief aan de hr. Remkes

2012-09-27 11:43:32

#218: Ellie, het Ilper vrouwtje - Open brief aan de hr. Remkes

Heel goed Ellie, sluit me er helemaal bij aan