Studio2000 mag niet verdwijnen!

Quoted post


Gast

#26 Re:

2012-05-17 12:55

#23: Raf -

Mogen studio 2000 niet alleen beschouwen als een "cinema, uitgebaat door de gemeente"!!! Dit is eerder een oord waar de plaatselijke "kleine" verenigingen hun hobby kunnen uitoefenen. En wat "winst" betreft. Ik vraag me af wat de "winst" is van bv. de sporthal, na aftrek van alle kosten (onderhoud, personeel, verwarming, elektriciteit, afschrijving, ....) Of is dit aanvaardbaar wegens "openbaar nut"???

Versta me niet verkeerd. Haacht heeft recht op een waadige sportinfrastructuur en we mogen hier best blij mee zijn. Maar mag er ook wat plaats voor cultuur en sociaal leven?

Reacties

Raf

#27 Re: Re:

2012-05-17 17:03:51

#26: - Re:

Natuurlijk mag dat. Dat moet zelfs! En die zal er ook zijn als het nieuwe gemeentehuis klaar is. Daar zullen meerdere zalen een zaaltjes beschikbaar zijn voor het gebruik door het verenigingsleven. Zalen die overigens veel beter tegemoet komen aan de hedendaagse normen van kwaliteit en hygiëne. Waarom toch willen vasthouden aan een verouderd, zeg maar verkrot gebouw met beperkte mogelijkheden? Nee, ik blijf bij mijn standpunt: Studio 2000 wordt best afgebroken en verkocht als bouwgrond eens het nieuwe gemeentehuis klaar is. Het zal dan geen enkel nut meer dienen.

En ja, inderdaad, ook het gemeentelijke sportcomplex is geen winstgevende operatie. Dat heb ik trouwens nooit beweerd. Dat hoeft ten andere ook helemaal niet. Mijn opmerking over dat "winstgevende" sloeg op het compleet van de pot gerukte verhaaltje dat de Studio 2000 ooit in de "top 5 van de meest winstgevende cultuurhuizen" zou hebben gestaan. Volstrekte nonsens natuurlijk.