Drielse Kermis privatiseren NEE!!

Quoted post

Mathilde

#293 Re: in juli 2009 in Carillon Column over kermis, hier heb ik niks mee aan toe te voegen

2012-01-23 13:26

#1: - Kermis in Kerkdriel, plat vermaak of een column waard? Het tweede weekend in juli staat al jaren garant voor vier dagen kermis.
De kermis kent zeer trouwe bezoekers, dit zijn de mensen die de vakantie plannen voor of na de kermis om er maar bij te kunenn zijn. Ze kunnen zo buigen op een lange staat van dienst. Het is jammer dat er geen medailles worden uitgereikt als je alle vier de dagen op het plein hebt vertoefd, zoals bij de avondvierdaagse zo gebruikelijk is.Terwijl het qua inspanning beslist niet onderdoet.
Sinds jaar en dag is de opstelling van de attracties hetzelfde. Daar moet ook beslist geen verandering in komen. Heerlijk die herkenbaarheid, kinderen voelen zich in notime als een vis in het water en dat draagt alleen maar bij aan het grote plezier.

De specatulaire attractie bij Jan van Diessen voor de deur zorgt voor een extra stoot adrenaline en opgewonden gepraat; wie durft er in, en vooral hoe kom je er zonder gezichtsverlies en met maaginhoud weer uit? 
Tantes die zich laten overhalen om toch maar weer eens in de cakewalk te gaan, en er weer uitkomen met de wetenschap dat ze niet meer zo soepel zijn, als ze dachten. In de botswagens zitten vaders en opa's met te kleine kinderen die zich opeens en te laat realiseren, dat ze zich begeven op het jachtterrein van de tieners. Het enige wat je nog rest is zorgen dat je ze jou met rust laten, wanneer ze op jacht zijn naar de blonde meisjes die voor je rijden. 
En wat op een perron niet lukt gaat hier vanzelf, normaal wachten in een rij voordat je aan de beurt bent.

Overal is muziek, dat bij draagt aan een lekker en relaxt sfeertje. Daar kan de kermis van Den Bosch en zelfs die van Tilburg niet tegenop. De fotografen zijn goud waard, als stille getuigen leggen zij alles vast. Het later gaan bekijken van de foto's bij René in de zaak, geeft weer genoeg napret.
Het volwassen publiek gedraagt zich die dagen in positieve zin als kuddedieren. Hetzelfde verzamelpunt om met elkaar af te spreken. Iedere horeca gelegenheid zijn eigen publiek. Dezelfde mensen bij de vaste statafel onder de luifel en o, kijk ook weer dezelfde kennissen als vorig jaar aan de andere tafels. Dat schept meteeen weer een band. Collega's die voor de eerste keer een kijkje komen nemen worden als vrienden onthaald. Behalve dansen worden gesprekken gevoerd met de meest uiteenlopende onderwerpen. Nee, geen recessie deze dagen, het gaat over "leeuwen", en over "wat vrouwen toch meeslepen in die grote tassen", het gaat over, "wat een fijn weer" maar ook een serieus antwoord als je vraagt "hoe gaat het met jou?"
Behalve een boel troep ligt de humor deze dagen ook echt op straat. 

Nee, de kermis is voor mij geen plat vermaak, het is een mooi en traditioneel feest met prachtige gebruiken, zoals nog even een zak oliebollen kopen voordat we op huis gaan. Aangepaste lesroosters op school en winkels dagen dicht. Kerkdriel je hebt iets in huis om trots op te zijn. Volgende jaar zijn we weer van de partij.

 

Reacties

Hans

#298 Re: Re: in juli 2009 in Carillon Column over kermis, hier heb ik niks mee aan toe te voegen

2012-01-24 18:38:24

#293: Mathilde - Re: in juli 2009 in Carillon Column over kermis, hier heb ik niks mee aan toe te voegen

Helemaal mee Mathilde!

nu nog een eenduidig antwoordt van de gemeente want zoals ik het nu begrijp is e.e.a in 2012 aan Duursma besteed en dus geprivatiseerd.

Pas na evaluatie in september wordt het pas definitief wel of geen privatisering en krijgt misschien de horeca of andere stichting de kans.

Zoals ik het nu zie gaat voorlopig de privatisering gewoon door, of zie ik het verkeerd soms?

Trouwens nu gaat donderdag de 26e zeker niet door? Wie weet het antwoordt.

 

GR Hans